Предстои ми Инвитро/ИКСИ - Да поговорим - тема 73

• 35 508
  • 746
  •   1
Отговори
# 345
  • София
Напротив, хубаво е да се замрази материал, защото при размразяването настъпва подбор на сперматозоидите и тези с най-лошото качество умират, остават само тези които имат по голям потенциал със средно качество и най-добрите.

# 346
Звучи ми добре и на мен така както го казвате , дано докторката няма нищо против защото още не съм и казала ,че мислим да я замразим .
Аз токущо трябваше да си сложих Хориомон , стана ми странно онзи ден като ми го изписа явно е нещо което се прави преди ваденето на клетките за ко култивирането 🤷🏼♀

# 347
  • София
Да точно така е, дава се хориомон и цитротид 2 дни преди пункцията. Това е за доузряване на Я и да се отлепят добре от фоликулите при промивката, след това се оплождат и отглеждат.

# 348
На мен не ми предстой пункция сега а взимане на клетки за ко култивиране и надраскване .

# 349
  • София
Ахааа това е друго, извинявай не те разбрах добре Simple Smile

# 350
Привет, момичета!

Включвам се и аз във вашата тема. Предстои ни първи опит инвитро.
Днес на втори ден от М пуснах хормони, с тях доктора трябва да предцени дали ще сме по къс или дълъг протокол. Може ли да споделите мнение?

Също така имам още един въпрос:
Спазвате ли определен режим на хранене преди и по време на процедурата? Да знам, че трябва да се храним здравословно, но дали добавяте или изключвате определени храни от менюто си?

Скрит текст:
Малко предистория, правим опити от септември 2017, с МФ сме. Имам една извънматочна бременност април/май 2019, тогава ми отстраниха лявата тръба.

Поздрави и Светли празници на всички Simple Smile

# 351
  • София
Др. Кой мнго благодаря за информацията . Днес направо ще се побъркам , трабваше да си дойде на 1.05 от Лондон и да си изкара карантината тъкмо след това ще ми се пада пункцията на мен , но от този следобяд са спряни всички полети от Великобритания до не се знае кога .... и има последно на 20ти и ще си дойде сега . Направо тази ситуация ще ме побърка 😣😣😣😣 . Лошото е че дори да отложим процедурата аз не мога да си се прибера там и хем ще съм тук хем нищо няма направя .
До колкото помня и при замразяването важи првилото за 3-5 дни въздържание. Дано успее да се прибере. Съчувствам ти, защото знам какво е да те смачкват някакви абсурдни пречки, които не можеш да промениш и тъкмо си нагласил всичко друго, тъпото физическо разстояние да прецака нещата.

# 352
Здравейте! Имам въпрос и се надявам някой да може да ми отговори. Цикълът ми е изключително редовен или поне беше преди да започна приключението ин витро. Винаги е бил с дължина 26-27 дни, но предният ми цикъл дойде на 19 ден. Не бях в стимулация и отидох на преглед да започна такава. Док видя доста фоликули и каза, че всичко е наред, въпреки късата дължина. Пих естрофем 12 дни за подготовка за биопсия, която се отложи и го спрях. Ок, но днес ми дойде отново на 19-ти ден. Малко се притеснявам защо два поредни цикъла дължината им е толкова къса. Освен всичко останало, нямам никакви ПМС симптоми, които за мен са обичайни, както и двата пъти осезаемо си усетих овулацията, което по принцип не ми се случва. Стана малко дълго, но ще се радвам да споделите мнение. Весели празници!

# 353
  • София
Имала ли си пункция преди това

# 354
Имах пункция в края на февруари..

# 355
  • София
Точно това е причината, често след пункции интервала между циклите се скъсява и хормоните се объркват трябва да минат 2-3цикъла и всичко само се нормализира. Ако не ти се чака толкова можеж от първия ден на цикъла да пиеш мака до овулация и я спираш тя нормализира хормоните. Друг вариант е с чай пие се по 250мг. сутрин и вечер от 5 билки червена детелина, бял равнец, листа от малина, мента и липа. Пак се пие от първия ден на цикъла и когато искаш да ти дойде го спираш 10 дни преди датата на която трябва да дойде, също нормализира хормоните, подпомага лигавицата и т.н.

Последна редакция: сб, 18 апр 2020, 18:00 от pepita5

# 356
На мен в момента ми е първия цикъл след стимулацията (нямах свеж трансфер,), но и аз съм в паника, понеже на 3тия ден от цикъла имах огромни съсиреци и много се притеснявам, понеже преди като имах полип пак бях така, но се надявам да е от хиперстимулацията,която се получи при мен,а и лигавицата ми беше доста удебелена .Записах си час за преглед следващата седмица, дано няма нищо,че вече ми омръзна.
Здрасти, кога маха полип? И аз скоро махах, и нямах свеж трансфер, и аз чакам за замразен

# 357
Махах го преди около година,в сряда бях на преглед при гинеколог-онколог, за щастие нямам полип (за тези неща ходя при друг лекар, а не при този който се занимава с репродуктивни проблеми)

# 358
Здравейте момичета, може ли някой да сподели как се е чувствал след пункция на яйцеклетки? Веднага след процедурата отидохте ли на работа да си доработите или бяхте отпуска/болничен и какво точно е усещането? Много ще съм благодарна ако някой опише подробно Simple Smile Въпроса ми е за инвитро на естествен цикъл за пункция на 1 яйцеклетка без упойка?

# 359
  • София
Здравей, няма проблем и аз така ги правя без упойка и веднага след това си отивам на работа. Не боли, усещаш едно смукане при пунктирането на фоликула, след това те карат да седнеш в една количка и веднга на момента ти казват имаш ли Я, после те слагат да си полежиш 10-15мин. идва доктора обсъждате какво правите и те пускат да си ходиш. На последната ми пункция отидох в 7.45 и в 8,15 си тръгнах. Хубавото е, че можеш веднага да се качиш на колата и да караш и още нещо след пункцията ако те наболква леко яйчника можеш да искаш мускулно но-шпа наболкванвто продължава 10 мин след пункцията без но-шпа.

Последна редакция: вт, 21 апр 2020, 08:31 от pepita5

Общи условия

Активация на акаунт