Баба Марта носи пролетта, ЮНЧЕТО весело тропка с крачка - Тема 8

• 22 108
  • 741
  •   1
Отговори
# 120
И беба няма зъби. ✌ И аз познавам много дечица, които са им избили след годинката. Аз вчера дадох 2 кубчета, което май е около 40гр. че някски не се усещаше месото при зеленчука. Мисля по 2 да давам от сега натам. Аз още не съм въвела жълтък и през ден давам месо.

# 121
Ние сме на 8++ и нямаме нито едно зъбче, но има време. Засега да се научи да дъвче, пък когато тогава, че голяма мъка с този кус кус сутрин.
Бебка по цял ден стои права и мрънка, чак ме дразни. Свалям я да седне и след минутка пак е права до мебелите.. Иии отново сме в етап пищене..

# 122
Момичета само моето бебе ли е 7.500 , че взех да се притеснявам нещо?

# 123
Всякакви облъчвания за децата са вредни. На толкова крехка възраст да му правят снимка, че няма зъби. След годинка ако няма тогава бих се замислила ама преди това не. На баткото му избиха първите 2 на 9м и 10 дни, малката сега е на 9м и 10дни мъчат я ама няма още ще изчакаме и ще видим.
Амини не се притеснявай толкова ако си хапва добре и е весела и спокойна не мисля, че е проблем теглото. Как може едни да са 50кг, а други 100кг така и при бебетата. Ако и вие с таткото сте слабички може да си е ген, макар, че моя мъж като бебе е бил много пухкав / роден е 4кг/, а сега е един дългуч и слаб не може да напълни малко тия бузи каквото и да му готвя. Имам чувството, че той яде а на мен се лепи.

# 124
Да , аз и баща сме слаби , тоест нормални Хаха. Аз съм 175 см висока и винаги съм била 53 кг освен сега , а баща и е 180 см в момента 90 кг . Притеснява ме ,че бебка няма заместено хранене и понякога не иска твърда храна , а ако яде изяжда 100 гр

# 125
Аз пък знам деца, чиито зъбки са избили на по година и 2-4 месеца и не бих го завела да го облъчват излишно. Освен това зъбките когато изплуват във венеца (не е задължително да избият, на моето бебе 5 месеца стоят така) са видими и с просто око. На големият ми син изби първото на 10 месеца, изобщо не виждам повод за притеснение, че нямат зъбки още.

# 126
Момичета само моето бебе ли е 7.500 , че взех да се притеснявам нещо?

Моето е 6 и половина, не се притеснявам. Кръвните изследвания са добри, храни се, наддава си и е здрава дори запушен нос не е имала от както се роди, а не я изнежвам много.

# 127
За зъбките и аз не бих го завела да го облъчват излишно. Не се притеснявай всяко дете е различно. На малчо първото зъбче му изби на 6 месеца, а на батко му му избиха 4 наведнъж на 8 месеца и половина. И до ден днешен баткото е така. Миналата седмица ми каза, че го боли зъбче и като погледнах избил един отгоре, днес ми вика, ама мамо нещо навсякъде взе да ме боли и опа изненада, още 3 в всичко краища. 😂

# 128
За зъби и аз не бих се притеснявала. Не съм срещала човек с непоникнали зъби Joy И моя нямаше, нямаше.. и хоп 6 зъба за една седмица Flushed

# 129
Аз пък се чудя, какво става.,ако се разбере, че няма зъби едно бебе(не съм чувала де), какво се прави Simple Smile

# 130
Ние сме на  8м и сме 7.140кг и 70см, качи 300гр за последния месец. Изобщо вече не ме притесняват кг, както в началото. Нямаме зъби за сега. Още и стават част от дрехите 3м-6м, освен на дължина 😁👶👶👶
Все още едвам изяда по 150мл мляко/кърма, имаме 2 заместени хранения. Не бързам да замествам другите. Не съм въвела жълтък,сирене и съм в началото на глутена  с овесена каша... Не пълзи, чак сега успява да се задържи сама седнала, но е нестабилна. Но за сметка на това знае над 10 предмета, къде се намират и като я попиташ поглежда към тях. Напоследък много бързо научава все нови неща. Казва здравей с ръчичка и от забележка разбира,(не се карам, просто променям тона и изражението, за да разбере, че не е редно да прави някои неща). Това гадене от частички, не знам кога ще го преодолее, пък и като и давам съм на тръни да не се задави. Трябва да го преодолея този си страх от задавяне... Все изпускам един курс за оказване на долекарска помощ при малки деца, а там е задегната темата.
Бързо оздравяване на болните 🤗🤗🤗
Да попитам за мнението ви за даване на витамин С, превантивно в грипния сезон?

# 131
  • София
Витамин ц давам цяла зима. Пет дни по една ампула сутрин, после седмица почивка.

# 132
Беба е 6.890кг. Simple Smile И тя няма заместено и хапва макс 120гр. Много често хапва 60гр на обяд и край. После си доцоква, разбира се. И аз се бях нещо притеснила, ама тя милата не се спира и е много жизнена и съвсем нормално да не е 8-9кг. Пък и никога не е била от лакомите.

Вашите бебоци въртят ли си главите и стискат ли очи? От доста време съм забелязала ама сега нещо взех да и се заглеждам повече. Най-много съм я забелязала, че стиска докато се храни. Сигурно заради по-гъстата консистенция на пюретата вече и като и дам банан също. Обяснявам си го с по-трудно преглъщане. А тая глава не е спряла да я въърти от 6ти месец и се смее, особено ако я изимитирам.

# 133
  • София
Баткото ми го правеше, този не съм го забелязала.

# 134
И ние сме малки, 7330 гр. Беше на 8 месеца. А много яде.

Общи условия

Активация на акаунт