Инсулинова резистентност и отслабване - Тема 26

• 34 969
  • 743
  •   2
Отговори
# 465
Аз съм напълно убедена, че имат и то не само многото омега 6 която приемаме, а и малкото омега 3.

Аз работя на компютър - чертая и е много цвъцкава работа и много си натоварвам дястана ръка. Дори сега, след толкова време "правилно" хранене, ако имам много работа и не ставам кажи-речи цял ден от компютъра и правя едно и също, започва да ме стяга раменната област и горната част на ръката. Като започна да усещам напрежението, взимам две капсули рибено масло и точно след 10-15 минути, усещам облекчение. Просто системното вътрешно възпаление е виновно за всичките ни неволи. Сега кой от такво го е предизвикал у себе си, дали диета, дали емоционален стрес, дали недоспиване, антибиотици и т.н. или комбинация от няколко фактора е друг въпрос.

# 466
Как ходите в това извънредно положение да се изследвате, не ви ли е страх да влизате в лаборатория, искам да кажа, че има повече болни, които влизат там? Вероятността да се заразите с нещо е по-голяма

# 467
Не ходя да се изследвам. А трябваше- ниско желязо и нисък феритин имам, в тази връзка щях да изследвам разни показатели. Щях да ходя на хематолог, на ендокринолог....Сега жонглирам с пиенето на желязо, при ниските  ми стойности не върви да пия ниска доза, а не смея и сама да си я покачвам много и съм на някакво средно положение. Много зле ми влияе това стоене вкъщи...

# 468
  • пак там
Закачи ме идеята за общо възпаление. Връщам назад - с вродена луксация съм. С меки кости. Възможно възпаление?

# 469
Ами в случая по-скоро не. По-вероятно през бременноста на майка ти да е имало нещо или позицията ти да не е била правилна. Само спекулирам де, не съм мед. лице Simple Smile

Какво значи меки кости? Луксациите не са ли дефекти на ставите?

# 470
  • пак там
Нямам представа. Това са казали на майка ми при раждането, тя не е разпитвала. Понякога ме вбесява с тази нейна тотална липса на желание за изясняване на причините - каквото каже докторът - това е.

Не съм чупила ръце-крака досега, така че вероятно не е много вярно. Не знам.

Знам само, че съм с луксация от раждането (коментирана е реплика на акушерката "Я го виж това с какви меки кости е"), открита след четиримесечен рев. Впоследствие има една поредица от вероятно неправилно лечение и некадърни апарати плюс естествената за мен огромна доза кутсуз. Тоест реално не съм била никога здрава ортопедично.

Възможно ли е това да е предизвикало възпаление, оттам и последвалите АИЗ? Знам ли... Данните са твърде ограничени.

# 471
Рися, и аз се чудя как така са разбрали, че си с "меки кости"...несериозно ми звучи, честно. Ако няма някакви изследвания и доказателства в тази насока. А по другия въпрос- кой знае с какво са те лекували, важно е и как са те хранели тогава и др. Вероятно си била и с нисък вит. Д?

# 472
Възможно е в следствията на луксацията да има вътрешно възпаление, но по-вероятно е неадекватното лечение да ти се е отразило по-зле отколкото луксацията сама по себе си. Луксацията е възможно да е била от механична причина както казах и няма нищо общо с твърдостта на костите.

Няма такова нещо като "меки" кости, може да има рехава структура на костите, но тя е в следствие на други неща и се нарича остеопороза. Може би има и някакви заболявания за които не знам де. Щом нищо не си си чупила, вероятно костите ти са или са били наред, просто си имала проблем със ставата. На мен ставите са ми слабо място също и също нищо не съм си чупила до сега.

Аз съм била с рахит, но в следствие на предозиране с вит.Д, естествено с произход добавка. Слава богу нямам изкривявания и изменения в следствие на това.

# 473
Точно заради този аденом влезнах в болницата, за да го изследват дали секретира нещо. Казаха че нищо не секретира и проблемите не били от него, само ще го следим през 6 месеца, но между другото ми откриха ИР. Според вас тези стойности на инсулина ми много ли са високи. Според моята лекарка бяха ок, но после след като казаха от София че имам ИР и тя вика "ами нормално да имаш ИР при тези качени килограми" ( +10 за последната година.) Нямам много наднормено тегло ,но искам да си върна формата и да си нося дрехите( нищо не ми става Simple Smile ) Всичко ми е тясно ,особенно в корема. Бях станала 76кг. а сега съм 71-72кг. При височина 168см. Напредвам. С режим и тренировки Simple Smile
Родих на почти 35 години и качих много килограми( +25 ,а почти не се храних) детето се роди 4.05кг. Може би още тогава се е отключило нещо но кой ти обръща внимание.
На изследвания не ходя, а трябваше да пусна инсулин и желязо, холистерол, триглицериди и вит. Д.
Пия витамин Д , Профихол( вит. В12 ,фолиева киселина и вит.В6) омега3 ,глюкофаж и ципралекс. Толкова лекарства през целия си живот не съм изпила 😡.

# 474
Аз пак да питам-някой от вас пил ли е Хром пиколинат и какъв е бил ефекта?

# 475
Аз винаги съм била много слаба - 1.72, 52 кг... но по - време на бременноста качих 25 кг... имах голям стрес по време на бременноста, мислех, че ще загубя бебето... няма да изпадам в подробности, после ми казаха,  че мислят, че имам рак... пак яко нерви ... бях решила да раждам, пък ако ще да оцелявам ( оказа се лекарства тъпотия - киста).... и после системното недоспиване на малкия ... 2,5 години, като аз се върнах на работа на 20-я ден... след раждането ... имах супер много работа и то бях перманентно недоспала, защото той се будеше абсолптно всяка нощ по 7-8-10 пъти... и си ставах само аз... до 2-рата му година, тогава разреших на баба му да започне да идва .. и запомнах да спя по няколко дни в седмицата... ама вече беше късно Sad
Чудя се, дали тези процеси са обратими ? Т.е можеш ли да оправиш тая цялата каша и тези вътрешни възпаления?
Аз съм много съгласна с тази теория за вътрешните възпаления, дължат се на цитокините, нали?

# 476
  • пак там
Меките кости... Коментарът на сестрата е навел мама на мисълта, че може би съм била с меки кости и тя ми е изкривила крака, в резултат на което е придобита луксацията, а не вродена. Не знам. Майка ми помни твърде малко или не иска да каже. Не знам и как сестрата го е определила - не ми е чупила нищо със сигурност. Joy

Рахитична съм била, дали са ми давали нещо - не помнела, сигурно са били давали. Какво и колко...  Но дали първи е бил дефицитът на вит Д или първо е било възпалението... В смисъл - кое е причината от двете и кое - последствието?

Няма как да кажа - това е било преди 45 години. Изобщо едва ли някой е правил по-разширени изследвания, не само на мен, нивото на медицината е било такова.

Така или иначе - в момента не мога да направя нищо за луксацията си, която благополучно прерастна в някакво чудовище - ставата ми е без хрущялна тъкан, търка се кост в кост, тоест перманентно възпаление, което не може да се оправи, поне засега не виждам начин. Бях на лекар още преди десет години, частен, предложи човекът да ми прави инжекции с хиалурон, но каза, че според него няма смисъл - хиалуронът се закачал за остатъци от хрущяла, а аз нямам никакъв. Отказах се - рискът беше твърде голям.

Сега пък мама започна да се съмнява дали не са ми били витамина заради витилигото... Ще се гръмна вече!

# 477
Според моята лекарка бяха ок, но после след като казаха от София че имам ИР и тя вика "ами нормално да имаш ИР при тези качени килограми"
Ей, побеснявам като прочета нещо подобно. Не стига, че заради неадекватните им съвети хората са на това дередже в повечето случаи, ами и те карат да се чувстваш виновен, че си качил кг точно в следствие на тях.
Продължавай си с режим и тренировки и ще влезеш във форма. Отнема време, не става за 1-2 месеца.

livrena, разбира се че е обратимо. Както казах обаче, отнема време и иска постоянство, и генерална промяна на начина на живот, поне това което ни е по силите. Може и да има някакви трайни поражения, зависи кога е хванато и колко време сме били в неоптимално състояние. Колкото по-дълго си бил с проблем, толкова повече време отнема да се нормализират процесите, но светлина в тунела има определено.

the_demon, аз хром не съм пила.

Рисия, витилигото е автоимунно заболяване, надали е се е появило от витамините. Просто си имала нещо подлежащто като проблем, което може и да се е усложнило заради лечението, което пък явно е било неефективно, щом си стигнала до това положение на ставата.

Последна редакция: ср, 25 мар 2020, 02:55 от Миоки

# 478
  • София
Аз пак да питам-някой от вас пил ли е Хром пиколинат и какъв е бил ефекта?
Аз, нула ефект.

# 479
Рися, хранителна непоносимост може да отключи АИ заболяване.
Аз съм пила хром в миналото- нула ефект. Отдавна беше. Нямам и особени желания за сладко които да не мога да контролирам, че да се налага да пия хром...

Общи условия

Активация на акаунт