Предстои ми Инвитро/ИКСИ - Да поговорим - тема 73

• 35 505
  • 746
  •   1
Отговори
# 360
Много благодаря за отговора Hug

# 361
Winter, моята пункция беше с упойка, 10 фоликула, но се чувствах добре и готова да отида на работа. Усещането беше като при ПМС. Щом е само едно фоликулче, смятам, че ще се чувстваш идеално. Стискам палци да е най-добрата яйцеклетка в него! Успех!

# 362
Здравейте ! Аз имах неуспешен свеж трансфер м.Декември - извадени 18яйцеклетки,12 качествени,9 оплодени ,до 5ден оцелели 3 и върнати 2.Февруари правихме хистеро и махнахме 2 полипа.Март почивах и сега започнахме стимулация..Ще пробваме на ест.цикъл.Имам издадена заповед за спонтанен цикъл,но фонда все още бил спрял заповедите..Ще има пункция ,но без трансфер...Ще събираме ембриони.Малко се вкиснах първо след като разбрах,че няма да има трансфер ,но нещата често не се случват така ,както ние ги искаме и зависим от някой друг...

# 363
Miiims277,
от днес са възобновени женските консултации. Предполагам, че до края на деня ще обновят информацията в ЦАР и ще работят и с Фонда.

# 364
# 365

Много неприятно! И до кога ще продължи това безумие никой не знае, очаквах че ще пуснат и процедурите, но уви.
Вълнувам се не за себе си, а заради моя близка приятелка. Толкова чака и тя , че направо е грехота.

# 366
Това е направо убиване на нацията!
И без това закона за отпуски и болнични по време на процедурите не е измислен добре, няма някаква подкрепа към жените в борбата им за дете, а сега ще стане още по страшно....
Принуждават поради извънредно положение да използваме полагащата ни се отпуска, а предполагам повечето тук си пазят отпуската именно за прегледи и манипулации, а после какво ще правим?
Как ще ни мотивират да продължаваме?
Може би много хора ще ме упрекнат за това, което ще напиша, но все повече се убеждавам, че изобщо не мислят за хората, здравето и бъдещето им.
За мен, положението в момента е огромна политическа игра, на световно ниво, от която хората само губят.
Rage

# 367
Направо нямам думи за тази заповед,поредното безумие, така се ядосах... Това чакане ще ни побърка, нямах свеж трансфе, вече два месеца чакам за ЗЕТ... То това положение може още дълго да продължи, колко жени забременяват сега естествено, да вземат и това да забранят

# 368
Намирам за пълно безумие на тази заповед, много се ядосах.
Не разбирам какви точно са аргументите, за спирането на процедурите. С плановите операции донякъде разбирам, че леглата и аспираторите е хубаво да са свободни, но това с асистираната репродукция от никъде немога да го разбера.Angry
Тези хора наясно ли са, че вируса няма да изчезне просто така за 2 или 3 месеца! Ами наистина и естествено забременяващите освен да спрем!
Възмутена съм.
Питам аз какво правим със струпването на патиентки, както за планови операции, така и за асистирана репродукция след изтичането на заповедтта...!

# 369
Това е просто отчайващо... тъкмо се хвалеха по телевизията, че разрешавали плановите операции и женските консултации, а какво се оказва... инвитро процедурите отново не са разрешени, само изключения... надявах се поне май месец да е, но уви... това е просто ужасно... Sad

# 370
Това е вече безумие. А като пише че се забраняват при пациентки до 39 г, това значи ли че от 39 г нагоре са разрешени.

# 371
Все пак някой правил ли е трансфер тези дни? Или ако някой е ходил днес до репродуктивна клиника да сподели какво са казали?

# 372
Привет, нова съм тук. Само ви следях до сега, но се престраших да се включа. На 16.03 беше пункцията ми и от тогава съм в очакване на трансфер. Преди 2 дни правехме планове за трансфер в средата на май. Днес се чух с моя доктор, който каза, че съгласно новата заповед от днес, отлагаме трансферът, докато не я отменят/променят. Скоро ще навърша 43. Чудех се какво може да се направи, до колко е възможно да се повлияе на тези решения...

Последна редакция: ср, 22 апр 2020, 00:09 от greis

# 373
greis, според мен на теб трябва да ти направят трансфер. В Заповедта е упоменато, че се преустановяват само за пациентите под 39г. Опитай да се свържеш пак с твоя доктор и да обсъдете тази точка.

Горките доктори, сигурно им досаждаме много с въпросите си. Съвестно ми е всеки път когато безпокоя моя доктор.
Има толкова много въпросителни около тази заповед... Дано да е поредната, която бързо ще отменят.
Пазаруване в Кауфланд и сред пазара е разрешено, но преглед/трансфер отнемащ 15 мин не е?!
А накрая ще искат и да им благодарим, че се грижат за населението!

# 374
  • София
Стига сте се шашкали, това не важи за 40+ и за по-млади които са с НЯР. Болниците си правят всякакви процедури за тази група жени. Това е съвсем прясна информация от преди 1 ден, правят си пункции, трансфери-пресни и зет, но под строг контрол. Имаше и момиче на 26г., на 32, на 36г., но с изчерпан резерв. За такива пациенти не се отказват процедури. Успех на всички борещи се момичета Flowers Hibiscus

Последна редакция: ср, 22 апр 2020, 08:02 от pepita5

Общи условия

Активация на акаунт