Баба Марта носи пролетта, ЮНЧЕТО весело тропка с крачка - Тема 8

• 22 644
  • 741
  •   1
Отговори
# 135
Моя човек на всяко хранене стиска очите и отваря устата, все едно "аре, давай го по-бързо това гадното, и да си цоцкам после" Joy аз поне така си го превеждам Sunglasses Иначе и той въпреки, че е от големите бебета ( над 10 кг е) пак яде към 100 гр

# 136
  • София
Моят пък постоянно си търка носа и очите, чак докато спи понякога и се събужда. И пак започна зверското потене. Гледам да не задълбавам много Wink

# 137
  • София
Аз спрях да я тегля, на 8+ беше 7200. Добре си е. Хапва колкото желае.
От кърмещите мами има ли още някое бебче, което по всяко време си цока. Сутрин цока преди да станем, после яде 2 сухара попара, но доспи ли и се, пак цока. С другите хранения горе долу е същото. Понякога прави 1-2 часа пауза ако сме навън. Но в нас понеже не спи хубаво, все сме на гърда.
Научи се да се изправя на крачолите ми.
Също мн смешно се ядосва ако съм я отстранила от нещо забранено. Стиска зъби и ръмжи....характерче...

# 138
ZedTeeEm, моето бебе си цока за заспиване всеки път + n на брой пъти нощем. Отделно, понякога (често) отказва твърдата храна на 1/3 от количеството и си суче докато напълни тумбачето.
Аз все си слагам крайни дати за кърменето и все се измества напред във времето, защото не искам да го насилвам, а той тооолкова много обича да суче. И за заспиване, и за успокоение, и за зъби, за всичко. Не знам как ще стане честно казано. На почти 9 месеца е .

Последна редакция: чт, 05 мар 2020, 11:26 от Alice.H

# 139
Ние сме на 8+  цокане само преди сън вечер и нощно време когато люшкането не дава ефект да заспи и давам да цоцка някой път е 1/2 пъти друг 5/100000 сякаш. Чудя се как ще отказвам от нощното хранене 🤔

# 140
  • WonderLand
Моят дребосък цока когато си иска през деня и през нощта. Нямам намерение скоро да отбивам, вие защо бързате?

# 141
Момичета след като въведох глутен за 3 седмици, за какви симптоми трябва да гледам? Нещо съм се филмирана. От 3 дена връща малко храна 3 или 4 часа след като е ял.Не е много колкото да изцапа лигавника, но незнам дали това може да е свързано с леката хрема която има и да гълта повече въздух или пък от това, че постоянно се пъне да се изправя от легнало в седнало положение. Но това с глутена не ми дава мира.

# 142
  • София
Аз искам да отбивам към годинката. За мен, човек който има зъби и яде обща храна няма нужда от кърма. Това разбира се си е мое мнение и не съдя никой:) Да не говорим, че аз съм си свободолюбив човек и кърменето за удоволствие за мен не е удоволствие. Разбира се правя го с огромно желание и нежност, но не  гледам на него с носталгия като към някакво божествено отминало време. За мен най-важно е да кърмя до 6 месеца, докато това е жизнено важно за бебето, ако мога до годинка - ще съм щастлива, но после не виждам нужда.
Бях на една сбирка на ЛЛЛ, там имаше майки с деца на по 3 и с бебета на по няколко месеца и кърмеха и двете. Сбирката беше за безпроблемното отбиване (с баткото бях, тогава беше на 10 месеца). Много неприятно беше, защото ме гледаха сякаш искам да извърша престъпление, като го отбия на годинка. Но в крайна сметка за себе си съм си права, както и всеки, който е решил да кърми до по-късно.
Имам една близка приятелка, нейното е на 3 без един месец, още се кърмят и тя се оплаква, че не може да го отбие, защото вече помни и не иска да се откаже от кърмата.Joy

# 143
ditmade и аз съм на същото мнение като теб. Баткото с голям кеф съм го кърмила до 9м., а сега малката много ме е яд, че на 5м. трябваше да спра и да продължим на хипоалергеното мляко,но какво да се прави с големи усилия поне до 5м избутахме.
Много ме е яд на майки, които от началото казват няма да кърмя за да мога да пия, пуша и да не ми се развали бюста ама има и такива.
Дори какво имаш впредвид под еъртят ли си главите бебоците?
Баткото много си свиваше очите от бебе,но винаги сме гледали да не му казваме нищо по това време да не го стреснем и да остане така. Като по- голям започнах да му обяснявам и скоро не съм го виждала да прави така. А малката докато я храня и глава върти и се шугави страшна борба пада добре, че яде поне.

# 144
Моят също си цока, когато му кефне 😁, а през нощта съм спряла да броя по колко пъти го прави. И е нонстоп върху мен 🤣😨 Относно отбиването, също си правя планове към годинката да се случат нещата, силно се надявам да ми се получи. За мен това е приемлив максимум, не си се представям кърмеща едно пораснало разбиращо човече.

# 145
Не бих казала, че 'бързам' с отбиването. Както другите момичета казаха, за мен кърменто беше 'задължително' до 6 м.  От там нататък всеки месец отгоре е бонус. Щастлива съм, че мога да го правя - и е по-удобно, и по-бързо и по-лесно от бъркането на манджи/приспиване с друсане на ръце и т.н.
От друга страна обаче, за мен има една тънка граница, след която привързането, и в последствие, отказването от гърда стават много трудни. Не желая да кърмя до 3 г., защото искам да ходя на работа и  в командировки, да пътувам, да го оставям на бабите и прочие.

# 146
Мое лично мнение а и опит с баткото към 10 месец мисля, че е нормално. Колкото е по -голям толкова навика по трудно ще го преодолеем. Според мен вече си набавя всичко нужно като витамини, хранителни вещества и др от храната която съм въвела, да кърмата е полезна, но идва момента за мен да го спрем кърменето. И най егоистично и аз искам 8ч сън и да може да остане при бабите поне за 3 часа и да могат да я нахранят и да преспят ако се наложи, а не да треперят.

Последна редакция: чт, 05 мар 2020, 21:51 от kivity

# 147
Момичета, аз като жена,кърмила доста кратко, не мога да се съглася,че кърменето е по-лесно, но ви поздравявам, че правите всичко най-добро за бебетата.
Според мен, ако научите децата да не се приспиват на гърдите, после отбиването ще е доста по-лесно

# 148
Патенце, върти си главата наляво и надясно за определено време. За кърменето - не съм мислила кога да я отбивам, ама не мисля до 3г да кърмя. То и при мен е невъзможно, че работя в друг град и като се върна на работа пак ще ставам в 5 и ще се прибирам късно вечер. Ама за сега планирам да остана майчинство до около втората година, но не по-късно.

Момичета, както коментирах и беба няма зъби, но това не я спира да иска да ми изяде лицето. Главната цел е да ми захапе носа и да стиска, стиска с челюсти колкото може по-силно. Вчера както беше пред мен в леглото, хвърли се върху мен, хвана ме за косата от двете страни на лицето - да не мога да мърдам и ме захапа за носа яростно. 😂😂😂 Не се бях чувствала толкова безПомощна 😂😂😂 И ме гледа едно настървено, чак тръпки ме побиват, може и да ми даде фира нослето скоро 🤣🤣🤣

Последна редакция: чт, 05 мар 2020, 22:11 от 🐟 Дори 🐟

# 149
Минавам да се оплача малко. Днес баткото се прибра от градина с шарка и положението за се га не е никак розово. Избиха му за 5 часа мноооого пъпки. Направо ужас,а няма как и къде да ги разделя. По цял ден сме сами. Ще се побъркам от притеснение вече, нямам думи.. 😭😭😭

Общи условия

Активация на акаунт