Блогъри и влогъри от България и чужбина - да ги обсъдим - 16 / Март 2020

• 256 105
  • 4 122
  •   1
Отговори
# 1 125
Впечатленията ми от Ивана са за човек, който живее предимно според модите в нета. Много врещи за кожа, но една читава клиника не е посетила, освен ако не е колаборация. Много дълбоко се съмнявам, че е лекар й е препоръчал да яде изкилифинчените манджи на Зойа. Яде за каквото й се плаща, показва го, коментира се. Причинено следствена връзка от българския интернет(!?) И това, че на някой соята му понася или поне не му вреди, не я прави полезна. Особено в извратените крайности, заместваща едва ли не всички възможни храни. Веганите ще ги коментираме след 10 15 години. Особено подрастващите, които са вегани, защото Ивана е.

# 1 126
Щом Ивана снима как се храни, не виждам нищо лошо в това хората да коментират диетата ѝ. Ако не иска да се коментира, да не снима.

Честно ли? Ако не искала да ѝ бъде коментирана диетата и здравословното състояние, да не се качвала в интернет? Сигурна съм, че повечето имате и вие инстаграм и супер много ще се зарадвате, че някой ви коментира здравословните проблеми и как се храните, щото сте си пуснали снимка на вечерята от Коледа, например.

Да се коментира кой какви грешни избори правел за здравето си, без да сте му лекуващия лекар и да са ви поискали мнението е доста нетактично.

Впечатленията ми от Ивана са за човек, който живее предимно според модите в нета. Много врещи за кожа, но една читава клиника не е посетила, освен ако не е колаборация. Много дълбоко се съмнявам, че е лекар й е препоръчал да яде изкилифинчените манджи на Зойа. Яде за каквото й се плаща, показва го, коментира се. Причинено следствена връзка от българския интернет(!?) И това, че на някой соята му понася или поне не му вреди, не я прави полезна. Особено в извратените крайности, заместваща едва ли не всички възможни храни. Веганите ще ги коментираме след 10 15 години. Особено подрастващите, които са вегани, защото Ивана е.

Off topic : Ама съм убедена, че няма да ми цитираш научни изследвания, които гръмко заключват, че соята е вредна.

# 1 127
Ако е нова кола - 15к вероятно е първоначалната вноска, след това месечни вноски, всяка година каско, го, данък, накрая дължат остатъчна сума плюс разходи по прехвърлянето върху оценката.

Сега, личното ми мнение е, че да тръгнеш да купуваш нова кола и да нямаш поне първоначалната сума, не е ок. Става така, че имаш кредит и лизинг, т.е. две вноски. Реклама, реклама, ама едва ли са й платили 15 хиляди.

Не знам дали й е такъв случая, коментирам по принцип.
Сега си я пуснах пак за да чуя за колата. Никъде не казва ,че е нова. Казва че са си купили кола за която са теглили 15 000. Явно форумни легенди, че е нова.

# 1 128
Да се включа и аз за Полина:

1) Споделен е публичен коментар, който всеки може да види, т.е. няма смисъл да крие име и лице, предвид това.

2) Коментарът на Полина ми се струва съвсем нормален. Това, което тя казва е, че за нея и Патрик в момента работата и реализиране на предполагам бизнес цели са най-важни.

Т.е. жилището не е актуална тема при тях сега, ако ще да има най-изгодните кредити в момента.

3) Има хора, които се чувстват по-спокойно и сигурно, ако имат първоначална заделена сума.

4) Струва ми се, че понякога се пренавивате да търсите някоя обида или намек. Но пък това добавя поне 10 страници детайлни коментари към темата.

Иначе и аз гледах видеото й. Частта за кредитите я скипнах, не ме вълнува и най-вече не ме вълнува колко разбира Полина и дали има пари.

Много по-интересно и разтоварващо ми беше да разгледам дома й в детайли, че даже и в чекмеджетата да "надникна".

# 1 129
  • София
Разликата между снимка в инстаграм и влоговете е огромна. Коментираме конкретен влог, в който показва различни продукти, дали е реклама или не, все едно. Въпросът е, че тя подробно ни показва как се храни, показва тофута, мляко, темпе.

В темата редовно се коментира кой колко е остарял, кръгове под очите и тн, неща, които мен не ме интересуват. Хора като хора, не може все да са перфектни и всички остаряваме.

Но в случая коментарите са по съдържанието на видеото, това, което ни показва. Би трябвало и тя да е ок с това, че коментираме по същество, нали затова ни ги показва. А това, че не всички са на едно мнение е нормално. Както тя си показва нейното, така и ние нашето.

# 1 130
Моля, развихрете си въображението и споделете, каква е идеята и тематиката на тази торта? Grinning

# 1 131
Момичета, 20 минути, след като си направих масажа на Ралица, лицето ми е страшно горещо и въобще не очаквах такава голяма реакция.

Даже бузите са ми червени, а аз принципно съм бяло-жълта.

И малко взе да ми става лошо. 😐
Пиша това за архива, ако взема да се гътна, след като бях така инфлуенсната.

Ако някой се престраши да го направи, да ми пише с отзив дали и при него е същото.

# 1 132
Цитат
Всеки си решава за него си, аз не я упреквам, показвам и другата позиция и че ако има и други момичета с това заболяване тук, да се консултират първо, а да не се инфлуенсват направо.

И впрочем не я упреквам, че го показва, тя така се храни, показва си го във влоговете. Аз имам друго мнение, споделям, а който, както иска да се храни.
Както съм казвала и преди, аз също съм с Хашимото (и също не ям месо) и Ивана определено никога не би ме инфлуенснала с начина си на хранене. Според мен прави много грешни избори и без да има реална причина за някои ограничения.

Точно. Аз не казвам да яде месо а просто да се информира повече защото за мен не е нормално това тъпче е със хиляди добавки само и само да си добавиш нужните витамини и минерали. Нейното даже не е здравословно. Още по тъпото е че кара мъжа си да спира и тои и да е като нея, само защото я мързи да готви за него.

# 1 133
Тази торта ми е като за Хелоуин.
Захир е написала коментар,с много учтив тон,изразила е противоположна позиция,а Полина пречупила това през нейната призма.
Та да си кажа какво забелязвам-държиш се/говориш мило и учтиво,защитаваш аргументите си възпитано,а те гаврят(това усетих  аз) или преиначават.
Ако тонът на Захир не беше толкова учтив,а  в "бългериан стайл",Полина щеше да е "свие перките".
И ще кажа,че дали ще живееш цял живот под наем или ще инвестираш си е личен избор,аз съм практичен човек,сядам,смятам и удрям чертата като винаги начинанията са с умерен риск.На Полина философията ми е непонятна..
Оффтопик:Захир,аз съм доволна от Лумене,не ми запушва порите толкова(каквито и боклуци да са),в сравнение с Миша-ползвам цвят 13,миризмата също ми идва в повече.Двата са с почти еднаква покривност,като при Лумене-цвят ultra light, е една идея по-голяма.Със смесена кожа съм,като останалите продукти за лице не съм сменяла,за лятото абсурд да нося корейския.Кожата ми веднага реагира на боклукчава козметика,помня един как един бб крем чак болезнени подкожни ми направи, и друг кофти опит.

# 1 134
Честно ли? Ако не искала да ѝ бъде коментирана диетата и здравословното състояние, да не се качвала в интернет? Сигурна съм, че повечето имате и вие инстаграм и супер много ще се зарадвате, че някой ви коментира здравословните проблеми и как се храните, щото сте си пуснали снимка на вечерята от Коледа, например.

Да се коментира кой какви грешни избори правел за здравето си, без да сте му лекуващия лекар и да са ви поискали мнението е доста нетактично.

Първо, аз не съм влогър/блогър/инфлуенсър. Второ, не си пускам яденето по социалните мрежи. Трето, все ми е тая дали някой ще коментира начина ми на хранене.

И не на последно място, много хора тук във форума имат минимум елементарни знания за храненето. И не виждам нищо лошо в изразяването на мнението ни.

# 1 135
Малко хумор.. аз пък мисля, че Полина те е споделила Захир, за да може да тагне банката. Искай и част от хонорара. 

# 1 136
Хич не ми се занимава с нея повече.

Иначе, не ми е проблем, че го е споделила, все пак, аз съм застанала с името си, пишейки и коментар. Подразни ме как се опитва да ме убеди, че това, което казвам, макар и лично изживяно, няма как да е истина. И с това спирам с темата Simple Smile

BaklavaTa благодаря. Ще дам шанс на Lumene Simple Smile

# 1 137
Паралелът е неуместен. Ивана все пак е влогър, който прави колаборации с различни фирми, произвеждащи хранителни продукти, споделя разни рецепти, изобщо храната е един от фокусите в канала ѝ, нормално е да се коментира какво сама е показала на аудиторията си. Ивана винаги се оплаква дали ще има какво да консумира из заведения и събития, все уточнява коя съставка ще махне от дадено ястие, за да бъде веган, даже авторска рецепта представи в колаборация с Бондюел, така че храната си е част от нейното влогърско съдържание. Ако не иска да се коментира начинът ѝ на хранене, да не го споделя. Някой коментира ли начина на хранене на Галя или Ида, например? Не.

# 1 138
Бих обобщила ситуацията с това, че не примемам съвети за финансова култура от хора, които наричат спестените и заделени пари "отнякъде готови пари".

# 1 139
Да кажа за Лумене, преди години като имах доста проблеми с акнето, това беше единствения фдт, който не ми правеше проблеми и е перфектен. Единствен недостатък е, че няма силно покритие, не е много покривен, но е чуден за кожа без особени несъвършенства, чиста и хубава.

Общи условия

Активация на акаунт