Против акне/пъпки по лицето 10

• 51 082
  • 773
  •   1
Отговори
# 465
Искам  да изкажа мнение, понеже в аптеката много ми прихвалеха уж страхотната френска козметика на SVR , препоръчаха ми крема, който е за несавършенства,червени петна, белези и тн. Купих го 22 лв ,намазах си само брадичката  3 пъти, искам да ви кажа, че това е най-отвратителната покупка която съм правила, така се обринах и толкова много пъпки ми излязоха, че ме беше страх да се погледна в огледалото или да изляза навън.  Просто гледката беше страшна, цалата брадичка ме болеше от сигурно 300 пъпки по нея . Не го препоръчвам този крем на никого!!!!!!
Не знам точно за кой крем говорите, но аз пък от тази марка съм изключително доволна. Това може би марката, която най-много влияе на кожата ми.

# 466
Здравейте, пак съм аз Grinning
Кажете ми нещо което заличава белези от акне, четох за контратубекс, витасин или този мехлем с невен https://sopharmacy.bg/product/576/asam-bilkov-mehlem-s-neven-h-250ml.html
Какво мислите за тях или ако сте попадали на други на достъпни цени, моля да ми кажетее.
Става въпрос за малки белези не са чак толкова агресивни и набиващи се на очи.

# 467
https://sopharmacy.bg/product/39079/asam-krem-za-litse-s-neven-h100-ml.html
Ползвала съм този 3-4 пъти зимата, защото като състав ми се стори по-добър от този в голямата кутия. Едва ли ще успее да заличи белезите. И аз имам и вече спрях да се чудя с какво да ги мажа. С времето изблезняват сами.

# 468
Здравейте, пак съм аз Grinning
Кажете ми нещо което заличава белези от акне, четох за контратубекс, витасин или този мехлем с невен https://sopharmacy.bg/product/576/asam-bilkov-mehlem-s-neven-h-250ml.html
Какво мислите за тях или ако сте попадали на други на достъпни цени, моля да ми кажетее.
Става въпрос за малки белези не са чак толкова агресивни и набиващи се на очи.

kelo cote

# 469
Аз пак ще се повторя, но - Скинорен. И за акне, и за белези. Моите бяха доста тъмни, вече избледняват. Важно е да се отбележи, че трябва да предприемеш действия докато белезите още са пресни. На стар белег никакъв крем не помага.

# 470
И при мен белезите се скриха със Скинорен. А имах страшно много от зимата. Както бях писала, вече го ползвам през вечер, като го редувам с гел от алое вера. Засега, да чукна на дърво, кожата ми се изчисти. Почти спрях и да се чопля, което е от съществено значение.

# 471
И от мен + за Скинорен, 4-5 намазвания и петънцата почти не си личат, само мажа през деня 50ти фактор, за да пазя лицето от пигментни петна.

# 472
  • София
Аз бях на дерматолог миналия месец и ми изписа лечение.
След което отидох на почистване на лице за да стартирам на чисто, но тъй като ходих на почивка стартирах напълно лечението едва тази седмица.
Изписа ми антибиотик за пъпките който да приемам под формата на хапчета, един крем с който да мажа лицето вечер и един лосион с който да мажа лицето денем.
Каза ми ДА НЕ МИЯ лицето с измивен гел повече от веднъж в седмицата и през останалото време да ползвам само мицеларна вода.
Взех си тази за чувствителна кожа на Bioderma.
Проблемът ми с нея е че ми избелва лицето - някой имал ли е подобен ефект?
Тъкмо се врънах от море с потъмняла кожа и малко тен и забелязвам как след всяко почистване вечер все повече ми избелява (за паралел на тялото където не чистя с мицеларна вода тенът не пада така).
Ще пиша пак когато отмине лечението с резултати.
След което ще пробвам скинорена за белезите от предишни пъпки.
Дано да съм била полезна на някой.
Проблемът ми е: имам смесена кожа, мазна в т зоната с свръх производство на себум тъй като порите ми се запълват за няколко дни.
Имам предимно черни точки по носа - адски мн, комедони по цялата брадичка и тък таме някой по челото.
От време на време ми излизат пъпки с бял връх и пъпки подкожни, отново в областта на брадичката.
Дерматоложката ме препрати към ендокринолог, който ми пусна всички хормони.
Дадох над 200 лв за хормони и сега чакам другата седмица да ми ги разчетат

# 473
И на мен много добра козметичка ми препоръча почистване на лицето само с мицеларна вода на bioderma, но някак си не  мисля, че добре ще почиства, имам предивд, че не е ли измивен гел с вода все едно не си си измил лицето... аз съм използвала мицеларна вода, но все едно не си си почистил лицето, а и ми лепне едно такова не знам. Не мислите ли че измивен гел и вода е най-добрия метод за добре почистено лице

Вие като си почиствате лицето с мицеларна вода миете ли го преди това или как я използвате?
Аз не мога да си представя да стана сутрин и да не си измия лицето с гел и вода

# 474
Не пийте антибиотик с лека ръка при акне. Първо проучете всички рискове и последици, чак тогава решете дали си заслужава.

# 475
  • Бургас
Не пийте антибиотик с лека ръка при акне. Първо проучете всички рискове и последици, чак тогава решете дали си заслужава.

И аз това съветвам от личен опит. Пила съм доста антибиотици по съвети на дерматолози. Да, има ефект, но бързо отминава. И после се завръщат още по-силно. Освен това си докарах дисбактериоза на червата. Ако можех да върна времето назад, никога не бих ги пила.

# 476
  • София
Относно мицеларната вода - свиква се да я почистваш само така. Сутрин си мия лицето само с вода а вечер като свалям грим ползвам мицеларната вода. На мен не ми лепне.
Относно антибиотика - при положение че съм пробвала какво ли не, вече не съм в пубертет, и сега работих от вкъщи последните 4 месеца и не съм слагала и капка грим смятам че не е нормално лицето ми да се напълва толкова бързо със себум и че имам вътрешен проблем така че смятам че имам нужда ит антибиотик.
Този който ми е иЗписан е в доза 1 таблетка понеделник сряда и петък така че не мисля че ще стигна до дисбактериоза на червата от такава лека доза при положение че личната лекарка ми е изписвала за грип на 12 часа по 1 1000 мг.
Всеки разбира се решава за себе си

# 477
  • София
Зравейте момичета. Изчетох цялата тема и мисля,че добих някаква представа как да променя грижата към кожата си. Не съм от най-тежките случаи, даже да не кажа хич, но все пак не е перфектно положението за да не ми се налага да се боря с него. Срам ме е да кажа, че съм на 32, а не знам много неща.
Почиствам кожата си всеки ден, ползвала съм какви ли не продукти - от много евтини, до много скъпи..резултат почти никакъв. Главния ми проблем е лъщенето на кожата, но най-вече огромните пори, особено по челото, между веждите също - имам чувството, че мога да си видя в кожата, толкова са големи...Черните точки също, най-вече по носа.
Моля препоръчайте ми нещо за да ги свия. Разбирам че матиращите продукти не са подходящи за мазна кожа, също така че киселините са в наша полза. Правилно ли съм разбрала?

# 478
Правилно си разбрала. Ексфолация 1-2 пъти в седмицата с киселини, а ако имаш зачервяване или несъвършенство може да ползваш ниацинамид (аз си купувам на марката the ordinary).

В последно време доста минимизирах продуктите, които ползвам, мисля че успях да нацеля рутина, която не е предОбрена. Преди си миех лицето с какво ли не, мазах с какво ли не... а то ставаше все по-зле. Ключът е в постоянството според мен. Забелязала съм, че ако пропусна да се намажа със Скинорен или да си направя ексфолация нещата тръгват на зле. Явно поддръжка му е майката и изобщо не се надявам да се "излекувам" перманентно, пиейки или мажейки се с нещо.
Сутрин мия лицето си само с вода... преди да изляза ползвам слънцезащитен крем фактор 50. Веднъж или 2 пъти в седмицата си правя маска за лице с киселини (червената маска на the ordinary или от време на време на Миша с боровинки ако искам да се поглезя), всяка вечер се мажа със Скинорен, а ако имам пъпка (най-вече такава с връхче) се мажа с цинковата паста SOS на Юцерин, което се старая да не е всяка вечер, защото изсушава и спира да действа толкова добре. Вечер си мия лицето с измивен крем на ЦеРаВе. Старая се да не си пипам много лицето (защото това доста влошава нещата), от време на време почиствам черните точки с инструмент на Магнум. Това е. Нещата са г/д добре, особено в сравнение с преди. Като ми е зачервена кожата или усетя, че имам нужда ползвам ниацинамид. Но кожата ми не е перфектно чиста в никакъв случай. Вече не се и надявам на това. Но някак си омазняването не е толкова като че ли. А, може и защото още не са дошли големите жеги. Че иначе през летните месеци челото ми изглежда мокро, а то просто е мазно. Joy

Последна редакция: сб, 25 юли 2020, 13:09 от Уейв

# 479
Здравейте. Следя Ви отдавна, но не съм писала. Страдам от акне, черни точки, бели точки, разширени пори и мазна кожа от 11 годишна, в момента съм на 24 г. , по цялото лице, шия, тяло.. абе навсякъде, дори и на ушите ми излизаха. Посетила съм доста дерматолози, правех си изследвания.. е всичко ми е наред. Мазилата и антибиотиците бяха временно решение, да не кажа че много от тях не ми действаха. Никога не съм си помисляла, че може да има връзка с храната, която консумирам. Едва миналото лято реших да направя експеримент като спра захарта и млечните продукти. С изненада открих как ми се изчисти лицето и тялото. Бях много щастлива, но понякога не издържам.. обичам сладко, обичам сирене.. млякото го замествам с бадемово.. и оттогава съм на моменти.. 1 месец спирам всичко и имам прекрасна кожа, на следващия ям като луда и ставам на нищо 😭 До преди няколко седмици отново имах чиста кожа, за съжаление отново проядох всичко което не трябва и в момента резултата са болезнени подкожни пъпки.. пробвах да ям десерти без захар, само с подсладител, но мисля че и те не ми действат добре.. Дори и от колбасите се изприщвам.. Никакви сосове, майонеза.. Имам чувството че трябва да ям само салати, не знам как ще живея така .. Предстои да си направя тест за хранителна непоносимост.. Има ли и други като мен и как се справяте, с какво замествате любимите си храни?

Общи условия

Активация на акаунт