Блогъри и влогъри от България и чужбина - да ги обсъдим - 16 / Март 2020

• 255 726
  • 4 122
  •   1
Отговори
# 3 090
  • Пловдив
А може някой да си е направил шега с Коци 🙈😂

# 3 091
А защо е задраскано другото съобщение?

Дали е възможно тя да си е поръчала вино с картичка, ако са ѝ предложили такава опция, а те да са преценили какъв да е текста?
Защото наистина е леко малоумно сама да си изпраща пожелания и аз чак не мога да повярвам, че би го направила. 😃

Аз все пак имам някакво съмнение, че самата фирма не иска да признае, че това е  ПР пратка.

# 3 092
По горния казус: На мен пък ми е много интересно дамата какво е писала на seewines. Значи може да показва част от лична кореспонденция, ама тази част случайно е само отговорът? Срамът е доста ясен индикатор, че сама осъзнава нередността на това да си вре гагата, където не й е работа. Откъде-накъде ще питаш една страна как работи с друга? Що не отиде при случайна компания и не ги пита "Абе, каква ви е практиката с ХYZ"? Или може би тя самата е wanne be influencer и си проси колаборация? Абсурдно. Само защото нещо е онлайн, не го прави по-приемливо като поведение.

А за seewines мога да кажа само хубави неща. Селекцията им е бомба, а няколкомесечният абонамен е брилянтна идея за подарък! Customer service им е супер любезен и коректен.

Изгледах влога на Пепе тази сутрин - на мен ми допадна много.
Приоритетите в началото - че не било проблем да се седи вкъщи и трябвало да сме отговорни, останалото било бял кахър. Много земна ми се видя, искала СС крем да си сложи, че да се почувства човек, хаха, намира подръчни материали за веждите... За мен беше чудесен баланс между "мога да се идентифицирам" и неутвърждаване на вредни навици и вярвания, само защото "всички го правим". (Примерно... "Днес няма да тренирам, защото - знаете и вие - нямам време", хахаха-хихихи, нека ви дам оправдание и аз, за да може да рилейтнете. Тцъ.)

А за Биобаза... то пък човек вече да не спомене продукти, сакън да не е реклама. Ако снимам видео по какъв въодушевен начин разказвам на приятелките си за нещо хубаво, ще кажете, че кола са ми купили от марките Grinning Антоанета говореше за тях още през бременността, гледала съм им нещата, доста добри изглеждат. Ако нещо от дадена марка се харесва, нормално е да се породи любопитство и към останалите продукти - според мен. Тя си има и уклон към натурално позиционираната козметика.

Цитат
Защо не работят по специалността си в останалата част на времето, а междудругото да правят влогове?
Два въпроса имам:
1. Ти какво хоби имаш, което отнема минимум няколко часа работа (борбата с осветлението и обработката като минимум), за да се постигне някаква завършеност, и което не можеш да оставиш на средата?
2. Тук постоянно се говори коя колко била заета, как нямала време горката "да виси по салоните" (нищо че при всички, които не са диви късметлийки, домашните маникюри отнемат доста повече време), подмятат се някакви пасивно-агресивни включвания като "ми да, естествено, че ще има хубаво тяло, тя всеки ден тренира, простосмъртните нямаме този лукс". В същото време обаче учтиво се дава предложение на някого да има втора работа, един вид? Хммм.

(Описанието под снимката е "Добра логика")

Последна редакция: ср, 25 мар 2020, 11:25 от bambinnah

# 3 093
За мен е абсолютно наивно и смешно някой да вярва, че точно Пепе би представила какъвто и да е продукт без да ѝ платено за това, ако ще и да му е супер фен.
А точно Био база ги рекламира открай време.

# 3 094
Значи Армани и Диор също плащат на Антоанет Пепе. Браво, ако е така. Защото аз до сега съм виждала подаръците, които изпращат на блогърите. Но не знаех, че им плащат.

# 3 095
Явно не са ѝ платили достатъчно, защото аз не виждам да е постнала линкове към продукти на Армани и Диор. 😄

# 3 096
bambinnah, аз имам точно две хобита, които могат да ми отнемат часове подготовка и цели уикенди. И не мога да ги оставя недовършени, за разлика от обработката  на клиповете, която може да си разпределиш през седмицата. И?
Между другото Кристин от Simply Nailogical комбинираше доста успешно кариера и развитието на канала си. И то сериозна работа. Ето, те с нейния партньор Бен са ми много готини за слушане, защото мога да се идентифицирам с тях.

Нещо ситуацията с Леля Коци ми е странна и като Ванилия имам едно усещане, че фирмата не иска да признае. Много е тънко това, защото те може да не са й платили,  но да са й предоставили възможност за една безплатна поръчка тип пр-пратка.
Въобще ми се струва, че има едно неразбиране на спонсорираните видеа - продуктите може да са пр-пратка, да има директно спонсориране чрез финансово заплащане за публикацията и отделно affiliate линкове и програми. И в зависимост от типа отношения, отговорностите и свободата на влогърите са различни. В това отношение евала на Зорница, в ревюто на Форео четката си каза, че не е спонсорирано, но е получила продукта безплатно. Та има много нюанси, лошото е, че нашите мацки не говорят за това.

# 3 097
Хммм.. тези seewines отричат, че пращат PR пратки на инфлуенсъри, ама съм ги мяркала из постовете на доста народ... Случаеност? Не мисла..

# 3 098
bambinnah, аз имам точно две хобита, които могат да ми отнемат часове подготовка и цели уикенди. И не мога да ги оставя недовършени, за разлика от обработката  на клиповете, която може да си разпределиш през седмицата. И?
Между Кристин от Simply Nailogical комбинираше доста успешно кариера и развитието на канала си. И то сериозна работа. Ето, те с нейния партньор Бен са ми много готини за слушане, защото мога да се идентифицирам с тях.

Точно Кристин ли искаш да дадеш за пример? Много е готина, спор няма, възхищавам се за каузите, които подкрепя също, но хайде да сме малко честни - същата тази Кристин, която поне към момента няма деца и която една паста не може да свари, тоест влиза в кухнята, за да си намаже сандвич? Smile

А за твоите хобита - не знам какви са, не знам какво е семейното ти положение и основното ти занимание, нито  дали си ок да си пренебрегваш близките си или други занимания (ето, в случая на Кристин е пределно ясно къде е избрала да има дефицити) заради тях. Така без информация трудно мога да коментирам. Но някой държи ли ти сметка, когато не са готови? А дали някой ги гледа, разчепква ли резултата до най-малката подробност, попълвайки липсата на информация със свободни съчинения?

Дори всичко при теб да е ок - евала, но си една от малкото. Масовата ситуация не е такава - масовата ситуация е, че жени, които в собствения си живот не намират време за сума неща, дават акъл на други жени как да бъдат по-ангажирани. Не е адекватно.
И друг аспект - ти да видиш, ама може някой пък да не иска да има работа, на която му държат сметка за резултата, и хоби, при което също му държат сметка за резултата. Защо да се натрапва този начин на живот на хората?

Последна редакция: ср, 25 мар 2020, 12:04 от bambinnah

# 3 099
Според мен също не е задължително всичко да  е реклама, когато съм доволна от продукт директно звъня на приятелките ми да си купят и те.
Писна ми вече да се пише защо не си работят по специалността- ами хванали са си някаква ниша и за сега това ги устройва.

# 3 100
Скрит текст:
bambinnah, аз имам точно две хобита, които могат да ми отнемат часове подготовка и цели уикенди. И не мога да ги оставя недовършени, за разлика от обработката  на клиповете, която може да си разпределиш през седмицата. И?
Между Кристин от Simply Nailogical комбинираше доста успешно кариера и развитието на канала си. И то сериозна работа. Ето, те с нейния партньор Бен са ми много готини за слушане, защото мога да се идентифицирам с тях.

Точно Кристин ли искаш да дадеш за пример? Много е готина, спор няма, възхищавам се за каузите, които подкрепя също, но хайде да сме малко честни - същата тази Кристин, която няма (и май не иска деца) и която една паста не може да свари, тоест влиза в кухнята, за да си намаже сандвич? Smile

А за твоите хобита - не знам какви са, не знам какво е семейното ти положение и основното ти занимание, нито  дали си ок да си пренебрегваш близките си или други занимания (ето, в случая на Кристин е пределно ясно къде е избрала да има дефицити) заради тях. Така без информация трудно мога да коментирам. Но някой държи ли ти сметка, когато не са готови? А дали някой ги гледа, разчепква ли резултата до най-малката подробност, попълвайки липсата на информация със свободни съчинения?

Дори всичко при теб да е ок - евала, но си една от малкото. Масовата ситуация не е такава - масовата ситуация е, че жени, които в собствения си живот не намират време за сума неща, дават акъл на други жени как да бъдат по-ангажирани. Не е адекватно.
И друг аспект - ти да видиш, ама може някой пък да не иска да има работа, на която му държат сметка за резултата, и хоби, при което също му държат сметка за резултата. Защо да се натрапва този начин на живот на хората?
Имането на деца не знам какво общо има тук, не съм забелязала в длъжностната характеристика на блогър/влогър да е включено да бъдеш родител . Говорим за работа и хобита.
Хората тук се дразнят от жените, които си залепят етикета "професионален инфлуенсър", а реално интензитета на работата им е на ниво хоби. Тоест има разминаване между претенции и действителност. Ако създаваш посредствено съдържание, което голяма част от последователите ти могат да повторят, то нормално е да отнасяш критика.
Ако въпросния влогър не дава гръмки заявки, а обяви в началото, че това е хоби или временен "проект" никой няма да му търси сериозна сметка кога качва, защо качва и т.н. Има премного такива примери.
И знам, че не обичаш аргумента, че са публични личности, но това е точно така - те са публични личности и публиката им е коректив. Това не дава основание за обиди и разни заключения, но при липсата на ясна граница, човек наблюдава една история и си допълва естествено картинката. Прост пример - дадох ти пример с моите хобита, дори и да нямаш информация, ти си навързваш някаква логична последователност в главата. Така работи общуването. Ако един блогър даде А, трябва да даде и Б преди да стигне до В. Иначе публиката си навързва сцената сама. Качествата на публиката в случая нямат особено значение.
Ако бяха достатъчно честни да обявяват спонсорствата и безплатните пратки коректно, нямаше да има такива заключения.
П.С. И да, ако се издъня с подготовката в хобитата си няма да има кой да ме критикува, обаче рискувам с една грешка да затрия всичко постигнато Wink

# 3 101
Относно Константина - има разлика между" платено за реклама" и ПР пратка. Те отричат да са плащали, а не да са изпращали.

# 3 102
  • софия
Adoralova, да, коментарът ми за Деси беше свързан с нейното стори в подкрепа на Полина. Последното й видео не успях да го изгледам, стана ми скучно. Ситуацията, в която сме в момента явно ми оказва влияние Smile всичко ме отегчава, дори четенето на книги. Надявам се поне от домашните тренировки да има резултат Smiley

# 3 103
bambinnah,
Няма да влизам в спорове с теб.
Имам си гледна точка и тя е, че не понасям мързелите, които само говорят колко много работят.
Считам примерно Пепе, която има подкрепата на родителите си, че има достатъчно време и за работа (не съм споменавала 8 ч.). Просто е много по-лесно да кажеш "Нямам време" и да го играеш WS Teleshop. Тя има ли видео, което да не е спонсорирано през последната година? Много гладни станаха всичките.
Няма да коментирам Валери, Ивана, които все още нямат деца.

Ще задам и малко странен въпрос, но Гането как успява да бъде маркетинг експерт на Меркари? То и тя рекламира доста, но явно може да се съчетава толкова сложната работа на инфлуенсър с други ангажименти. Освен това на мен винаги ми е отговаряла и сме влизали в дълги спорове, а не просто да сложи сърце или палец.

Не можем да сравняваме животите на хората, защото всеки преминава през нещо различно и е в различен етап на собствения си живот. Някои имат родителите да им помагат, на други са починали... Сравни една Елица, която е напълно сама, колко реклами прави, и една Пепе, която я носят на ръце всички(!)...

# 3 104
Малкото изолация,напрежение води до избиване на бушоните при някои инфлуенсъри,с това си обяснявам нервозните сторита,напоени със сълзи,видеа,обяснявки,НП и те са хора.Коментарите към Елица са грозни и са вероятно от някой пубер или човек с акъл на пубер.
И има разлика между моето хоби и тяхното" хоби",моето не го монетизирам,не достига до лирок кръг аудитория.Ако правех грънци/като хоби/ и ги продавах,щях да имам обратна връзка,щеше да има и неодобрение в някои потребители,особено ако съм ги изваяла не като хората.Кофти аналогия давам,но тяхното хоби е продукт,който представят публично,естествено,че ще има и критика.
На колко от тях им е хоби и колко от тях основно с това се занимават,имат подписан договор и т.н.,това вече е друга тема,да не ставам многословна.
Все си в царевицата и в двата случая.
Аз  държа да е написано-пр пратка ли е,спонсорирано видео ли е,реклама ли е,и не само аз, и както го изискват в други страни.Само тук Ганьо все иск да мине между капките.
Халал да са им парите,които взимат за рекламите,но ме дразни да ме взимат за безмозъчна офса,която вярва на казаното от тях,а то е ,че всеки нов продукт е най-най-хубав,чудесен и прочие.
School of affluence загледах,малко ми прилича на наша Тоца,но пък има различно съдържание,ще прегледам още някои видеа.

Общи условия

Активация на акаунт