Блогъри и влогъри от България и чужбина - да ги обсъдим - 16 / Март 2020

• 255 684
  • 4 122
  •   1
Отговори
# 3 105
BaklavaTa,
Именно! Поведението с такъв тип скрита реклама показва единствено, че счита последователите си за някакви безмозъчни същества.

Да каже нещо от сорта, че е изпратено за реклама и към момента е доволна. Ама не, да се намаже едно хубаво с "някакво" кремче... баш похвата 25 кадър.

Аз харесвам много Анна.
Различна е, интересна е. Не одобрявам на 100% мисленето ѝ, но считам, че има какво да науча от нея Simple Smile

# 3 106
И нека не забравяме, че между Маркетинг експерт и Conten creator има бая голяма разлика. Маркетинга далеч не е само реклама и ПР пратки. Не мисля, че влогъри като Ивана или Валери имат реална представа от маркетинг, те знаят как се правят снимчици и клипчета (да, клипчета са, а не видеа), как се разопаковат ПР пратки и как се поддържат инстаграм профили на компании, но са мнго, много далеч от маркетинг експерт. Полина колкото и да не я харесвам вече, не мога да отрека че има някакви познания в тази сфера.

# 3 107
Имането на деца не знам какво общо има тук, не съм забелязала в длъжностната характеристика на блогър/влогър да е включено да бъдеш родител . Говорим за работа и хобита.

Хората тук се дразнят от жените, които си залепят етикета "професионален инфлуенсър", а реално интензитета на работата им е на ниво хоби. Тоест има разминаване между претенции и действителност. Ако създаваш посредствено съдържание, което голяма част от последователите ти могат да повторят, то нормално е да отнасяш критика.

Сериозно? Не виждаш какво общо има имането на деца с количеството свободно време, което имаш и което би посветила на хобито си? Smile
Нека направим една бърза равносметка при Кристин - като теглим чертата, се получава следното:
- Бачка някаква работа, на която няма кой знае каква ментална ангажираност, няма свръхважни дейности (т.е. не си носи работата вкъщи), няма извънреден труд. Не си спомням и е напълно възможно да греша, но по спомен беше нещо чиновническо.
- Не учи.
- Няма деца.
- Не готви.
- Има котка (а не куче, което би изисквало разходки)
- Доколкото зная, не спортува.

Че какво й пречи да си прави ютюб като хоби? Тя има време бол. (Шапка й свалям, че стартира компания - гледах й видеото, личи си колко много време и енергия е вложила! Бих поръчала, за да я подкрепя, а дори не си правя ноктите вкъщи.)
Затова не мисля, че е адекватен пример и аз лично с нея не мога да се идентифицирам - правя доста неща, които тя не прави, съответно инвестирам някакво време и в тях. Няма смисъл да изпадам в бакалски сметки*, просто... обстоятелствата са различни, хората - също. При едни и същи обстоятелства аз, ти, Кристин и Пепе бихме направили най-вероятно различни избори.

За втория ти абзац обаче съм на 120% съгласна. Не може да си третираш дейността като нещо, което правиш там, като имаш време и ти се занимава, да имаш нулево развитие като способности за 5+ години и да искаш околните да го третират като професия.
И аз имам немалко любимци, на които им е хоби. Но пък повечето са с Инстаграм всъщност - vanyahristova, dea.vibes, Гал, jaysdeenbg... А от тях колко адекватни мнения и бързи отговори съм получавала! Ей сега имам сигурно една педя съобщение от dea.vibes за кълнове, как ги прави, как ги гледа и т.н. Grinning

* - като чета тук какво съдържание ви липсва, се хващам да се замислям чат-пат как аз мога да споделям някакви неща , за да стига до повече хора Sweat Smile Ситото ми е стабилно, много внимавам, преди да препоръчам нещо (и трепетно очаквам фийдбека :д), преди да говоря за нещо, съм проверила и по някои теми имам задкулисна информация. Ама... Надали.

Последна редакция: ср, 25 мар 2020, 12:48 от bambinnah

# 3 108
Не знам дали сте попадали на канала на Милабу, ето линк: https://www.youtube.com/user/Milabu09/videos

Много я харесвам, особено заради видеата с прически за къса коса. Изумява ме как успява на толкова къса коса да направи такива хубави прически (вярно е, повечето включват плитки, но и това си е талант)! Open Mouth В момента е в напреднала бременност и от време на време в профила й във фейскбук има мини видеа по въпроса, но не са дълги или натрапчиви. По-скоро са от типа "пробвам различни неща за забавление". Мисля, че от известно време повече поства във фейсбук, отколкото в канала си.

# 3 109
Кристин работи като data analyst за правителството на Канада. И в чуждестранните форуми изключително често се дискутира, че трябва да е луда да остави тази работа, която ще ѝ носи привилегии и облаги до живот, за да прави клипчета в YouTube на пълно работно време.

Повечето инфлуенсърки не са имали наистина перспективни работи, които да ги бетонират финансово до живот. Много ясно, че не е точно същата ситуацията на Ивана и Гергана и те не биха изгубили кой знае какво, ако минат на пълно работно време лансиране на реклами.

# 3 110
Абстрахирайки се от първоначалната си реакция на заядливото видео на Полина,тъй като ще си призная,че се подразних спец.на някои нейни изказвания касаещи темата във форума,погледнах по-трезво и смятам това:
Никой не е против рекламите внедрени в техните влогове и блогове,стига да е УПОМЕНАТО.Рекламата не е "лошо нещо",то е средство за информиране какво ново има на пазара.Аз не гледам тв,няма лошо да се информирам от други източници за новото на пазара.Но представената гледна точка на Полина по казуса е изкривена-тя твърди,че хората не желаят импортиране по какъвто и да е начин на реклама в съдържанието и искат да ги оставят гладни, и без доходи.Ма-ни-пу-ла-ция!Дискредитираш се сам ,никой не ти е виновен , заради това ,че "искрената ти оценка" е купена.Пак ще кажа, че тази практика не е при всички инфлуенсъри.
За дамските превръзки да кажем,че мога да си затворя очите,макар че и там е спорен казуса.
За виното-абсурдно(за мен) докато си бременна да рекламираш вино,ако ще да е и с 0.01 проц.напитка с алкохол.
Ама лекаря и го препоръчал,да,в началото на бременността лекарите препоръчват и да не спреш от раз кафето и цигарите,една цигара е решение и на констипацията,но пак са спорни казуси.Да,някои лекари се базират на проучване  за консумацията на малко количество бира относно късните токсикози и го прилагат.
Но за Бога,как изглежда бременна да прави реклама на цигари и бира!Що за абсурд?!
Спирам с коментарите относно тази госпожа,защото смятам,че свръхегото и безпочвеното и самочувствие я подвеждат и карат силно да подценява аудиторията тук.
И това ми е инфлуенсър,който застава и казва -ти искаш моите ресурси,мда,искам...мозъчния тръст,който притежаваш.
Спирам,спирам... :Д

Последна редакция: ср, 25 мар 2020, 14:01 от BaklavaTa

# 3 111
Може ли линк към Кристин, която обсъждате последните страници?

# 3 112
  • Мюнхен

Simplynailogical в Ютуб и Инстаграм. Не се приема твърде насериозно, работи си като криминалист и data analyst в канадското правителство и спортува всъщност - вдига доста повече от мен. 😀

Напоследък имат и podcast с приятеля й, интересен е за слушане - simplypodlogical, мисля.

# 3 113

Simplynailogical в Ютуб и Инстаграм. Не се приема твърде насериозно, работи си като криминалист и data analyst в канадското правителство и спортува всъщност - вдига доста повече от мен. 😀

Напоследък имат и podcast с приятеля й, интересен е за слушане - simplypodlogical, мисля.
На мен доста сериозна ми звучи тази работа.
Аз нямам нищо против работата на инсфлуенсърките, ако са коректни и показват ангажираност. Нямам как да приемам сериозно професията им с постоянното мрънкане за идеи и оправдания как нямат нови клипове, понеже нямали време, не можели, били хремави, уморени, не знам си какво си. Да не говорим колко от клиповете са напълно безсмилени - рутина в цикъл, на Коледа, сутрин, вечер, по време на карантина. О, какво творчество.

# 3 114
Не знам колко са заети нашите, но влогъра пилот прави по 3-4 видеа на седмица от както е в отпуск.
Женен, с 2 деца и с кучета.
По принцип прави всяка седмица видео, когато си работи редовно.
Може би, ако си пилот имаш повече време, отколкото ако си инфлуенсър в БГ. Все пак видеата тук се снимат и обработват изключително трудно.

# 3 115
На мен не ми пречат колаборациите като цяло. Не приемам обаче:
- неупоменати колаборации;
- колаборации с конкурентни брандове в близък период от време;
- абсурдни колаборации (учебникарският пример "рекламиране на превръзки и вино в напреднала бременност");
- некоординирани колаборации (бюти влогър да рекламира крема сирене, тоалетно пате...тук мисля да спра, че списъкът е безкраен. Със същия успех авторката на кулинарния блог Супичка може да ми рекламира новия крем на Виши);
- твърде честите колаборации. Има си правило - 30% от съдържанието, не виждам защо упорито се рекламира на конвейр?
Назад някой спомена, че Анна от School Of Affluence прилича на Антония Петрова, сетих се, че бях гледала клип на Анна, в който разказа за всички корекции и трайни процедури, които си е правила, беше ми много интересно и се впечатлих от честността ѝ по темата. После ЮТ ми предложи и други подобни видеа, явно има някаква тенденция в момента да се снимат такъв тип видеа от по-смелите дами, имаше доста интересни резултати.

# 3 116
Не можах да видя дали е коментирано видеото на NJ, а и е качено преди 4 часа. Та, още една дама, която призовава "раждайте млади!". Често казано от нея съм със смесени чувства, хем не е кой знае какво, хем пък не дразни, кара го едно такова лежерно.
Направи ми впечатление вместо "билА" казва "бИла", това диалект ли е или така си говори?
Питат я "завършила ли си ВУЗ", тя отговаря "не, не съм завършила ВУЗ, завършила съм УНСС" (ако съм запомнила правилно). Простете моето невежеството, но ВУЗ не означава ли висше учебно заведение или има университет с такова съкращение?
А, и "Йоанка май е станала на Тенерифе".
Като цяло не умее да се изразява правилно.

# 3 117
А защо е задраскано другото съобщение?

Дали е възможно тя да си е поръчала вино с картичка, ако са ѝ предложили такава опция, а те да са преценили какъв да е текста?
Защото наистина е леко малоумно сама да си изпраща пожелания и аз чак не мога да повярвам, че би го направила. 😃

Аз все пак имам някакво съмнение, че самата фирма не иска да признае, че това е  ПР пратка.

Аз съм писала и преди, че бях абонат на тези вина, под ифлуенса на Ивана 😂😂 и любовта ми към виното, разбира се😂. Тогава масово бяха пратили ПР на блогъри си беше упоменато, че е спонсорство. Както и да е, аз бях доволна много от услугата, а и от самите вина - не е имало слабо.
Та в случая на Коци, според мен си имаме обичайното тагване на марка с цел да я забележат и защо не да почнат да ѝ пращат безплатно.
Докато им бях абонат, никога не съм си поръчвала картичка, но всеки път в кутията имаше ръчно написана, поименно към мен. Доста симпатично и съм сигурна, че го правят за всички, не само за леля ви. Така че в случая не бих я набедила. И не виждам смисъл да отричат, че е ПР, след като още в началото дадоха дa се разбере кога работят с блогър с цел реклама.

Тази NJ ми е много семпла мома, горните примери само затвърждават мнението ми. И аз чух някакви такива бисери от нея и се отказах. Като показа как се гримира с ФДТ три тона по-тъмен (щяла да го ползва лятото, затова бил тъмен), съвсем се отказах. Изглеждаше абсурдно.

# 3 118
  • Мюнхен
На мен доста сериозна ми звучи тази работа.
Аз нямам нищо против работата на инсфлуенсърките, ако са коректни и показват ангажираност. Нямам как да приемам сериозно професията им с постоянното мрънкане за идеи и оправдания как нямат нови клипове, понеже нямали време, не можели, били хремави, уморени, не знам си какво си. Да не говорим колко от клиповете са напълно безсмилени - рутина в цикъл, на Коледа, сутрин, вечер, по време на карантина. О, какво творчество.

Welt, аз затова я харесвам Кристин. Под "не се взима насериозно" имам предвид "инфлуенсърството". Мацката е filthy rich заради YouTube, но не гледа на себе си като "Кристин с над 15-те милиона последователи, с голямата къща в Канада, ски почивките и бизнес пътуванията." Не пробутва продукти, единственото й партньорство е с David's Tea, които тя така или иначе пие от години и то това даже Бен го беше уредил за рождения й ден - последователите й да имат 20 процента отстъпка с affiliate код.

Иначе ако й гледаш клиповете на нея, вероятно също би  казала, че не пуска кой знае какво - тя тества разни глупостички за нокти, отговаряше на въпроси, докато си взимаше вана в чай, прави каквото си иска, щото каналът си е за нея - беше казала, че това си е мястото, където компенсира за това, че е сериозна в работата си. Ако ти се слуша нещо по-сериозно от нея - подкастът с приятеля й е добър.

# 3 119
Работата е сериозна и силно необходима със сигурност, но не е работа, при която носиш отговорност за някого освен за себе си, няма голяма ангажираност, не си носиш работа за вкъщи и не висиш в офиса до 21-22 часа, както са много (истински, а не само по титла) мениджъри примерно.
Тоест момичето си идва вкъщи в 17-18 часа и е напълно необременена, има цялото време на света да си снима. Това се опитвах да кажа.
Иначе спортува, извинявам се.

Харесвам я, доста ми е симпатична и със стартирането на собствена компания, и с подкрепата си към бъдещи студенти и други каузи. Определено е свястна, просто исках малко обективност - като я даваме за пример, поне да съблюдаваме различни фактори.

Общи условия

Активация на акаунт