Препоръчайте ми абсорбатор

• 67 120
  • 790
  •   1
Отговори
# 780
За общата кубатура.

# 781
Здравейте и от мен!

Търся абсорбатор за помещение с кубатура 150 м3. (60*2,50). Доколкото разбирам от прочетеното ми трябва абсорбатор с мощност минимум 900 м3, но не намирам такива от познатите препоръчвани марки.
Някой да ползва такъв или с още по-голяма мощност?

Фирмата, която ще изработва кухнята ми казва, че и 690 м3 ще ми върши работа. Не знам какво да направя.

Виждам в интернет някакви Delux, които са с такива мощности, но не намирам отзиви.

Някакви съвети?

На всичкото отгоре ми се иска да не е повече от 1000 лв.

# 782
  • София
Здравейте и от мен!

Търся абсорбатор за помещение с кубатура 150 м3. (60*2,50). Доколкото разбирам от прочетеното ми трябва абсорбатор с мощност минимум 900 м3, но не намирам такива от познатите препоръчвани марки.
Някой да ползва такъв или с още по-голяма мощност?

Фирмата, която ще изработва кухнята ми казва, че и 690 м3 ще ми върши работа...

Тази фирма ще направи кухнята и ще си замине, а вие ще трябва да обитавате години наред едно труднопроветрямо помещение.

Моето помещение е 36 кв. м, а аспираторът с капацитет около 600 куб. м/ч. е ОК, но бих се радвала и на по-мощен. За 60 кв. м такъв аспиратор няма как да е достатъчен, защото дори и интензивната му степен не покрива минимума.

Някакви съвети?

На всичкото отгоре ми се иска да не е повече от 1000 лв.

Съветът ми е: а) да търсите по-усърдно и б) да не ограничавате бюджета чак толкова. При такова голямо помещение и кухня, която (предполагам) се прави с хоризонт поне 10 години, няколкостотин лева в повече не би трябвало да са решаващи.

Не сте споменали какъв тип аспиратор търсите, но при този ограничен избор, може би е добре да сте гъвкави и в това отношение, така че ето един добър вариант - Фалмек за пълно вграждане, с капацитет 950 куб. м/ч.:
https://veto.bg/products/aspirator-falmec-gruppo-incasso-pro-plus-80

# 783
Здравейте!
Радвам се да видя познати потребители и в тази тема.
Налага се да сменя аспиратора. Кухнята е стара и без горен ред шкафове, така, че не се налага да се съобразявам с това. Спряла съм се на модел, който мога да мотнирам и използвам сега, а в последствие да внедря в новата кухня.
В момента кухнята /7м²/ е отделена от холната част /17м²/с двулицева секция, която след време ще махнем, но е възможно да оставим вариант за подвижна преграда, ако се наложи, за да не губим стая. Таваните са високи 2.60м. Аспиратора ще е включен в комин.
https://www.technomarket.bg/absorbator/aeg-dve5671hg-09180599
Долната част на този аспиратор ще дойде на около 63-65см от газовия котлон, който сега ползвам. Проблем ли е това, предвид модела?

Последна редакция: нд, 18 май 2025, 10:04 от •mimoza•

# 784
Този абсорбатор е много слаб за това помещение. 700 куб.м/ч се отнася за интензивната степен, която не може да работи постоянно.
Нормалният му дебит е на 2 степени - на 270 и 400 куб.м/ч. съответно.
Тези неща са описани в продуктовия фиш.

Например нещо такова би било по-добре:
https://www.tehnomix.bg/absorbator-elica-stripe-bl-a-60
https://www.tehnomix.bg/absorbator-elica-stripe-black-60

Последна редакция: нд, 18 май 2025, 12:15 от petiaivanov

# 785
Понеже се оказа не наличен в магазина от който смятах да го взема, предложиха ми за тази кубатура Bosch
https://techmart.bg/absorbator-bosch-dwk65dk60
Не го искам.
Петя, да се има предвид, че кухнята вероятно ще продължи да бъде отделена от хола дори с друг вид преграда или подвижна такава, така, че този резерв, който пускам е опционален.

Последна редакция: пн, 19 май 2025, 00:39 от •mimoza•

# 786
Ако няма врата, за да се отдели напълно помещението, то си остава отворено помещение  с голяма кубатура.
Нито Бош, нито АЕГ умеят да правят такава техника в ниския клас. А това, като гледам, е възможно най-ниският клас на Бош. От магазина гледат да го пробутат.
Аз бих си взела по-мощен, а пък ако не се наляга няма да му ползвам най-високата степен. Имай предвид, че такъв тип абсорбатор, трябва да създава добро налягане около себе си, за да засмуче бързо парата. Иначе тя заминава директно към тавана/шкафовете.

# 787
Искаше ми се да видя подобни модели AEG в Пловивсите физически магазини, но май не намирам налични. Петя, какво би ми препоръчала като модел с бюджет около 1000лв, но да не е за пълно вграждане?

# 788
Нали ти показах два модела по- горе…. Дори са по-евтини от АЕГ-то.

# 789
Пропуснала съм, благодаря, записах.
Отивам до Зора да видя какво има наличо.

Пп. Дописвам се, купих модела  - AEG DVE5671HG за който питах първоначално. Хареса ми изпълнението /не може да се сравни с това на Elica- та/ и цената беше повече от добра. Степените /по документи/ са 3+1.
Когато махна двулицевата секция така или иначе ще добавя опция кухнята да бъде отделена от хола.

Последна редакция: пн, 19 май 2025, 00:43 от •mimoza•

# 790
Здравейте! Моля тези от вас,които имат аспиратор на AEG DBE5660HB или Electrolux LFT766X с функция Breeze да споделят мнение.
 Спряла съм се на пълно вграждане AEG DGE5661HM ,но той е без тази функция и се чудя дали функцията breeze си заслужава.

Общи условия

Активация на акаунт