Ноемврийски бебета 2019 година

• 20 644
  • 753
  •   1
Отговори
# 105
Мами пиша да се похваля. Марина днес се обърна за първи път. 😁 На 3 месеца и 1 седмица е. Мъчи се от няколко дни, но днес вече успя 😀

# 106
Синът ми никога не си е лапал ръцете така настървено като малката. С него зъби не усетих. Днес и дадох гризалка ва дребната.

# 107
При нас определено са зъби, тъй като не си смуче палеца като биберон, а просто бърка вътре с палец и показалец и си чеше венците директно.
А за спането и ние още от начало го приспиваме на ръце, просто защото по никакъв друг начин не заспива, но не е свикнал да е само на ръце, даже напротив - играе си на активната гимнастика и на шезлонга, но все още не може да заспива сам на леглото. Предполагам, че си е до детето, не мисля, че сме го "свикнали" на ръце, колкото просто не може самичко да се приспи и плачка и тогава иска да е гушнато бебенце Simple Smile

# 108
  • Наблизо
Да,Кърлс.Моят син заспива сам на леглото.Трябва да съм там да бутам биберона като падне.Иначе се справя сам.Гледам да не го нося много защото много тежи вече.

# 109
Честит 8-ми март на всички майки! Да сте живи и здрави,вие и цялото ви семейство!

# 110
Lovingsun

прочетох за Тортиколис и аз тези дни забелязвам ,че бебка държи главичка само наляво ,защото от 2 седмици си смуче палеца на лявата ръка.
На 27.10 е родена ,едричка върви и се надявам да не съм поставила грешна диагноза,а просто да е любимата и поза и да и натежава главичката,като се умори. Аз Раждах и живея в Италия. Какво раждане си имала?
Ще я водим на специалист другата седмица и съм притеснена.
Хубаво е да местиш главичката на страната на която не стои ,особено вечер когато заспи. Също така виж за едно удебеляване (като бучка)на мускула стерноклейдомастеоидеус,който тръгва от ухото и опасва шията. Ние нямаме!

Mamma.Maria

Благодаря за хубавата идея.
Мама volpina
Моята бебка Рафаела 50 см 3620 гр
Родена на 27.10

# 111
За стерилизирането - шишета, биберони и всякакви, които имат ръбчета и някакви кухини, е добре да се стерилизират, защото иначе не е сигурно, че са изчистени добре. Заради млякото вътре много бързо се развиват колонии от бактерии, които може да не се махнат само с миене.

# 112
Мами, какви упражнения/гимнастика правите на вашите бебоци? Моя бебок мрази по корем Sad Като го сложа стои малко с вирната глава, после си полягва и накрая си я забива и се мъчи да пълзи и се изтласква успешно. Правим усилено упражненията за обръщане от гръб по корем, но за сега не иска да се обръща без моя помощ, даже напротив - супер силно се изтласква чак ми бута ръката и айде пак по гръб. Също и от легнало положение като се опитам дс го надигам прави мост и не иска, съответно главата му остава една идея по назад от тялото. От скоро пък забелязвам предпочитание да стои само на дясно, но го отдавам на моя грешка - повече от дясната му страна стоя. Иначе си спи и нс ляво. Всичко това ще споделя с педиатъра, но чак края. А месеца имаме час. Стана много дълго 😁

# 113
https://www.namama.bg/article/masaj-i-gimnastika-vavedenie/
Виж книжката Дневникът на мама и татко,там има снимки и подробно описание на всички упражнения за активна и пасивна гимнастика на бебето.Супер полезно и работи , но разбира се и много трябва да се занимаваш и играеш с бебко,за да го стимулираш.

Ние правим всички упражнения от дневника и още няколко , който ми показа ортопеда.

"Последните световни проучвания показват, че масажът и гимнастиката са и профилактика на затлъстяването. Ежедневното им прилагане закалява децата, подобрява психомоторното и емоционалното им развитие, подобрява функцията на всички органи и системи, което ги прави по-неподатливи на заболявания, т.е. подобрява имунитета им."

Последна редакция: пн, 09 мар 2020, 13:34 от Mamma.Maria.

# 114
https://www.namama.bg/article/masaj-i-gimnastika-vavedenie/
Виж книжката Дневникът на мама и татко,там има снимки и подробно описание на всички упражнения за активна и пасивна гимнастика на бебето.Супер полезно и работи , но разбира се и много трябва да се занимаваш и играеш с бебко,за да го стимулираш.

Ние правим всички упражнения от дневника и още няколко , който ми показа ортопеда.

"Последните световни проучвания показват, че масажът и гимнастиката са и профилактика на затлъстяването. Ежедневното им прилагане закалява децата, подобрява психомоторното и емоционалното им развитие, подобрява функцията на всички органи и системи, което ги прави по-неподатливи на заболявания, т.е. подобрява имунитета им."
Може ли да споделите линк,че не мога да открия тези упражнения:)

# 115
Volpina Дано всичко е наред с бебчето. При нас се оказа, че не е тортиколис, няма я тази бучка на врата. Но си спи надясно и това е. Въртя я като заспи, обаче само леко да се разбуди и пак на другата страна. През нощта ставам да се изцеждам и буквално седя по 2ч да я въртя, докато се предам. Не знам защо е това предпочитание..  

Отделно се извива много, ама много на дъга. Ще сложа снимка, кажете ми моля ви вашите бебета правьт ли така и защо е това? Извива се и се избутва все едно ще се обърне, ама не успява. Прави го много често вече. Поне да го правеше на другата страна, където не й е плоска главичката. Confused Излъгахме се и ходихме няколко пъти на една много агресивна терапия за вратлето уж , коьто се оказа че всъщност била за симетрия на моториката, та се съмнявам да не се е влошило от там това с дъгите.  Обръща се с моя помощ още иначе. Искам да питам педито, ама не можем нито да запишем час за профилактичен, нито за ваксина  в момента, заради ситуацията с короната и тн.. Имаме само 2 ваксини. Вие как се движите?

Toni1189 Няшата педиатърка ни беше казала, че някои бебетя хич не обичат да стоят по корем, може би при вас  е така. Нашата правеше мост също като я вдигах напред, но тези дни я тренирам повече и успява да вдигне хубаво главичката, освен ако нещо не е на кеф.

Ето я снимката. Дали пък се опитва наистина да се обърне постоянно? Защо не прави така и на другата страна, ако е това

Последна редакция: пн, 09 мар 2020, 20:55 от Анонимен

# 116
Сияна прави абсолютно същото. Само че на ляво. Опитват се да се обърнат. И тя още не може сама ама аз не и давам и зор. От баткото научих, че като му дойде времето нещата сами ще се случат.

# 117
И наш Сашко така се извива Simple Smile Направо на висящ мост го докарва, но не успява напълно да се обърне. Вече го понаучих да не лежи само на една страна, сега се върти на всички и цял ден ме следи с поглед, ако не е хванал някоя играчка.

# 118
И моята бебка прави така.

# 119
Благодаря ви, успокоих се. Значи наистина се опитват да се обърнат. Лошото при нас е, че все на тази страна, на която не трябва. Grin

Общи условия

Активация на акаунт