Предстои ми Инвитро/ИКСИ - Да поговорим - тема 73

• 35 510
  • 746
  •   1
Отговори
# 300
Момичета благодаря ви за отговорите ,ще и кажа сега , тя не възлиза по форуми и за това реших аз да пиша от нейно име . Аз не съм имала и нямам проблеми със хормоните и за това не упях да и дам съвет .
Ще и предам написаното и разбира се ще види какво ще каже доктора й ! ❤🍀

# 301
Аз пак половината недоразбрала:joy:. Не схванах че е за друг човек.

# 302
Няма нищо ,важното е споделихте 🙈🤗🤗🤗благодаря ви ❤. Аз сега съм на вълна ко култивиране и надраскване и направо изпадам в ужас щото нещо докторката ми вика че се правят без упойка ,но аз само за надраскването знам че може без упойка за взимане на клетки от матката на всякъде чета ,че го правят с пълна упойка и направо нз 🤷🏼♀🥴

# 303
Малко ми е неудобно навсякъде да се обаждам,  но това надраскване на лигавицата на матката ако е с цел да се подпомогме имплантация аз пък с упойка знам, че се прави,  направо незнам защо в България така стискат упоиките. Аз във Варна правих Цветна снимка без упойка и много ме заболя, никога повече това нещо няма да си го причиня. Лапароскопията, която попринцип е къде по—инвазивен метод след упоиката изобщо не ме е боляло.
Но с упойка или без се преживява, важен е крайния резултат.

# 304
Аз правих ЦС без упойка нищо не разбрах ама нищо . Сега мисля обаче да си искам за тези неща особенно за взимането на клетките за ко култивирането не мисля да е без . Но права си важно е да има резултат ,за подпомагане на имплантация ше го правим ❤

# 305
Мили мами, предстои ми ЗЕТ. Може ли да ми обясните какво точно представлява? Колко често се ходи на гинеколог, медикаменти или инжекции се използват, кога точно размразяват ембрионите и доглеждат ли ги, ако са на 3 ден? Дано въпросите ми са зададени правилно.. Просто ми е малко нервно, тази седмица трябва да ми дойде 2 цикъл след пункцията и се надявам всичко да си е навреме като първия. Не съм много наясно, защото това ми е първото инвитро.

# 306
Sineochka, моят втори цикъл след пункция закъсня с 4 дни. Стимулацията ми беше по къс протокол. Чела съм, че на някои момичета им закъснявал МЦ и по 10 дни. Така, че не се притеснявай ако се забави. Моята ЗЕТ подготовка я прекратиха миналия месец поради обявеното Извънредно положение, но иначе док. ме прегледа на 3 ден, след това искаше да изследваме няколко хормона на 5-6ден (не съм сигурна точно). Смятам, че около 3-4 посещения имаш при док, но най-добре си попитай за етапите своя доктор, тъй като всеки доктор следва различна методика.

# 307
Синеочка,аз имах един преглед на единайсти ден от цикъла,после от петнайсти ден почнах Кринон,на двайсти ден трансфер.Пет дневен ембрион беше,размразиха го сутринта,към 13.00 часа го върнаха .Нямах хормони и други лекарства.Но при всеки е различно.

# 308
Аз съм ходила също веднъж на преглед по време на подготовката - на 11 ден.
Не съм ходила на 3ти ден, тъй като бях преди да ми дойде на преглед. Бях на противозачатъчни предния месец и нещата бяха наред. Започнах с естрофем 3 по 1 и климара през ден.
На 11 ден пуснахме хормони и имах преглед. След това 5 дни преди трансфера включих кринон, утрогестан,дуфастон и на 21 ден беше трансфера. Нямя нищо болезнено. Единственото неприятно е, че много ти се пишка и докато трае всичко е доста неприятно. Успех

# 309
  • Vraca
Здравейте момичета,
Може би не съм за тази тема, но реших че ще ми помогнете. Над 30г съм, с СПКЯ, инсулинова разистеност, до сега не съм правила опити за забременяване и с еднорога матка . Имам огромна мечта да забременея с близнаци. Според вас коя процедура ще е подходяща за мен, коя клиника бихте ми препоръчали и от кой лекари сте доволни. Надявам се да не ме нападнете а да ме разберете. Предварително ви благодаря!

Последна редакция: вт, 14 апр 2020, 15:31 от sofiq_mari

# 310
  • София
никоя клиника.
опитай първо без и ако има проблем тогава.
с близнаци се забременява и натурално, но гаранция че с процедура ще са близнаци няма.
всеки нормален лекар би трябвало да те изпрати да забременяваш в къщи.

# 311
Здравейте момичета,
Може би не съм за тази тема, но реших че ще ми помогнете. Над 30г съм, с СПКЯ, имсулинова разистеност, до сега не съм правила опити за забременяване. Имам огромна мечта да забременея с близнаци. Според вас коя процедура ще е подходяща за мен, коя клиника бихте ми препоръчали и от кой лекари сте доволни. Надявам се да не ме нападнете а да ме разберете. Предварително ви благодаря!
Здравейте на всички!
Мен също ме интересува този въпрос. Ходих къде ли не и според някои доктори няма причина, която пречи на забременяването. Има и т.нар. неизяснен стерилитет, когато при двама здрави партньори не се получава. Обаче казаха ни, че има лечение, най-често инвитро или инсеминация. Новак съм по този въпрос, но време е да действаме. Ще се радвам на всякъкви съвети. Благодаря предварително!

# 312
Момичета с най-добри чувства го казвам. Ако нямате проблем със забременяването, то пробвайте по естествен начин. Ин витрото не е козметична разкрасителна процедура. Въпреки, че тя е надежда за много жени да имат дете, крие своите рискове. Не си мислете, че понеже нямате проблем и хоп всичко ще се получи. Съвет няма как да ви дам, нито мнение, просто си помислете добре и прочетете, какво точно представлява и какви са етапите на самата процедура. Предполагам, че ще се намери лекар, който без да имате проблем да ви направи процедурата срещу едни пари.... Но... Всеки си решава в крайна сметка. Успех

# 313
Момичета с най-добри чувства го казвам. Ако нямате проблем със забременяването, то пробвайте по естествен начин. Ин витрото не е козметична разкрасителна процедура. Въпреки, че тя е надежда за много жени да имат дете, крие своите рискове. Не си мислете, че понеже нямате проблем и хоп всичко ще се получи. Съвет няма как да ви дам, нито мнение, просто си помислете добре и прочетете, какво точно представлява и какви са етапите на самата процедура. Предполагам, че ще се намери лекар, който без да имате проблем да ви направи процедурата срещу едни пари.... Но... Всеки си решава в крайна сметка. Успех
Александрия, благодаря за отговор!
Задавам такива въпроси, защото искам да бъда готова за всякакъв резултат.
Не искам да направя грешка...

# 314
Здравейте момичета,
Може би не съм за тази тема, но реших че ще ми помогнете. Над 30г съм, с СПКЯ, имсулинова разистеност, до сега не съм правила опити за забременяване. Имам огромна мечта да забременея с близнаци. Според вас коя процедура ще е подходяща за мен, коя клиника бихте ми препоръчали и от кой лекари сте доволни. Надявам се да не ме нападнете а да ме разберете. Предварително ви благодаря!
Здравейте на всички!
Мен също ме интересува този въпрос. Ходих къде ли не и според някои доктори няма причина, която пречи на забременяването. Има и т.нар. неизяснен стерилитет, когато при двама здрави партньори не се получава. Обаче казаха ни, че има лечение, най-често инвитро или инсеминация. Новак съм по този въпрос, но време е да действаме. Ще се радвам на всякъкви съвети. Благодаря предварително!
Здравей, mirela_ilieva!
Според мен, всичко зависи само и единствено от теб. Трябва да си помислиш, кое е най-изгодно в твоя случай. Примерно аз се насочих за ин витро в чужбина след голям брой неуспешни опити в България.

Общи условия

Активация на акаунт