Препоръчайте ми абсорбатор

• 73 340
  • 829
  •   1
Отговори
# 780
За общата кубатура.

# 781
Здравейте и от мен!

Търся абсорбатор за помещение с кубатура 150 м3. (60*2,50). Доколкото разбирам от прочетеното ми трябва абсорбатор с мощност минимум 900 м3, но не намирам такива от познатите препоръчвани марки.
Някой да ползва такъв или с още по-голяма мощност?

Фирмата, която ще изработва кухнята ми казва, че и 690 м3 ще ми върши работа. Не знам какво да направя.

Виждам в интернет някакви Delux, които са с такива мощности, но не намирам отзиви.

Някакви съвети?

На всичкото отгоре ми се иска да не е повече от 1000 лв.

# 782
  • София
Здравейте и от мен!

Търся абсорбатор за помещение с кубатура 150 м3. (60*2,50). Доколкото разбирам от прочетеното ми трябва абсорбатор с мощност минимум 900 м3, но не намирам такива от познатите препоръчвани марки.
Някой да ползва такъв или с още по-голяма мощност?

Фирмата, която ще изработва кухнята ми казва, че и 690 м3 ще ми върши работа...

Тази фирма ще направи кухнята и ще си замине, а вие ще трябва да обитавате години наред едно труднопроветрямо помещение.

Моето помещение е 36 кв. м, а аспираторът с капацитет около 600 куб. м/ч. е ОК, но бих се радвала и на по-мощен. За 60 кв. м такъв аспиратор няма как да е достатъчен, защото дори и интензивната му степен не покрива минимума.

Някакви съвети?

На всичкото отгоре ми се иска да не е повече от 1000 лв.

Съветът ми е: а) да търсите по-усърдно и б) да не ограничавате бюджета чак толкова. При такова голямо помещение и кухня, която (предполагам) се прави с хоризонт поне 10 години, няколкостотин лева в повече не би трябвало да са решаващи.

Не сте споменали какъв тип аспиратор търсите, но при този ограничен избор, може би е добре да сте гъвкави и в това отношение, така че ето един добър вариант - Фалмек за пълно вграждане, с капацитет 950 куб. м/ч.:
https://veto.bg/products/aspirator-falmec-gruppo-incasso-pro-plus-80

# 783
Здравейте!
Радвам се да видя познати потребители и в тази тема.
Налага се да сменя аспиратора. Кухнята е стара и без горен ред шкафове, така, че не се налага да се съобразявам с това. Спряла съм се на модел, който мога да мотнирам и използвам сега, а в последствие да внедря в новата кухня.
В момента кухнята /7м²/ е отделена от холната част /17м²/с двулицева секция, която след време ще махнем, но е възможно да оставим вариант за подвижна преграда, ако се наложи, за да не губим стая. Таваните са високи 2.60м. Аспиратора ще е включен в комин.
https://www.technomarket.bg/absorbator/aeg-dve5671hg-09180599
Долната част на този аспиратор ще дойде на около 63-65см от газовия котлон, който сега ползвам. Проблем ли е това, предвид модела?

Последна редакция: нд, 18 май 2025, 10:04 от •mimoza•

# 784
Този абсорбатор е много слаб за това помещение. 700 куб.м/ч се отнася за интензивната степен, която не може да работи постоянно.
Нормалният му дебит е на 2 степени - на 270 и 400 куб.м/ч. съответно.
Тези неща са описани в продуктовия фиш.

Например нещо такова би било по-добре:
https://www.tehnomix.bg/absorbator-elica-stripe-bl-a-60
https://www.tehnomix.bg/absorbator-elica-stripe-black-60

Последна редакция: нд, 18 май 2025, 12:15 от petiaivanov

# 785
Понеже се оказа не наличен в магазина от който смятах да го взема, предложиха ми за тази кубатура Bosch
https://techmart.bg/absorbator-bosch-dwk65dk60
Не го искам.
Петя, да се има предвид, че кухнята вероятно ще продължи да бъде отделена от хола дори с друг вид преграда или подвижна такава, така, че този резерв, който пускам е опционален.

Последна редакция: пн, 19 май 2025, 00:39 от •mimoza•

# 786
Ако няма врата, за да се отдели напълно помещението, то си остава отворено помещение  с голяма кубатура.
Нито Бош, нито АЕГ умеят да правят такава техника в ниския клас. А това, като гледам, е възможно най-ниският клас на Бош. От магазина гледат да го пробутат.
Аз бих си взела по-мощен, а пък ако не се наляга няма да му ползвам най-високата степен. Имай предвид, че такъв тип абсорбатор, трябва да създава добро налягане около себе си, за да засмуче бързо парата. Иначе тя заминава директно към тавана/шкафовете.

# 787
Искаше ми се да видя подобни модели AEG в Пловивсите физически магазини, но май не намирам налични. Петя, какво би ми препоръчала като модел с бюджет около 1000лв, но да не е за пълно вграждане?

# 788
Нали ти показах два модела по- горе…. Дори са по-евтини от АЕГ-то.

# 789
Пропуснала съм, благодаря, записах.
Отивам до Зора да видя какво има наличо.

Пп. Дописвам се, купих модела  - AEG DVE5671HG за който питах първоначално. Хареса ми изпълнението /не може да се сравни с това на Elica- та/ и цената беше повече от добра. Степените /по документи/ са 3+1.
Когато махна двулицевата секция така или иначе ще добавя опция кухнята да бъде отделена от хола.

Последна редакция: пн, 19 май 2025, 00:43 от •mimoza•

# 790
Здравейте! Моля тези от вас,които имат аспиратор на AEG DBE5660HB или Electrolux LFT766X с функция Breeze да споделят мнение.
 Спряла съм се на пълно вграждане AEG DGE5661HM ,но той е без тази функция и се чудя дали функцията breeze си заслужава.

# 791
Здравейте, някой може ли да каже този абсорбатор  Faber INKA LUX SMART EV8 X A70 , може ли да бъде вграден в шкаф 80 см или да препоръча мощен и тих абсорбатор за помещение 73 куб.м. Благодаря!

# 792
Здравейте, някой може ли да каже този абсорбатор  Faber INKA LUX SMART EV8 X A70 , може ли да бъде вграден в шкаф 80 см или да препоръча мощен и тих абсорбатор за помещение 73 куб.м. Благодаря!
Ако си разрешиш и получаването на ЛС, цена няма да имаш. Писах на модератор да ти каже. Написах едно дълго писмо и накрая не можах да ти го изпратя    Fearful
След като е 70 см, ако шкафът не е изрязан, а това упражнение остане за вас, естествено че ще влезе. Дай линк към този шкаф, виж монтажната схема на абсорбатора....
Няма такова нещо като тих абсорбатор. Ще се доближава до парамаетрите си на хартия, само ако вържете с твърда пвц-връзка  с диаметър 150.
Гофрираните връзки и тръбите създават допълнителен шум.

# 793
Сърдечни благодарности petiaivanov Simple Smile
Ако може да препратиш съобщението ще е топ.
Шкафа си е обикновен и ще се реже на място. Нали уж за по -лесно с тая кухня то още не сме я монтирали и хиляди главоболия по поръчки и доставки.
Та обикновен шкаф, а като казвам безшумен имам предвид по-малко шумен, че шума от абсорбатор ме изкарва от равновесие Simple Smile . Щом казваш, че може да се монтира в шкаф 80 см, сега просто ще изчета темата назад и ще видя какво препоръчвате. Вграждането ми беше много важно, че и от лекс груп ми казаха, че не може и майстора ми каза от икея да си купя, ама те хем са скъпи хем не са ефективни според параметрите дето ги пишат.
Още веднъж благодаря и се радвам , че има хора като теб да помагат на новатори в бранша Simple Smile)))

# 794
https://m.leksgroup.com/l_bg/?s=5&i=9&c=22&pid=3087
В червено пише “технически размери” . Виж ги и сравни с тези на шкафа.

Изчезна съобщението. Бях пред компютър докато го пишех. Сега съм на телефон и не мога пак да пиша всичко.

Общи условия

Активация на акаунт