Баба Марта носи пролетта, ЮНЧЕТО весело тропка с крачка - Тема 8

• 22 651
  • 741
  •   1
Отговори
# 150
  • WonderLand
Дори, Joy искрено се смях, моя ме хваща за ушите директно и така ми хапе носа, с тея два зъба и трети почти излязал не е никак кеф, ама здраве да е Joy

Петя, бързо да се оправя баткото, стискам палци малчо да го подмине.

# 151
Петя, няма смисъл да ги делиш, ако е варицела баткото е бил заразен 2-3 дни преди първата пъпка, така че си чакай и малкото, инкубационният период е 21 дена, децата обикновено 15-16 дни след контакт с болен се опъпчват. Но се консултирай с личния лекар да даваш на големия нещо за имунитет, аз давах Изопринозин 5 дни след първата пъпка докато не спряха да избиват, защото варицелата направо изтрива имунната система за определен период от време.
Моето бебе също си върти главата тези дни, даже така се приспива, леко налудничаво ми изглежда, но явно в тази възраст такъв стимул търсят.
Днес бяхме на Киндиру след като пропуснахме цял срок, в групата от пропълзяване, макар че той тепърва пропълзява- в сравнение с останалите бебета беше като бавно развиващ се. Те пълзят, сядат, изправят се, пляскат с ръце, а моят господин- стационар (след като порева малко от новата обстановка). Те прескачат препятствия, минават през тунели, мойто гризе един един маракас и зяпа. Ужас!!! Joy ама шишко, тежи му дупето, все някога ще започне и той

# 152
Milkchok, заслужава ли си цената за Киндиру, гледам 25 лв е за 45 мин еднократен урок. Аз гледах центъра в Люлин, удобно ми е мястото, но не знам доколко си заслужава.
Дори, супер настроение ми създаде поста ти. И мен се опитва да ме нахапе бебка, все с една отворена уста към мен (няма зъбки и засега не дъвче, нищо освен дрънкалки).

# 153
  • София
Първия урок е безплатен, регистеираш се в сайта kindyroo.bg. После преценяваш дали искаш да посещаваш. Аз ходих с баткото на един урок...еми не е мойто това. Детето също изобщо не се интересуваше какво правят другите, той си обикаляше да си разглежда други неща.

# 154
Аз съм във Варна и водя малкото на Киндиру тук, много е добра инструкторката, за мен си заслужава, особено като не му се случват бързо нещата от самосебе си и трябва за всичко много да стимулирам. Тук цената е 23 лв ако запишеш един час или 17.50 ако предплатиш до края на срока (както аз направих). Освен това с ортопеда като дискутирахме какво да правя като упражнения, ми каза Заведи го на Киндиру, страхотно е и прави каквото там ти покажат. То не са само упражнения, а и работа по рефлексите (да отпадат или съответно да се развиват), моториката, когнитивни умения и т.н. Например ми каза, че на бебето ми единият рефлекс още не е напълно отпаднал и как да стимулирам да изчезне, за да не заляга по чина докато пише един ден и да не получи изкривяване. На друга майка й каза да стимулира бебето да лежи по гръб (не искаше, само по корем), защото в ученическите години няма да понася да я прегръщат откъм гърба или пипат по рамото. Такива неща няма как да ги знаем. Показа как правилно да стимулирам пълзене, упражнявахме отпадане на страха от закрити пространства, вестибуларния апарат, сетива с материи и други. Аз за пръв път го водя в тази група, преди беше в бебешката. Ако пък не ви се води, препоръчвам книгата на Маргарет Сасе “Най-доброто начало”, тя е основоположник на Киндиру.

# 155
  • София
Milk-choc, ако е удобно би ли споделила някой по-елементарни упражнения или как стимулираш бебето? Че ние тук, в дълбоката провинция, такива екстри като Киндиру или детски ортопеди нямаме, за съжаление. А моят нищо не прави, даже не седи стабилно още сам и вече започвам да се чудя как да го стимулирам.....

# 156
Когато е по корем правя опора отзад на крачетата, но не двата едновременно (защото ги заключвам така), а на едното като го сгъвам в коляното все едно имитирам пълзене. Той от няколко дни вдига дупето и се мъчи да се придвижва напред, следователно тя ми показа с едно шалче през гърдичките да го повдигам, за да застане на 4 крака така. Когато е по гръб да правя гимнастика кръстосано ръка към противоположен крак за подаване на сигнали как се случва координацията на крайниците при пълзене. Много мачкане на ръце и крака за стимулация. Когато е легнал по корем да не го взимам и слагам директно седнал, а с едното краче да подбутвам както би трябвало да се случи ако от пълзене седне самичък, и обратно- от седнало към поза по корем пак през крачето. Да го слагам близо до решетките на кошарата и ако се хване да се набира да подбутвам дупето, ако не- аз да му слагам ръчичките на решетките. Естествено никакви кошари за игра и ограничения, да си пребивава на земята (аз така и съм го сложила още от 3 месечен, от баткото знам, че за опознавателния процес не се препоръчва да стои затворено) и някакви интересни предмети да му се предлагат от разстояние за стимул (големият ми син проходи на 11 месеца заради един кабел, пуснахме го на майтап и той тръгна). Категорично Киндиру отрича проходилки, бънджита, уокъри и колани за прохождане, както и водене за ръце преди прохождане, техният принцип е да се водим по детето кога е готово и да си тръгне само̀ от опора на мебелите до самостоятелно ходене (което за моето бебе още е много далечен момент). От всичко аз ползвам бънджи, което обаче вече той не харесва кой знае колко

# 157
И моята мишка откакто стои права по леглото не иска да стои в бънджито,а аз с толкова мерак го избирах. Ако може цял ден ще стои права. Много ме заинтересувахте с това Киндиру, хем и хора ще вижда. Водих я миналата седмица на северен парк, уж да я качим на бебешка люлка, е, тя беше впечатлена да гледа деца, личи си, че не е виждала. Единствено ме притеснява дали на Киндиру всички ще са здрави, че с тези вируси тип А, Б и т. н.

# 158
  • WonderLand
Таткото наскоро го качи малкия на бебешка люлка, не беше кой знае колко впечатлен, но нямаше нищо против. Иначе и на мен ми се иска да започна да го срещам с деца, че малко и той да започне да се социализира, ама чакам затоплянето. Предполагам, че като започне да ходи малко по-стабилно ще започна да го водя на площадката, че имаме една точно срещу входа. Чесно казано от известно време се чудя кога е време да започна да го водя по площадки и изобщо да го срещам с други деца. Ние деца около себе си почти нямаме, имаме едно момченце роднина в Перник и едно приятелско семейство с момиченце тук, в София, но и с двете се срещаме рядко.

# 159
  • София
На люлката много се кефи. На площадката (гумираната) го пускам да си пълзи когато е сухо, или на двора на вилата. Вече е опознал доста от боклуците по земята, включително и един фас. Обича да рови в земята(само на двора му разрешавам, че поне знам, че там няма животни). Обича да къса трева и да хвърля, голям кеф му е.

Последна редакция: сб, 07 мар 2020, 18:44 от ditmade

# 160
Бебка застава на 4ри крака, в поза пълзене, сяда от тази поза, сяда и странично, даже иска да става от поза пълзене, но не се сеща как се пълзи и само се клати... Но когато тогава. Опитва се да стои права вече, запрята краката, но я чакам сама да се изправи, показвам й на кошарата, но не се сеща още.
Ние сме няколко мами в парки, с бебенца около тази възраст, много смешно се пипат и гледат бебетата Simple Smile И определено супер много се радват на деца.
Не й спират сополите, какво да слагам? Педи ми каза прополис и физ. Разтвор, предпиаа и коларгол. Ама няма шанс да й слагам с това мятане , сребърна вода ли, не знам вече.

# 161
  • София
Три седмицинеща имаше сополи господина, без другида симптоми. Слагах какво ли не, после ми писна и спрях. След още една седмицагодина спряха...

# 162
Три седмицинеща имаше сополи господина, без другида симптоми. Слагах какво ли не, после ми писна и спрях. След още една седмицагодина спряха...
Бебка беше болна, сега уж оздравя, но сополите и кашлицата остава от тях. Не дава да й ги дърпам, 5 човека я залисвахме, да й давам Авирон, цирк голям. Ще чакам и аз да спрат сами, и миналия път доста време кашля и имаше сополи, гърди чисти, гърло ок.

# 163
И ние 13ти ден сме с хрема, в началото имаше и червено гърло и бакашляше, изписана му АБ за 8 дни и капки, но ефект 0. Продължим само със спрейче, но пак си е хремав и като почне да се смее или да се напълва почва и да кашля. Понеделник сме пак на лекар да видим какво ще го правим господинчото

# 164
И малчо до вчера беше с хрема доста време. Слахах му грип стоп  и физ. рр. Без ефект, после ни изписа тобрадекс пак без ефект и накрая отшумя сама.
Баткото шарката я приема много зле целия се изпъпчи милия. Има в ушите, по венците и на езика, тялото му е цялото, абе ужас . Не може и да яде милия. Просто си представям какво ще е с бебето...
На детска люлка много се кефи малкия, но не смея да го изкарвам много по парка, че е лудница. Направо човек до човек. Вчера слезнах за малко и то като чели събор има, толкова много хора се бяха исипали, сигурно заради грипната ваканция.
А срещнах и 3 деца от неговата група с шарка и се озадачих. После защо има бум навсякъде. Моя поне го държа вкъщи.

Общи условия

Активация на акаунт