Против акне/пъпки по лицето 10

• 51 049
  • 773
  •   1
Отговори
# 555
  • САЩ
Колко завишен ТСХ? Напарвете си пълния пакет за щитовидна жлеза, щом ТСХ е висок, най-вероятно и останалите хормони не са в оптимилното си състояние. За висок пролактин трябва да се провери хипофизита.
Пълен пакет си правих. Гинекологът ми каза, че ТСХ е леко завишен, не каза колко точно и така и не ми ги пратиха, но каза че всичко останало е наред. За пролактина беше доста притеснен и пак ще ходя. Ще видя дали ще ме насочи към ендокринолог. Ще се радвам ако някоя от вас е имала успех с балансиране на хормони и от там и акнето се е подобрило да сподели Simple Smile Благодаря на всички които се включиха Simple Smile

# 556
Аз пих хапче за нормализиране на пролактина, вече два месеца го изследвам и е в норма, но заради раздвижването на хормоните се опъпчих малко, но е нормално... сега се поизчиствам и ще видим по-натам как ще е положението.

# 557
Колко завишен ТСХ? Напарвете си пълния пакет за щитовидна жлеза, щом ТСХ е висок, най-вероятно и останалите хормони не са в оптимилното си състояние. За висок пролактин трябва да се провери хипофизита.
Пълен пакет си правих. Гинекологът ми каза, че ТСХ е леко завишен, не каза колко точно и така и не ми ги пратиха, но каза че всичко останало е наред. За пролактина беше доста притеснен и пак ще ходя. Ще видя дали ще ме насочи към ендокринолог. Ще се радвам ако някоя от вас е имала успех с балансиране на хормони и от там и акнето се е подобрило да сподели Simple Smile Благодаря на всички които се включиха Simple Smile
Задължително си искай изследванията на жлезата. Това, че хармоните са в граница, не означава, че са добре. А завишено ТСХ говори за хипофункция на ЩЖ, но за да се потвърди това трябва преглед на ехограф, както и изследване на фт3, фт4, тат и мат. При здравите хора ТСХ не трябва да надвишава 2.5, нищо че границата е около 4 /зависи от различните лаборатории/.
За пролактина знам, че лесно се влияе от стрес и напрежение, както и че преди да се вземе кръв трябва тялото да е поне 20 мин в покой.
Аз имам хипофункция на ЩЖ, но докторите казват, че нямало връзка с акнето. Според мен връзката е огромна.. премерно, откакто не ям глутен, захар и млечни нямам почти никакви пъпки и в същото време двата от хормоните /тат и мат/ ги вкарах в граници. 🙂

# 558
TAT и MAT са антитела, ако не бъркам.

# 559
TAT и MAT са антитела, ако не бъркам.
Точно така.

# 560
Здравейте, днес си взех скинорен, но можете  ли да ми кажете с какво да си измивам лицето преди да се намажа. Аз в момента изолзвам сапун със смрадлика, но доста ми изсушава кожата, не мисля че ще е добре със скинорен.
Кажете ми нещо гел или сапун, което да е добра комбинация със скинорен.
(С мазна кожа съм)

# 561
С вода е напълно достатъчно. Сутрин мия с вода, а след като се прибера с гел, за да отмие слънцезащитата. Накрая преди лягане само с вода и после мажа скинорен.

# 562
Здравейте, днес си взех скинорен, но можете  ли да ми кажете с какво да си измивам лицето преди да се намажа. Аз в момента изолзвам сапун със смрадлика, но доста ми изсушава кожата, не мисля че ще е добре със скинорен.
(С мазна кожа съм)

Щом сте с мазна кожа не ползвайте сапун, не е ок.
Гел е по-добре за измиване на лицето.

# 563
Здравейте дами,
От много време имам проблемна кожа. Имам много черни точки и пъпки. Кожата ми е мазна, но се бели най-вече покрай носа. Когато се обели стават червени петна. Препоръчайте ми нещо и дайте съвети ако може. БЛАГОДАРЯ ВИ! 💋

# 564
Цялата тема е посветена на даването на съвети и споделянето на опит, ако си направите труда да прочетете 5-6 коментара от предните страници ще получите необходимата информация. Почистване на лицето с гел, локална грижа и хидратация, пазара е залят с продукти...

# 565
(С мазна кожа съм)

Щом сте с мазна кожа не ползвайте сапун, не е ок.
Гел е по-добре за измиване на лицето.

Какъв гел бихте ми препоръчали?
Аз имам в момента гел на bilka и  himalaya и измиващия на Cerave

# 566
Аз ползвам биодерма себиум, става и за сваляне на грим , има и пилинг за лице, не ми изсушават кожата

# 567
Почистващите гелове не са от първостепенно значение, стига да почистват добре без да пресушават всичко е окей. Аз минах от Виши на Здраве и не виждам драстична разлика в действието, а цената е от 26 лв на 6 лв...

# 568
За мен за почистващия гел е важно да маха грим, тъй като не минавам предварително с мицеларна вода.
Имала съм такива, които не почистват хубаво грим, иначе да - ако не дразнят, не пресушават и почистват добре кожата - дали ще е от 5 лв. или от 25 лв. - няма значение.
В момента съм с Ла Рош (но винаги гледам да купувам на някакви промоции), същевременно си взех и Биотен (почистващ скраб или нещо такова се води) по препоръка от темата за евтините козметични продукти, който също много добре почиства, а е 3 пъти надолу цената.
Хубави отзиви за бюджетни продукти мисля, че съм среща за измивните продукти на Хималая, Биофреш Йогурт, Билка, Балеа, май и за Гарниер. Тези се сещам за първо четене.

# 569
Идвам с питане за козметични процедури за белези от акне.
Установи се, че моето акне е на инфекциозна,а не на хормонална основа, след като изследваха хормоните ми и ходих на прегледи при ендокринолог и гинеколог. Най-често ми се появяват пъпки по челото покрай началото на цикъла, използвам крем Здраве, който доста ефикасно ми помага за намаляването на новите пъпки, но белезите от старите си стоят там. Най-най-старите белези може да се каже, че са на 5-6 месеца.
Правя си механични пилинги, но се интересувам от това дали има специфични козметични процедури, които да ми помогнат за обновяването на кожата, така че дори и самите белези да не изчезнат напълно, то поне да намалеят. Микродермабразиото подходящо ли е за тази цел?

Относно почистващите продукти, използвам този измиващ гел на Ziaja: https://makeup.bg/product/397130/#/option/766464/, като 2-3 пъти в седмицата вместо него използвам ето този на Здраве: https://aroma.bg/produkt/%D0%B5%D0%BA%D1%81%D1%84%D0%BE%D0%BB%D0 … %B5-%D1%81%D1%82/ .

Общи условия

Активация на акаунт