Против акне/пъпки по лицето 10

• 51 111
  • 773
  •   1
Отговори
# 405
И аз от няколко месеца съм като пубер, а пъпките започнаха да загарят мега бавно... Само със спирта виждам ефект, иначе съм пръснала купища пари за скъпи лосиони, кремове и нищо! Обясни ми се, че в момента съм направила нещо като бактериална инфекция по лицето (аз се и чоплех понякога), като идеята е със спирта трябва да се тушира проблема и след това да се мине на нещо по-леко (дано не се върнат пак пъпките, както казват някои от дамите)...
Тук е моментът да попитам дали някой е използвал продуктите на DR Renaud и по-скоро серията лайм за проблемна кожа? Струват ми се много добри, защото съм ползвала крема няколко пъти (след почистване на лице), който има матиращ и стягащ ефект, без да запушва порите и да активира още повече отделянето на себум. Обмислям да си взема и дарсонвал, защото мисля, че има много добър ефект. Някой от вас има ли подобен уред и какво мислите?

# 406
И аз преди години ползвах салицилов спирт няколко месеца. Беше груба грешка. Лицето ми беше чисто и гладко, докато не спрях да го ползвам. После пъпките се върнаха още повече. Спиртът вече не помагаше. Никога повече не бих си мазала лицето с такова нещо. Чак сега, след 6 години, овладях положението със Скинорен, ежедневна хидратация и подходяща слънцезащита.

# 407
Mini me, а какви са твоите пъпки? Аз имам много затворени комедони и при мен не изчезват с нищо докато не се стиснат. Даже подкожните се свиват в един момент, но тия комедони си стоят постоянно.

# 408
Clinique Anti Blemish silution - 3 стъпки травел размерза проба-излиза по евтино, ако сте икономични. The Ordinary, някой от киселинните /пилинг серуми +хиалуронов.Почистващата маска на Лореал.

# 409
ioli и аз имам такива предомно по челото, затворени, седи горе-долу като релеф без зачервяване и наистина си трябва яко стискане за да излезне и чак тогава се оправя. Бях на козметик за такова почистване и ефекта беше добър, после започнах сама да ги третирам, но много внимателно. В общи линии не съм сигурна какво ги причинява, аз не съм със много мазна кожа, да не кажа горния слой ми е сухичък. Тези дни ще направя едно почистване и микродермабразио, както и всекидневен дарсонвал (добре ме подсетихте за него) и ще се впиша с резултати. Започнах да мажа и с Имекс, защото деколтето ми е направо възпалено и рпеди в такив амоменти ми е помагал...

# 410
Mini me, а какви са твоите пъпки? Аз имам много затворени комедони и при мен не изчезват с нищо докато не се стиснат. Даже подкожните се свиват в един момент, но тия комедони си стоят постоянно.
Най-различни Satisfied. Кожата ми си е мазна, като предимно ми излизат черни точки, подкожни, големи с връх, а понякога и ситни като обрив (ако случайно се пипна). Появяват се като за световно ден-два след цикъл, което вероятно се дължи на хормоните, нямам идея. Дори в пубертета не съм била такава изпъпчена Unamused
Затворените на мен ми ги бодат с игла и така излизат само. На другия ден вече няма и помен от пъпката, а иначе мога да си я нося на фейса седмица, че и повече...

# 411
И аз преди години ползвах салицилов спирт няколко месеца. Беше груба грешка. Лицето ми беше чисто и гладко, докато не спрях да го ползвам. После пъпките се върнаха още повече. Спиртът вече не помагаше. Никога повече не бих си мазала лицето с такова нещо. Чак сега, след 6 години, овладях положението със Скинорен, ежедневна хидратация и подходяща слънцезащита.
И аз Скинорен, ама пак като го спра и почват да излизат....
Трябва редовна грижа и поддръжка явно. Няма как да стане да се мажем с нещо и като престанем те да спрат да се появяват завинаги.

# 412
За слънцезащита сега какво използвате?
Има ли някой впчеталения от такава, която е оцветена, т.е. хем прикрива леки несъвършенства, хем е окей за нашите кожи?

# 413
Сега аз ползвам това https://www.notino.bg/neostrata/targeted-treatment-mineralen-zas … -spf-50/p-484478/. Оцветено е, добре ми седи, не ми мазнее.

Взех си и това https://www.notino.bg/daylong/sensitive-tonirassh-slncezasshiten … pf-50/p-15665957/.- Неговия цвят е по-оранжев и не ми отива особено, затова ще го ползвам на други части на тялото.

# 414
За слънцезащита сега какво използвате?
Има ли някой впчеталения от такава, която е оцветена, т.е. хем прикрива леки несъвършенства, хем е окей за нашите кожи?

Аз ползвам минерален флуид на Авен с цвят. Покрива прилично, хубав цвят е, обаче ми е мазен, седи като маска (май защото е водоустойчив) трудно се маха и като цяло съжалявам че го взех... може ли някой да ми припомни какви бяха предимствата на минералната слънцезащита?

# 415
Аз използвам ББ крема на Миша, той е с фактор 42. Отделно ежедневния ми крем под него е с фактор и понякога слягам от слънцезащитния спрй на Ла Рош, но много лъщя от него, та се чудя с какво да го заменя, макар че е почти пълен Rolling Eyes Neutral Face

# 416
Уейв, така е. Сигурно ако спра Скинорена, пъпките пак ще се върнат, затова засега нямам намерения. Поне не суши кожата както доста от антиакне продуктите.

# 417
ioli и аз имам такива предомно по челото, затворени, седи горе-долу като релеф без зачервяване и наистина си трябва яко стискане за да излезне и чак тогава се оправя. Бях на козметик за такова почистване и ефекта беше добър, после започнах сама да ги третирам, но много внимателно. В общи линии не съм сигурна какво ги причинява, аз не съм със много мазна кожа, да не кажа горния слой ми е сухичък. Тези дни ще направя едно почистване и микродермабразио, както и всекидневен дарсонвал (добре ме подсетихте за него) и ще се впиша с резултати. Започнах да мажа и с Имекс, защото деколтето ми е направо възпалено и рпеди в такив амоменти ми е помагал...

При мен са основно по челюстта и деколтето, а на челото има само 2-3. Горе-долу съм намерила начин да ги махам механично - мажа ги всяка вечер с лосиона на Акне аут с една малка четчица само върху комедона. И в един момент усещам, че са готови за стискане. От лосиона съдържанието вътре се изсушава и втвърдява някак и излиза цялото. Но при не всички се получава - някои стоят по-навътре и не смея да ги пипна, за да не стане по-зле. Преди ги стисках редовно без да ги третирам предварително, но само си правех подкожни пъпки така. И моята кожа на лицето и тялото е суха и се чудя защо излизат постоянно. Чудя се няма ли процедура или мазило, с които да се махнат трайно без да се стиска кожата и да остават петна.

# 418
Липсва ви хидратация, момичета. Като ви е суха кожата се е нарушила кожната бариера и по-лесно пропуска бактерии. Мазните кожи също са дехидратирани и затова свръхпроизвеждат, което пак води до акне.

# 419
Напълно съм съгласна с Уейв.
До преди няколко месеца се мазах с какви ли не изсушаващи неща с идеята да не ми се омазнява повече кожата, защото си мислих, че заради това излизат повече пъпки. Оказа се, че си бях пресушила кожата и голяма част от пъпките са следствие на това. Почнах усилено да хидратирам, намалих до минимум всякаква козметика.

Общи условия

Активация на акаунт