Против акне/пъпки по лицето 10

• 51 017
  • 773
  •   1
Отговори
# 645
Здравейте, момичета, и аз с един въпрос идвам. Реших да използвам един флуид като дневен крем. Бих искала да питам обаче преди или след слънцезащитата се слага? Би трябвало преди, но все пак да попитам ...

# 646
Правилно си се ориентирала, преди слънцезащитата е  Simple Smile

# 647
Благодаря! Heart Глупав въпрос ама по-добре да питам отколкото да се мажа и да се чудя после защо няма ефект.

# 648
И аз пия кафето с мляко, че даже добавям и доста. Знам, че не е редно и е възможно да е причината за пъпките, макар че последно време кожата ми е чиста, особено ако не я чопля.
Аз също чета все хубави отзиви за бб крема на Миша. Някъде срещнах мнение, че го има в Лили. Дали е така? Защото искам да пробвам тестери на място, иначе надали ще уцеля цвета.

Обмислям и аз да спра млякото в кафето да видя какво ще се случи.

# 649
Дерматоложката ми подчерта че Скинорен се мажа ЕДИНСТВЕНО И САМО на пъпките, дори каза да не го разнасял около нея, защото рискът от пресушаване е голям , и ако намажеш здрава кожа-вероятността да ти излезе пъпка в пресушеният участък е голям.

# 650
На мен не ми пресушава изобщо. Може би и кожата ми е свикнала вече.

# 651
Аз мисля да опитам акне аут сапунчето.
Някой да го ползва? Как ви се отразява?

# 652
Пресушаването е в началото, още повече аз го ползвам на места където няма пъпки а има само белези и кожата ми значително по-бързо се регенерира и светва. Това е киселина която в общи линии засилва неколкократно регенерирането на кожата и обновяването на слоевете, ако е имало подкожна пъпка в зародиш може да избие по-бързо и да завехне по-бързо, но само по себе си кремчето няма да предизвика нови пъпки, освен ако не предизвика алергичен обрив.
Понякога се чудя защо докторите не обясняват малко по-задълбочено причината и обоснованието за препоръките си, вместо просто да казват недей....

Елора - Блок сапуна съм го ползвала преди години и помня че страааашно пресушава. За лице абсурд, едва за тялото го ползвах и то с мазане на други кремове след това. Много агресивен и според мен не си струва...

# 653

Дерматоложката ми е забранила всякакви видове сапуни да ползвам.
Акнеична кожа се почиства само с гел.
Никакви сапуни, нищо че има на Акне Аут, Eucerin също имат такъв, Здраве и те..

# 654
Пресушаването е в началото, още повече аз го ползвам на места където няма пъпки а има само белези и кожата ми значително по-бързо се регенерира и светва. Това е киселина която в общи линии засилва неколкократно регенерирането на кожата и обновяването на слоевете, ако е имало подкожна пъпка в зародиш може да избие по-бързо и да завехне по-бързо, но само по себе си кремчето няма да предизвика нови пъпки, освен ако не предизвика алергичен обрив.
Понякога се чудя защо докторите не обясняват малко по-задълбочено причината и обоснованието за препоръките си, вместо просто да казват недей....

Елора - Блок сапуна съм го ползвала преди години и помня че страааашно пресушава. За лице абсурд, едва за тялото го ползвах и то с мазане на други кремове след това. Много агресивен и според мен не си струва...
Да, важно е да се отбележи, че Скинорен е И за белези.
Аз поне ако не се намажа 2-3 вечери подред на проблемните места и почват да ми избиват болезнени подкожни, които после трудно се махат. Иначе не, че хич не излизат, но много по-лесно се изтискват (извинявам се на гнусливите) после и бързо завяхват. А, преди ги влачих със седмици... И на белезите ми се отразява много добре. Не е перфектно, но пак има значително подобрение. Да се бях снимала октомври-март какво чудо беше и сега как е...
И аз съм чела за сапуните, че са по-агресивни към кожата. Заради някакви съставки, които всъщност правят сапуна да е в твърдо състояние. Същото и с твърдите шампоани, че повече изсушават косата. Не знам доколко е вярно това, но имам някакви лични наблюдения  също.

# 655
  • София
Скинорен е азелаинова киселина в концентрация 20%. Може да се прилага върху цялото лице. Има много добро избистрящо тена действие, бори пигментации и белези, обновява кожата и свива порите, но и я показва на света по-светла. Като всеки продукт с киселина може да предизвика реакция в началото и затова може да се опита да се прилага през ден. Задължително се ползва на чисто лице, по-добре вечер, изчаква се известно време, да речем 20на минути, и тогава се нанася хидратиращ или някакъв друг продукт за вечерна грижа (следете дали е съвместим с киселини). През деня слънцезащитата е задължителна. Спокойно може да се ползва дълъг период от време.
Чакам края на септември, за да започна и аз. Макар че и витамин С серум също ме изкушава. 

# 656

Дерматоложката ми е забранила всякакви видове сапуни да ползвам.
Акнеична кожа се почиства само с гел.
Никакви сапуни, нищо че има на Акне Аут, Eucerin също имат такъв, Здраве и те..

Какви са тези гелове?

Иначе имам сапун на себамед. И двата - за акнеична и обикновения. Не са лоши. За акнеична нищо особено не е. Не изсушава. Е, и не лекува акнето.

# 657
Не знам аз изключително много позитивни коментари изчетох за Скинорен дори в аптеката толкова ми го хвалеха, а аз вече седмица  го ползвам, мажа се сутрин и вечер( не ми пресушава кожата, нямам странични ефекти) не мисля че ми действа въобще нито една пъпка не ми се е повлияла дори 1% . Аз разбирам, че изисква време и мазане ама то пък за една седмица нито една пъпчица да не се повлияе направо съм в шок.

# 658
Киселините работят малко по-бавно върху пъпки, поне при мен, за разлика от акне аут крем примерно, който изсушава бързо, но и бързо спира да действа... за една седмица не може да се очаква кой знае какъв резултат. Кожата привиква и се нагажда сега и трябва време за да проработи продукта. Аз видях адекватни резултати след 3-4 седмици употреба чак, иначе все го бях отписала...

# 659
  • Пловдив
Не знам дали си внушавам, но колкото по - често си мия с вода лицето, толкова повече се изчиства. Когато почивам и съм без грим го правя много пъти. Сутрин и вечер по няколко пъти също. Всъщност е логично. Иначе само козметика вижда тази кожа, а тя си иска вода.

Общи условия

Активация на акаунт