Против акне/пъпки по лицето 10

• 51 087
  • 773
  •   1
Отговори
# 450
Здравейте, можете ли да ми кажете накакъв крем, който съдържа клиндамицин  ?

Здравейте. На нашия пазар няма кремове  с такава съставка (антибиотик).

Acnatac

# 451
  • Sofia
Siskaaaaaaa, вижте тази статия - http://eruditabg.com/?pid=7&NewsID=658&highlight=%D0%BA% … D1%80%D0%B5%D1%82

Излиза ми, че кремове с клиндамицин са по лекарско предписание и не могат да бъдат купени онлайн.Simple Smile)

# 452
Siskaaaaaaa, вижте тази статия - http://eruditabg.com/?pid=7&NewsID=658&highlight=%D0%BA% … D1%80%D0%B5%D1%82

Излиза ми, че кремове с клиндамицин са по лекарско предписание и не могат да бъдат купени онлайн.Simple Smile)

Клиндамицинът е антибиотик и е с рецепта.
Онлайн забравете за такива покупки.

# 453
Зинерит и Далацин също съдържат антибиотик, но никога не са ми искали рецепта за тях. Едва ли искат и за Акнатак. В Ерудита могат да ви забъркат някакво мазило, но искат рецепта винаги.

# 454
  • Бургас
Здравейте, можете ли да ми кажете накакъв крем, който съдържа клиндамицин  ?

Здравейте. На нашия пазар няма кремове  с такава съставка (антибиотик).

Acnatac

Е то това е гел, за това не ми излезе при търсенето.

# 455
Разликата между гел и крем е в текстурата, която се определя от допълнителните съставки, не от основните. Клиндамицин или еритромицин в комбинации с бензоил пероксид или третиниоин, или другa втора активна съставка се предписват основно при акне. Понеже и клиндамицина и еритромицина са антобиотици, би трябвало всички съдържащи ги препарати да са с рецепта, поне в Германия са. Обаче и към двата антибиотика много бързо се създава резистентност и спират да действат. Моят опит е такъв поне.
Нещо, което при някой може да има ефект е ниско-дозиран антибиотик (30-40 мг), който се взема няколко месеца до една година. Тук трябва да се претеглят потенциалните положителни ефекти и потенциалните негативни такива, които никак не са малко.

Последна редакция: вт, 21 юли 2020, 07:27 от GlowFlow

# 456
  • Sofia
Зинерит и Далацин също съдържат антибиотик, но никога не са ми искали рецепта за тях. Едва ли искат и за Акнатак. В Ерудита могат да ви забъркат някакво мазило, но искат рецепта винаги.

В няколко сайта ми изписа, че е по лекарско предписание и онлайн не може. При бърза проверка на първите няколко линка в Гугъл за Зинерит и Далацин - същото, не става. Реално - това вече е друго.

# 457
Акнатак го знам . Зинерит и далацин т, които имат вътре антибиотика  ги няма явно по аптеките вече , трябва ми някакъв крем или гел за акне, който съдържа антибиотик,  щом няма такива с клиндамицин, кажете ми друг, който да има антибиотик. Няма значение дали ми трябва рецепта или не.

Няма значение дали ще е крем или гел или каквото и да е просто да има вътре антибиотик. Без акнатак защото вътре едната съставка е третиноин... аз искам нещо за мазане което съдържа антибиотик, но без съставката третиноин.

Последна редакция: вт, 21 юли 2020, 13:42 от siskaaaaaaa

# 458
DUAC Akne Gel съдържа клиндамицин и бензоил пероксид. Нямам идея дали се предлага в България, но не е нещо кой знае какво като състав, предполагам има аналог. Трябва обаче да се видите с лекар. Ясно ми е, че дерматолозите гледат на пациентите като на клиенти и съжалявам, че обощавам, сигурна съм, че има и свестни и компетентни, но аз не съм срещала. Все пак това, че антибиотика не се приема перорално не означава, че е безобиден.

Едит: При кожни проблеми са ми изписвали  още еритромицин, надифлоксацин и нитрофурал. Всички са за външна употреба, действат известно време, след това - не.

Последна редакция: вт, 21 юли 2020, 14:11 от GlowFlow

# 459
  • Бургас
Единствения път, в който ползвах крем с антибиотик, нещата станаха много зле при мен. В крема имаше допълнителни съставки, които така ми запушиха порите, че предизвикаха зверска инфекция, която се разпространи по цялото ми лице и антибиотика вътре не можа да помогне дори.

# 460
Единствения път, в който ползвах крем с антибиотик, нещата станаха много зле при мен. В крема имаше допълнителни съставки, които така ми запушиха порите, че предизвикаха зверска инфекция, която се разпространи по цялото ми лице и антибиотика вътре не можа да помогне дори.

Може ли да кажеш, кой е бил крема

# 461
  • Бургас
Фусидин.

Ползвала съм и Имекс. Нямаше  ефект, но поне не стана по-лошо.

# 462
Фусидин.

Ползвала съм и Имекс. Нямаше  ефект, но поне не стана по-лошо.
Преди години при мен Имекса ми опъпчи лицето и ми запуши порите.
Иначе Зинерит съм ползвала няколко пъти, ефект имаше докато го ползвах, после всичко започваше отначало. Него съм го купувала без рецепта от кварталната аптека. Далацин Т ми беше предписан от дерматолог, ефект нямаше.

# 463
Искам  да изкажа мнение, понеже в аптеката много ми прихвалеха уж страхотната френска козметика на SVR , препоръчаха ми крема, който е за несавършенства,червени петна, белези и тн. Купих го 22 лв ,намазах си само брадичката  3 пъти, искам да ви кажа, че това е най-отвратителната покупка която съм правила, така се обринах и толкова много пъпки ми излязоха, че ме беше страх да се погледна в огледалото или да изляза навън.  Просто гледката беше страшна, цалата брадичка ме болеше от сигурно 300 пъпки по нея . Не го препоръчвам този крем на никого!!!!!!

# 464
Проверявайте състава на козметиката. Има много сайтове и приложения. Тук също много се обсъждат (мисля, че дори тема има) и има много компетентни дами. Не е задължително да ползвате прекалено скъпа козметика, а най-изчистената от химия и със състав подходящ за Вашия случай. Има кремове за 300-400 лв. със скапан състав. Обаче и не съм съгласна, че с козметика за 2 лв. ще се получат нещата, защото съставките трябва да са качествени. Може да правите реакция към нещо конкретно в този крем, а може и да не е подходящ за Вашата кожа.

Общи условия

Активация на акаунт