Предстои ми Инвитро/ИКСИ - Да поговорим - тема 73

• 35 498
  • 746
  •   1
Отговори
# 375
Аз примерно отговарям и на двете условия. То добре, ама клиниката , в която съм , не работи до края на извънредното положение.Това означава най-рано шни да почнат. Не ми се мисли какво чудо ще е , като не е работила 3 месеца и са се събрали стотици отменени часове.

# 376
Стига сте се шашкали, това не важи за 40+ и за по-млади които са с НЯР. Болниците си правят всякакви процедури за тази група жени. Това е съвсем прясна информация от преди 1 ден, правят си пункции, трансфери-пресни и зет, но под строг контрол. Имаше и момиче на 26г., на 32, на 36г., но с изчерпан резерв. За такива пациенти не се отказват процедури. Успех на всички борещи се момичета Flowers Hibiscus

Не се шашкам, ако прочетете внимателно заповедта, ще видите, че се правят малки изключения.
И не, не си правят всякакви процедури, поне не и в болницата, в която съм аз. Процедурите приключиха малко след мен. Т.е. довършиха започнатите стимулации, както беше при мен и направиха 2-3 трансфера, с подписана декларация. След това всичко се преустанови.
Както и да е, сутринта и Генералът обяви, че са отменени.

# 377
Точно това си мислех и аз...
Част от клиниките не работят.
Много жени над 39 и с амх под 1 ще загубят и тези шансове.
Не ми се мисли какво струпване ще става след Извънредното положение!
От тази заповед губи цялото общество!
И без това последиците ще трябва да ги плащат бъдещите поколения, а то се оказва, че те пречат и на създаването на такива.

# 378
Идвам с един малко по различен коментар. Аз отидох началото на миналата година със снимка на тръбите и готова за ин витро. Докато пуснем нужните изследвания подадох документи към ЦАР края на март. За месец ми върнаха отговор и бях готова да започнем. Но клиниката в която правя процедура лятото имат почивка и докато правим други прегледи се оказа, че аз оставам за септември. Началото на септември се оказа, че имам висок пролактин, тоест пак трябваше да отложим и така до края на ноември. Сега съм 22г.с. но минах през една година на изчакване. Беше неприятно и обезкуражаващо, но чакането си заслужаваше. Не съм имала колебания да сменя клиниката за да избързам, вярвах на доктора си и чаках началото на процедурата, въпреки че ме беше яд.
Това което се случва в момента е свързано с форсмажорни фактори и никой не е виновен. Знам какво е да си безсилен и да нямаш правилен ход. Съветвам ви да се успокойте, да се отдадете на здравословно хапване и бъдете положително настроени. Дали ще изчакате месец или два в голям процент от случаите не е фатално. За дамите в напреднала възраст за ин витро все още има вратичка. Бъдете сили и си следвайте пътя, скоро всички се надяваме това да свърши и всички да се похвалите с две чертички. Желая ви го от сърце Heart

# 379
Момичета аз днес ще се видя с мойта док и ще пиша какво е казала . Аз не отговарям на нито едно условие от изброениете за започване , но се надявам да няма проблем . Някой знае ли как да направим една подписка и да я пуснем ?

# 380
Александрия,
благодаря за куража, който ни вдъхваш и за положителната история! Желая ти от сърце успешен финал!
Но не месеци, а години чакаме повечето.
И това са поредните месеци отлагане...
А след това ще бъде още мнооого чакане поради струпване на пациенти, които и без това не са никак малко .
Силно се надявам да размислят и отмненят тази заповед.

# 381
Момичета сега минах с док , и каза ,че може да го отложим . Давайте да правим подписка къде се създават подобни неща ???

# 382
Пипи, съгласна съм!
Не съм запозната с подписките, но това трябва да се промени!

# 383
Мисля, че тук можете да създадете подписка https://www.peticiq.com/

# 384
Момичета хич не ме бива в писането на такива неща, аз ще я създам само някой да каже какво да напиша?

# 385
Момичета, не съм пряко засегната от тази наредба но ще я подпиша когато е готова, защото лично аз не я намирам за удачна.

# 386
Моля ви дайте само идея какво точно да напиша и я пускам веднага !! 🍀

# 387
Според  мен нарушават правата на хора, който имат нужда от прилагане на тези методи за асистирана репродукция и с тези наредба отказват лечение на жените под 39 години с доказани репродуктивни проблеми, защото в крайна сметка АРТ е лечение на безплодие. Това е лечение, което те забраняват защо не забранят на другите хронично болни да се лекуват?!
Освен това има и дискриминация по възраст....

# 388
  • София
Е как да не забраняват? Забранени са и трансплантациите.

# 389
Не знаех, съжалявам. Безумие е цялата история, в същото време наредбата за маските беше отменена в рамките на 1 ден при първоначалното й внасяне, защото се нарушават права???!!! После, след седмица гратисен период го въведоха.....

Общи условия

Активация на акаунт