Против акне/пъпки по лицето 10

• 51 049
  • 773
  •   1
Отговори
# 570
За измиването - аз си правя двойно почистване. Първо свалям слънцезащита/грим с балм или олио и след това измивам с гел.
За белезите от акне - най-добре дерматолог ще прецени в зависимост от вида им. Има доста процедури - пилинги, лазери, микронидлинг. В темата за естетични корекции има писано доста.

# 571
Почистващите гелове не са от първостепенно значение, стига да почистват добре без да пресушават всичко е окей. Аз минах от Виши на Здраве и не виждам драстична разлика в действието, а цената е от 26 лв на 6 лв...

За този ли става въпрос  https://aroma.bg/produkt/гел-за-измиване-на-лице-здраве-акне-сто/

# 572
Почистващите гелове не са от първостепенно значение, стига да почистват добре без да пресушават всичко е окей. Аз минах от Виши на Здраве и не виждам драстична разлика в действието, а цената е от 26 лв на 6 лв...

За този ли става въпрос  https://aroma.bg/produkt/гел-за-измиване-на-лице-здраве-акне-сто/

Да същия, с приличен състав е, има цинк и салицилова к-на, ползвам го понякога 2 пъти дневно, както и за измиване на гръб и деколкте, защото и там имам пъпки, мие без да пресушава и съм доволна.
-------------------------------------------------
Махане на белези най-добре се получава с химични пилинги при дерматолог. Сходен но по-бавен ефект дават продуктите с киселини за домашна употреба, но хора разберете нещо за белезите - те се появяват 1. заради стискане/чоплене, което е вредно ; 2. заради излагане на слънце (непазене на кожата с фактор) след завяхване на пъпката. А понякога и двете причини на куп. Кожата с пъпки е свръх чувствителна и най-малкото непазене от слънцето прави големи проблеми. Съдя по себе си, че преди 2-3 години като не третирах и не пазех правилно лицето си си ходех с белези по 6-7 месеца, а сега  максимум 2 седмици защото 1. ползвам продукти които премахват белезите ; 2. постоянно пазя лицето с 50ти фактор и не се показвам на слънце.

# 573
Grinning Един екзистенциален въпрос: Какво правите когато излезе пъпка, с огромен бял връх?

# 574
Мия лицето, дезинфекцирам със спирт мястото и ръцете, с две парчета хартия изтисквам до кръв (тогава знам че всичко е изкарано, иначе пак ще набере), пак дезинфекцирам и слагам пудра сулфатиацол и малко по-късно мажа с крем за пъпки... за мен това е правилната манипулация и пак гледам да се сдържам и да не я практикувам често. Зависи от пъпката, понякога дори тези с връхче се оправят с 2 мазания с акне аут да речем, друг път се налага да стискам 2-3 дни подред....

# 575
Лицето ми тъкмо почна да изглежда много добре и сега пак се опъпчи. Набелязала съм за виновник слънцезащитния крем. Уж няма съставки, които да запушват порите, ама ето - на. Не мога да си го обясня иначе, защото той е единственият нов продукт, който вкарвам в рутината си. Жал или не, явно ще трябва да му бия шута. 30лв на вятъра... Може за тялото да го изцвъкам евентуално.

# 576
Удачно ли е да се използва Скинорен (азелаинова к-на) лятото? До колкото знам, киселини+слънце не е ок. Не се излагам на слънце въобще, но ми предстои почивка и не смятам да се крия нон-стоп под чадъра. Не знам как ще ми се отрази, имам доста пресни белези и се чудя с какво да се мажа, освен със задължителния фактор.

# 577
Удачно ли е да се използва Скинорен (азелаинова к-на) лятото? До колкото знам, киселини+слънце не е ок. Не се излагам на слънце въобще, но ми предстои почивка и не смятам да се крия нон-стоп под чадъра. Не знам как ще ми се отрази, имам доста пресни белези и се чудя с какво да се мажа, освен със задължителния фактор.

Не съм ползвала скинорен.
Но бях на море, ползвах си слънцезащитен. В интерес на истината кожата има нужда от слънце и сега ми е доста по-добре лицето.
Даже другата година мисля по-нисък фактор.
Крем Кларинана Хималая ми действа много добре. Странен е, но е добре.
Също така като ходя по-често на козметик ми е по-добре лицето.

# 578
Не е най-добрият избор, ама ако ти действа добре... аз лично си го ползвам, че иначе става страшно. Мажа с фактор и не се излагам много на слънце. А, този хималая кларина ми почна проблемите с акнето по челюстта.

# 579
И аз си ползвам Скинорен сега през ден. През деня съм с 50 фактор. За излагане на слънце, не мога да кажа, че изобщо не го правя, защото съм с малко дете и през деня сме по разходки, но да чукна на дърво, засега нямам потъмняване на кожата никъде, даже напротив. Изчисти се в голяма степен и старите белези изчезнаха. И аз предпочитам да рискувам с това да го ползвам, отколкото да го спра и да се докарам до състоянието миналата година, когато кожата ми беше наистина много зле.
Сега довършвам пяната на Клиник и смятам да си взема някакъв гел за измиване. Повече тази пяна няма да я повторя.

# 580
  • Пловдив
За пигментни петна ми правят крем в една аптека. Маха ги за не повече от месец. Задължително сутрин се слага слънцезащита, а кремът за петна вечер. Много съм доволна. След море винаги съм много зле, сега съм ок.
Скиноренът сега съм го спряла за малко.

# 581
Как си мажете лицата с тия слънцезащитни кремове, моете така лъщи от тях, че ужассс.
Колкото до козметиката на Хималая аз съм доволна от всичките им продукти добре ми понасят на кожата. Иначе преди използвах мицеларна вода Здраве и от нея бях доволна. А от този измивния Cerave, който го дават за акне на лице и тяло въобще не ми подейства цял месец го използвах 30 лв на вятъра..
Чист спирт най-добре и бързо ми изчиства лицето, но ми писва всяка вечер да държа тампона на пъпките и да ги горя... има ли нещо за мазане по подобие на салицилов спирт.
Сумати неща купувам не знам колко пари ли съм дала за козметики и няма оправия..

# 582
Ох, този филм с десетките продукти всички сме го играли, но няма нужда и дори е вредно постоянно да се сменят. Общо взето, аз като нацеля нещо, което ми действа добре, не сменям, докато работи поне. За слънцезащитата, напоследък предпочитам един фон дьо тен тип спондж с 50 фактор. Не мога да мажа 100 неща на лицето си всяка сутрин, то докато попие всяко, ще дойде обяд.

Edit: Пре-третирането на кожата също не е ок. Спиртът води до изсушаване е свръхпродукция на себум.
За локално третиране използвам един гел на неострата с цинк и салицилова киселина. Не трябва да се прекалява, защото, бактериите умират, но ако нещото вече е набрало, остават тъмни петна и подутина (извинявам се за описанието на тези, които обядват) и салициловата киселина гори. Постепенно, малко количества, върши работа. Същият ефект имат и два продукта на skin ceuticals, които съм пробвала, но за момента ползвам само неострата.
Някой попита за пъпки с бял връх (още веднъж се извинявам!), аз ги отварям, за съжаление моите не са такива.

Последна редакция: пн, 10 авг 2020, 14:19 от GlowFlow

# 583
Има и слънцезащити, които не седят мазно, а също има и слънцезащита в аерозол, която е лесна за нанасяне и поддържане през деня, на Виши съм ползвала и има и на Ларош, нея не съм пробвала.
За мен акне аут крема гори най-добре без да пресушава като Тоника... сега доизцеждам един и ме спасява от упорити пъпки, но с уговорката че към Акне аут се привиква след редовна употреба около 2-3 месеца... сега не бях ползвала крема над 8-9 месеца.

# 584
Има и слънцезащити, които не седят мазно, а също има и слънцезащита в аерозол, която е лесна за нанасяне и поддържане през деня, на Виши съм ползвала и има и на Ларош, нея не съм пробвала.
За мен акне аут крема гори най-добре без да пресушава като Тоника... сега доизцеждам един и ме спасява от упорити пъпки, но с уговорката че към Акне аут се привиква след редовна употреба около 2-3 месеца... сега не бях ползвала крема над 8-9 месеца.

Извинявай, но би ли дала линк към крема на акне аут за който говориш, преди съм използвала всичко на акне аут нямаше резултат , но може да опитам пак с този крем.
Вкъщи е като аптека какви ли кремове и мазила нямам Grinning

Общи условия

Активация на акаунт