Против акне/пъпки по лицето 10

• 51 028
  • 773
  •   1
Отговори
# 615
Диверцинът е еритромицин, ползвала съм няколко пъти и не е предизвикал прекалено изсушаване.Трябва да имате предвид обаче, че се ползва локално, не се мажат здрави участъци от кожата. Възможно е всичките продукти за мазна кожа да Ви идват прекалено. Както казах по-горе, аз също съм доволна от гела и най-вече защото почиства грим и не се налага да мажа още едно нещо на лицето си. Използвам го от няколко години. Не използвам кремове за мазна кожа ежедневно и никога не са ми препоръчвани такива от лекар, само хидратиращи + такива с киселини. Според мен обаче е добре да се консултирате отново с лекар, възможно е и да е реакция към антибиотика и ако е така, употребата му трябва да се спре..

Последна редакция: сб, 15 авг 2020, 15:28 от GlowFlow

# 616
Аз понеже нямам специално слънцезащитно мазило за лице , искам да ви попитам имам това което е за тяло 30 фктр предполагам не е проблем да мажа с него и лицето си ?

# 617
  • Пловдив
Препоръчвам да си вземете специално за лице.

# 618
  • София
Слънцезащитните за тяло в повечето случаи са по-мазни и тежки и запушват порите на лицето. Възможно е да ти излязат пъпки и черни точки от него, особено ако си с по-широки пори, които са склонни към запушване.
Видях, че по-назад в темата сте коментирали продуктите за мазна кожа... моята дерматоложка ми каза, че ако използвам такива е най-добре да ги нанасям вечер и сутрин след почистено лице да нанасям хидратация преди слънцезащитния продукт или да избера слънцезащитен продукт, който хидратира, но почти нямало такива.

Вечер нанасям лосиона и активния крем на Акне Аут, след като съм измила лицето.
Сутрин, след като измия с гел нанасям едно леко худратиращо серумче и слънцезащита, като попие си се гримирам.

# 619
Здравейте, момче на 19 години съм и все още се боря с акнето. Изпробвал съм всякакви мазила, последните 5 години не ям нещата, които уж предизвикват акне и въпреки това всичко продължава. По едно време ходих при козметичка и използвах Далацин и нещата се бяха пооправили, но мина известно време и всичко започна отначало. Сега цялото ми лице е в пъпки + белези. Както и да е, вече съм готов да платя каквото е нужно, можете ли да ми препоръчате добър специалист, който най-накрая ще ме отърве от тази напаст, независимо от кой град и независимо от цената на услугите. Благодаря предварително.

# 620
  • София
Здравейте, момче на 19 години съм и все още се боря с акнето. Изпробвал съм всякакви мазила, последните 5 години не ям нещата, които уж предизвикват акне и въпреки това всичко продължава. По едно време ходих при козметичка и използвах Далацин и нещата се бяха пооправили, но мина известно време и всичко започна отначало. Сега цялото ми лице е в пъпки + белези. Както и да е, вече съм готов да платя каквото е нужно, можете ли да ми препоръчате добър специалист, който най-накрая ще ме отърве от тази напаст, независимо от кой град и независимо от цената на услугите. Благодаря предварително.

Преди 3-4 години много ми помогна Д-р Евгения Божикова, тогава преглеждаше в МЦ Лора на Позитано, но разбрах в последствие, че си имала и собствен частен кабинет.

Като цяло акнето ми не беше много агресивно (имах малко пъпки по лицето и малко повече по гърба), реших да го лекувам сама и със Зинерит много влоших положениет. Излезе ми един агресивен обрив по гърба и деколтето
(ситни червени пъпки, които много болят и същевременно сърбят и много бързо се разнасяше), а по лицето станаха големи, твърди и много болящи. Та жената ми помогна много и за месец, два всичко се нормализира, но от тогава не съм ползвала услугите на дерматолог като цяло... не знам до колко полезен ще ти е моят отговор.
Успех. Simple Smile

# 621

Преди 3-4 години много ми помогна Д-р Евгения Божикова, тогава преглеждаше в МЦ Лора на Позитано, но разбрах в последствие, че си имала и собствен частен кабинет.

Като цяло акнето ми не беше много агресивно (имах малко пъпки по лицето и малко повече по гърба), реших да го лекувам сама и със Зинерит много влоших положениет. Излезе ми един агресивен обрив по гърба и деколтето
(ситни червени пъпки, които много болят и същевременно сърбят и много бързо се разнасяше), а по лицето станаха големи, твърди и много болящи. Та жената ми помогна много и за месец, два всичко се нормализира, но от тогава не съм ползвала услугите на дерматолог като цяло... не знам до колко полезен ще ти е моят отговор.
Успех. Simple Smile

Как се изчисти в крайна сметка?

# 622
Споделям моите наблюдения за няколко продукта:
-Акне аут бензоилпероксид крем - взех си го сама ,да пробвам - ами никакъв ефект1

-Скинорен - предписа ми го дерматолоог - имам добър ефект обаче лятото трябва много да се внимава защото в комбинация с излагане на слънце може много да се влошат нещата- зачервяване и нови пъпки и белези.

-Мия лицето си с ЛаРош гел всяка вечер да отмия грима и слънцезащитата.

-Слънцезащитно - доволна съм от Авен, имат няколко вида за чувствителна кожа 50 СПФ (спорт, пигментиран като ББ крем, хидратантен флуид - който е матов и много лек)

# 623
Novichok, гелът на Ла Рош чисти ли добре грима? Търся нещо, което хем да почиства добре кожата, но и да маха грима.

# 624
И аз имам гела на ЛаРош... Аз главно за почистване на кожата го ползвах, но и един път махах грим с него. Получи се Grinning

От вчера съм с Nuxe Aquabella и никак не е лош (то само 1 път го ползвах) Grinning

# 625
  • София

Успех. Simple Smile

Как се изчисти в крайна сметка?

Беше ми изписала Даверцин гел за лицето... до колкото си спомням мажех сутрин и вечер.
За тялото ми беше изписала Бетазонтрио, мисля че и него ползвах сутрин и вечер. Миех се с бебешки сапун само (за тялото става дума) и спрях да използвам омекотител за дрехи. Праха за пране отново беше бебешки.
Нооо доста бавен процес е лекуването на кожни възпаления, поне при мен.
Даверцина още си го ползвам ако ми излезе някоя по-упорита пъпка на лицето, но локално- само върху нея мажа.

Като цяло обаче е хубаво да си те види специалист, че аз с моето самолечение се докарах до там.

# 626
Да, гримът си почиствам с гела на ЛаРош. Всъщност само с него го почиствам като се замисля, моята кожа не понася мицеларни води, лосиони и тоници. Все ми лепне и ме дразни.

# 627
Да се включа за гела на Ларош, страхотен е, аз доста време си чистих с него грима по цялото лице, включително и от очите и резултатът беше фини линии под очите, които до тогава нямах. Ясно е, че все някога щяха да се появят, но и според козметичката ми, която познава мнодо добре кожата ми, гелът на Ларош беше причината. Аз също мразех мицеларни води и продукти, които се нанасят с памучен тампон, но от тогава първо изчиствам грима си или с мицеларна вода или със сухо масло/олио и след това измивам с някакъв гел (в момента Eucerin Dermopure), като избягвам зоната на очите.

# 628
И аз забелязвам че като ползвам гела за лице и за махане на околоочен грим се получава едно засушаване и опъване, съответно и ако не сложа веднага околоочен крем се показват лееки фини линии, но не е нещо страшно.

Включвам се с ъпдейт:
Бях ви казала за олиото от Сквалан (squalane) на The Ordinary, че се води единственото хидратиращо олио подходящо за акнетична (fungаl acne prone) кожа. Е вече 3та седмица го ползвам и съм силно впечатлена - много лека консистенция, без мирис и цвят, попива за около 10 минути (ако бързам или го слагам преди грим намазвам поседявам малко и след това втривам с ръце и то почти попива и не мазнее изобщо). Кожата ми буквално се роди - изглежда супер свежа, еластична, хидратирана абе направо "сочна"! Ползвам го всяка вечер и понякога и сутрин. Будя се с напоена кожа, което не ми се беше случвало мноого време заради всички препарати за пъпки. След душ нанасям олиото и по шията, деколтето и раменете (там също съм предразположена към пъпки и гледам да не мажа никаква масова козметика) и кожата ми става като бебешка, олиото попива и остава един лек кадифен филм отгоре и сияе... В общи линии препоръчвам с 3 ръце. В момента рутината ми се състои от 3 продукта - измивен гел Здраве (вечер); ампула с Гликолова к-на и Вит. Ц на Виши (сутрин и вечер) и Сквалан (вечер и понякога сутрин), е и слънцезащита през деня де.
Виши ампулите също са ми любими, озаряват и изравняват тена, но за тях и преди съм писала.

# 629
Благодаря за ъпдейта Simple Smile откъде го взимаш този Сквалан? Бих пробвала и аз.

Общи условия

Активация на акаунт