Предстои ми Инвитро/ИКСИ - Да поговорим - тема 73

• 35 514
  • 746
  •   1
Отговори
# 315
mirela_ilieva и sofiq_mari, обикновено са нужни поне 6 месеца опити за да има съмнения за проблем. Ако има проблем, причините може да са много - неправилно следене на О, проблеми с тръбите, щитовидната жлеза, дори дефицит на витамини. Важно е и да се види при мъжа как стоят нещата.
Според мен е добре да направите списък с изследвания и да прецените кое и кога да изследвате. Преди да се примирите с диагнозата "неизяснен стерилитет" проверете всичко, защото може да се окаже нещо тривиално като гъбички например.

Повечето репродуктивни клиники ще ви насочат към процедура веднага, защото това им е работата, но вие трябва да прецените дали сте готови за това. На сайта на всяка има подробни обяснения на процедурите. Прочетете ги внимателно и потърсете за рисковете които крият.
И последно, ако ви кажат инсеминация, вижте дали с вашите проблеми има въобще шанс за успех или трябва да е инвитро или пък ако ви кажат инвитро, дали при вас не е чак толкова голям проблема и инсеминация може да ви помогне.
Във форума има теми за повечето клиники и проблеми със забременяването, така че може и там да поразровите.
Дали ще станат близнаци...това никой не може да ви го гарантира. Въпрос на шанс е. Иначе и аз искам.

Успех момичета! Flowers Four Leaf Clover

# 316
Скрит текст:
Здравейте момичета,
Може би не съм за тази тема, но реших че ще ми помогнете. Над 30г съм, с СПКЯ, имсулинова разистеност, до сега не съм правила опити за забременяване. Имам огромна мечта да забременея с близнаци. Според вас коя процедура ще е подходяща за мен, коя клиника бихте ми препоръчали и от кой лекари сте доволни. Надявам се да не ме нападнете а да ме разберете. Предварително ви благодаря!
Здравейте на всички!
Мен също ме интересува този въпрос. Ходих къде ли не и според някои доктори няма причина, която пречи на забременяването. Има и т.нар. неизяснен стерилитет, когато при двама здрави партньори не се получава. Обаче казаха ни, че има лечение, най-често инвитро или инсеминация. Новак съм по този въпрос, но време е да действаме. Ще се радвам на всякъкви съвети. Благодаря предварително!
Здравей, mirela_ilieva!
Според мен, всичко зависи само и единствено от теб. Трябва да си помислиш, кое е най-изгодно в твоя случай. Примерно аз се насочих за ин витро в чужбина след голям брой неуспешни опити в България.
Здравей, Вики!
Благодаря за отговора! Можеш ли да ми разкажеш по-подробно за своето решение. Ако се притесняваш за нещо, пиши ми на лични, моля те!
Скрит текст:
mirela_ilieva и sofiq_mari, обикновено са нужни поне 6 месеца опити за да има съмнения за проблем. Ако има проблем, причините може да са много - неправилно следене на О, проблеми с тръбите, щитовидната жлеза, дори дефицит на витамини. Важно е и да се види при мъжа как стоят нещата.
Според мен е добре да направите списък с изследвания и да прецените кое и кога да изследвате. Преди да се примирите с диагнозата "неизяснен стерилитет" проверете всичко, защото може да се окаже нещо тривиално като гъбички например.

Повечето репродуктивни клиники ще ви насочат към процедура веднага, защото това им е работата, но вие трябва да прецените дали сте готови за това. На сайта на всяка има подробни обяснения на процедурите. Прочетете ги внимателно и потърсете за рисковете които крият.
И последно, ако ви кажат инсеминация, вижте дали с вашите проблеми има въобще шанс за успех или трябва да е инвитро или пък ако ви кажат инвитро, дали при вас не е чак толкова голям проблема и инсеминация може да ви помогне.
Във форума има теми за повечето клиники и проблеми със забременяването, така че може и там да поразровите.
Дали ще станат близнаци...това никой не може да ви го гарантира. Въпрос на шанс е. Иначе и аз искам.

Успех момичета! Flowers Four Leaf Clover
Благодаря, JessitoBG! Вече има над какво да помисля))

Последна редакция: пт, 17 апр 2020, 14:23 от AnMary

# 317
Правили ли сте генетични и имунологични изследвания? Според мен след като не става по естествен начин е добре може би да се започне с инсеминация като начало. Всяка инвитро процедура е доста натоварваща за организма и е добре да пробвате първо по-лек вариант. Ако тогава не се получи вече да се премине към инвитро.
Здравейте момичета,
Може би не съм за тази тема, но реших че ще ми помогнете. Над 30г съм, с СПКЯ, инсулинова разистеност, до сега не съм правила опити за забременяване и с еднорога матка . Имам огромна мечта да забременея с близнаци. Според вас коя процедура ще е подходяща за мен, коя клиника бихте ми препоръчали и от кой лекари сте доволни. Надявам се да не ме нападнете а да ме разберете. Предварително ви благодаря!

# 318
Благодаря ви! Сега разбирам, че е необходимо да направя  по-обширни изследвания, а не веднага да прибягвам към тежка артилерия.

# 319
Благодаря ви! Сега разбирам, че е необходимо да направя  по-обширни изследвания, а не веднага да прибягвам към тежка артилерия.

Разбира се, че ако не сте пробвали досега нищо, първо което трябва да направите това са изследвания. Може би трябва да се консултирате с няколко специалиста, за да имате повече мнения.

# 320

Здравей. Може би аз не съм разбрала въпроса. Останах с впечатлението, че не сте правили опити въобще за бебе. Моя грешка, ако е така.

# 321
  • София
другата с мераците за близнаци не е правила опити.

# 322
Момичета как мислите , казаха,че след празниците ще пуснат женските консултации и плановите операции, дали ще преустановят и ин витро процедурите ?

# 323
Да явно моя грешка, бяха два въпроса един след друг.
Би трябвало да възобновят процедурите, ако върнат ЖК и операциите. Въпросът е кога това ще се случи Thinking Дано да е скоро

# 324
Силно се надявам!
Нямаше никаква логика за мен да се спират. Но .. дано по-скоро ги разрешат отново .

# 325
Момичета аз съм в Щерев и от 1 Май стартираме , другата седмица ще ми взимат клетки за ко култивирането и надраскване , не знам вече по другите клиники как е ,явно на всякъде имат различна политика .
Моля ви се дайте ми съвет с упойка ли да направя взимането на тези клетки или не ? Много съм объркана ,мойта докторка каза,че е същотото като при трансфер и ми вика аз не си спомням при теб да е било болезнено вкарването на катетър и самите трансфери (те найстина не са били болезнени никога нищо не съм усещала ) и каза чв има пациентки на които със сигурност би го направила с упойка ,но аз не влизам в това число и просто накрая ме остави сама да си преценя :/ . Аз и цветната снимка правих през упойка и не ме боля ,но де да знам сега :/ много го мисля 😣

# 326
Момичета как се справяте със стискането на зъби и да не се карате с мъжете  Cry Аз до скоро си бях съвсем добре и даже бях по-позитивно настроената от двамата, обаче от една седмица постоянно сънувам бебенца и после по цял ден ми се реве.

Гледам да не се заяждам без причина обаче не ми помага, че не мога да го накарам да спре да пуши... С лоша спермограма е и така и не се установи каква е причината.

Тая карантина ще ме побърка Cry

# 327
Pipi8,  писах предния път, че надраскването се прави с упойка обаче съм в грешка :Fearful
За друг тип манипулация се сетих тогава, която наистина е с упойка, иначе зе зачетох и тук навсякъде също без упойка се прави, безболезнено било.
Даже запитах моята клиника дали го предлагат това надраскване, но не са ми отговорили още.
Предполагам, се дразнят на запитването понеже се оказа, че тук е относително не скъпо и евентуално увеличава шанса за имплантация.

# 328
Miss Delicate надраскването е без упойка да ,но  взимането на тези клетките за ко култивиране нз дали това няма да е болезнено . Въпреки че докторката каза ,че при взимането на клетките правят надраскването 🤷🏼♀. Много ми е объркано

# 329
Момичета как се справяте със стискането на зъби и да не се карате с мъжете  Cry Аз до скоро си бях съвсем добре и даже бях по-позитивно настроената от двамата, обаче от една седмица постоянно сънувам бебенца и после по цял ден ми се реве.

Гледам да не се заяждам без причина обаче не ми помага, че не мога да го накарам да спре да пуши... С лоша спермограма е и така и не се установи каква е причината.

Тая карантина ще ме побърка Cry

И ние  имахме такъв период, по цели вечери ревях с часове, все го обвинявах,че  не ме разбира, една вечер даже си заминах. Тогава поговорихме повече и не сме имали такива проблеми.Понякога пак ме прихващат както казва той "кризите", но гледам да съм позитивна и бързо ми минава.

Общи условия

Активация на акаунт