Парфюмни размисли и страсти - 237

• 66 315
  • 755
  •   1
Отговори
# 315
Честит празник и от мен! Днес пак съм с Narciso For Her EDT. Освен розата, която за моя радост не е тежка и натрапчива, усещам и някаква леко пикантна нотка. 

# 316
  • ново
Честит празник, парфюмни момичета!
Днес тествах https://www.fragrantica.com/perfume/Elie-Saab/Le-Parfum-Essentiel-58827.html и веднага влезе в графа желани за придобиване (там се мъдрят още милион и едно желания).

# 317
Имат нещо общо и според мен. Съвсем наскоро, влизайки в офиса, първият ми въпрос беше кой е с Либре. Оказа се, че колежката срещу мен е точно с L'Inderit. Двайсетина минути по-късно вече не ми напомняше за Либре, но в някакъв момент имат немалка прилика всъщност.

# 318
  • Виена
За осми март като всяка година мъжът ми отива в парфюмерията в мола и пита кой парфюм е най-нов и хубав и взема каквото му предложат. Така имам няколко нарцисо, а тази година, предполагам и заради чантичка та с мостри в подарък, имам Мон Герлен Блуум ъф роуз. Досега никога не съм вземала Герлен, не съм фен, а и това Монче не ми убеди. Според мъжа ми мирише разкошно, но аз просто не го усещам, изчезва. Вчера за цял ден се появи за малко в един затоплен ресторант и толкова. Затова пък чантичка та с подаръците е страхотна и също има метеоритното желе праъмър, невероятен. За парфюма просто не мога да кажа на какво мирише, ми не се усеща

# 319
Вчера бях на пазар в Андора и разбира се, веднага се ориентирах към нещо ново откъм парфюми, защото вече на всичките им любими имам или почти пълна опаковка или даже втора.

Разочаровах се, че засега нямаше нова лимитка от ябълките на Nina, не знам дали тази година няма да има, но имам спомени, че миналата година лятните лимитки ги имаше по това време в Андора, още преди да дойдат и във Франция.

Много се чудих и маех какво да взема. От много отдавна ми се искаше да взема Si и страшно се чудих кой от тях да е. В крайна сметка взех Passione, но се замислям следващия път дали да не взема и някой от другите. Аз съм много смела и взех директно 150 мл, така че да видим. Пробвала съм го него и оригиналния и знам, че ми харесва, надявам се, че няма да ми омръзне.

После се сетих, че от сто години поне (поне от 2012-та) си мечтая за Valentina и веднага грабнах един голям и от него. От него съм ползвала мостри през годините и знаех, че ще ми хареса. Днес съм с него на работа и просто съм влюбена.

И тъй като нещо ме сърбяха ръцете за още една покупка, много се чудех какво да е. Колебаех се между Mon Paris, който е любимия на майка ми и от който ми бяха дали половин тестер от голямото шише, така че все още имам поне 30 мл, но се отказах засега. Libre много ми хареса, и мноооого му се чудих на него, но накрая взех един голям Black Opium. Надявам се за него да не съжалявам, защото по принцип не съм точила лиги по него досега. Пробвах и Neon варианта и той много ми хареса. Дадоха ми и мостра от него, ще му се почудя и на него за следващия път.

# 320
Наскоро изненадах себе си като харесах несладка ванилия.
За протокола: пробичка от Rose&Cuir вече е поръчана 😆
След всичко, което сподели за предпочитанията си, смятам, че има голям шанс да ти допадне Rose&Cuir. Надявам се да споделиш впечатления, като го поносиш. Simple Smile
Коя е несладката ванилия? И аз обичам нестандартни ванилии - една от много комфортните за носене ми е Atelier Cologne Vanille Insensee, оцених я със закъснение, но по-добре късно, отколкото никога. Някак ведър и утешителен ми е този парфюм, ванилията е несладка, зелена, тревисто-дървесна, с лека, сочна киселост. Flowers LemonFlowers Herb

Честит празник, дами! Бъдете здрави, имайте прекрасни дни и прекрасни парфюми, с които да ги украсите! Flowers HibiscusNature SunnyFlowers Cherry Blossom
И аз нямам търпение Blush, чакам приятелка да ми го донесе другата седмица.

Относно ванилията, наскоро открих за себе си L'ambre des Merveilles. Дълго му се чудех, понеже по ноти не ми се струваше твърде вероятно да се разберем (аз и амбра с ванилия, да бе Joy ). Описанията хич не са ми сила, но на кожата ми се развива много приятно, усещам и соленина и нищо не ми е прекалено. При моя близка приятелка, с която вкусовете ни доста се разминават, също се развива много красиво, но в по-друга посока, ванилията изпъкваше много повече и излъчваше по-силно. Обаче не е парфюмна бомба, което за нея си е deal breaker Joy Аз пък обратното, гледам да внимавам с такива.

# 321
  • BG-DE
Чудя се между Girl of now и Le parfum на Ели Сааб ще ми помогнете ли да избера 😊

# 322
  • София
Привет отново от мен,
имам възможност да тествам на спокойствие няклоко парфюма на марката Ramon Monegal, за което горещо благодаря на mileniak Green Heart
Конкретната причина да се включа днес, е желанието ми да споделя пресни впечатления от Ramon Monegal Kiss My Name , тъй като често съм виждал тук във фрума ни мнения на дами, търсещи дистанциращи, класни и по-елитарни ежедневни аромати.
Е, Kiss My Name е точно такъв - много елегантен, зрял, дистанциращ, чист, обран, подходящ най-вече за офис и ежедневие. За мен, водещите нотки са тубероза и ирис. За мое съжаление, нито ириса, нито туберозата са ми по вкуса. Туберозата ми е суха, прекалено стегната и леко напомняща перилното усещане от Hermès Twilly d’Hermès, а ириса навежда към фина бебешка пудра. Мисля си, че без този ирис, парфюма щеше да е по-приятен, тъй като подобно на туберозата, и ириса е сух, без никаква закачка и дълбочина. Така общото усещане за сухота в цялостната концепция се затвърждава, а като краен резултат, внушението му отива в твърде стерилна посока.
Не мога да кажа, че ми харесва особено, но го оценявам като елегантен и стилен подчертано дамски парфюм, идеален за жени търсещи хладен като настроение аромат, с подчертан чист/перилен акорд.

В интерес на истината, в някои мигове - най-вече в първите минути, ми напомни леко на Mancera Wild Python, но приликите завършват тук, тъй като за мен, въпреки мимолетнте допирни точки, мансерата е много по-младолик, жив, закачлив и младежки насочен, независимо от това, че споделят общи нюанси на изчистеност, минимализъм и цветна сухота.

# 323
  • Бургас
Чудя се между Girl of now и Le parfum на Ели Сааб ще ми помогнете ли да избера 😊
Сладко ,аз съм за Le parfum.Hug

# 324
Твърдо съм за Girl of now. По-забележим, по-интересен, по-секси и бадемов ммм.

# 325
Твърдо съм за Girl of now. По-забележим, по-интересен, по-секси и бадемов ммм.
И аз съм за Girl if now (имам ги и двата). Както каза Денси, по-интересен е, по-харесван и забележим от околните (въпреки че на мен това ми е последния критерий за харесване) и се усещат осезаемо бадемите, които обичам. Трайността и при двата е на много високо ниво. 👍

# 326
  • BG-DE
Много благодаря, момичета 🌹🌹🌹

# 327
И аз съм за Girl of now! Откакто го имам-2 седмици вече, не съм посягала към друг парфюм, изпитвам желание да се поливам с него направо, но се въздържам, че ще удуша околните. Laughing

# 328
Още един глас за Girl of now. При мен не е чак толкова траен (при майка ми обаче се усеща 12+ часа), но определено ароматът е прекрасен Simple Smile

# 329
  • София
По възможност и двата. За мен Ле парфюм е задължителен за притежание. Но това съм аз.
Първоначално никак не харесах Girl of now . Имам Shine  версията му, но пред двата избирам класиката-Le parfum.

Общи условия

Активация на акаунт