Предстои ми Инвитро/ИКСИ - Да поговорим - тема 73

• 35 478
  • 746
  •   1
Отговори
# 465
Българския лекар сам по себе си нищо не може да направи, когато цялата система е опорочена и всичко се свежда до пътеки и скубане на пациенти и здравна каса.
Ако вие сте недоволна от системата това е ваше право.
Преди дни имах леки притеснения и докато отида до болницата, вече ме чакаха, имах осигурена единична стая, вътре беше ултразвука и гинеколожката пристигна на минутата.
Хайде сега питай тези, които имат подобни проблеми къде ходят и колко болници обикалят докато ги види някой.

# 466
Savova, ти си ходиш на прегледи за очи, на прегледи на бременността ти, но казваш на другите да не ходят на процедури.  Мисля че ако нивото ти на интелигентност ти го позволява,  трябва да спреш да пишеш. В крайна сметка като разрешат ин витро процедурите,  тези които не искат да ги правят сега, просто няма да отидат. Ето Нандин се страхува и никой няма да я накара да отиде, но има други жени, които ще си вземат  мерки и ще започнат процедура.  Разбрахме вече колко много държиш всички да се убедим в правотата на твоите думи.

# 467
Недей сравнява Германия и България, защото знаеш какво е здравеопазването в Германия и какво е вв Бг.
Лечение на онкоболни, хемодиализа и други неотложни и животоспасяващи процедури не са спрени никъде. Това какво става в Германия не е релевантно за никоя европейска държава.
Примерно в Англия женските консултации, никога не са били спирани и си продължават нормално, просто не допускат придружители.
За репродуктивните клиники, довършват това което е започнато, но не започват нови процедури и са обяснили защо.
Преди два дена бях на преглед за очи в многопрофилна болница, ами на входа проверяват дали имаш писмо от болницата с час за преглед и ако нямаш просто не можеш да влезеш. Това какво става в другите страни, не е ама изобщо не е релевантно за България с нейната липсваща здравна система.
Е при нас също проверяват дали имаш писмо, че днес си в тази болница!
Вие твърдите, че репродуктивните процедури трябва да са спрени защото не са спешни. Твоят преглед на очи едва ли е животоспасяващ та точно сега да се прави, а до колкото знам си и бременна! Е това какво е, не помисли  ли ти самата за бебето си и за персонала там като отиде на този преглед, че поучаваш другите тук?
Вие давате за пример как е по другите държави и после ми казвате да не сравнявам.
И да се знае, моята операция не се води спешна от гледна точка на запазване на живот, а е спешна с цел съзстановяване на фертилитета.

# 468
Моя преглед на очи е животоспасяващ, защото ако не ме следят изкъсо има вероятност да ослепея. Заради бремеността са ми спрени всички лекарства, които вземах и това ми застрашава зрението.

# 469
Е ние пък сме застрашени да останем без деца, нито бездетието нито отлепянето на ретината и съответното ослепяване са животозастрашаващи, но пък с гравиращи последици за понататъчния живот!
Моя преглед на очи е животоспасяващ, защото ако не ме следят изкъсо има вероятност да ослепея. Заради бремеността са ми спрени всички лекарства, които вземах и това ми застрашава зрението.

# 470
За съжаление лекарите на са на твоето мнение и вече са го решили, че ако имам нужда от преглед, ще ме видят по всяко време.
И бъркаш безплодие с инвалидност. Нямането на деца не е инвалидност и с нищо няма да тежиш на системата. Докато един човек с инвалидност е в тежест за цялото общество.

# 471
За съжаление лекарите на са на твоето мнение и вече са го решили, че ако имам нужда от преглед, ще ме видят по всяко време.
И бъркаш безплодие с инвалидност. Нямането на деца не е инвалидност и с нищо няма да тежиш на системата. Докато един човек с инвалидност е в тежест за цялото общество.
Савова не те знам какъв медик точно си, обаче имаш сериозни ментални проблеми, вижда се в постовете ти много озлобление и неприазън към жените с репродукривни проблеми. А не е като да не си била една от тях.
За щастие не си права, и в моя случай ще бъда лекувана въпреки ситуацията! Нека жени, които се страхуват да си отложат процедурите, това е тяхно право и никой няма право да ги съди, но и обратния случай важи.
Иии да разбрах, че предвид вчерашната забрана им се отнема правото сами да решават, обаче живеем във време на свобода на словото и имам право да не съм съгласна с това както да го изразя.

# 472
Савова не те знам какъв медик точно си, обаче имаш сериозни ментални проблеми, вижда се в постовете ти много озлобление и неприазън към жените с репродукривни проблеми. А не е като да не си била една от тях.
За щастие не си права, и в моя случай ще бъда лекувана въпреки ситуацията! Нека жени, които се страхуват да си отложат процедурите, това е тяхно право и никой няма право да ги съди, но и обратния случай важи.
Иии да разбрах, че предвид вчерашната забрана им се отнема правото сами да решават, обаче живеем във време на свобода на словото и имам право да не съм съгласна с това както да го изразя.
Няма смисъл вече да спорите с тази госпожа, винаги публикациите й са били заядливи и винаги е въпреки мнението на всеки. На това му се вика "дървен философ", тя никога няма да спре да твърди, че е права.

# 473
Абсолютно съм съгласна с Вероника!
Спрете да се занимавате с тролчето Савова.
Нека да си налага мнението на друго място.

Момичета, много се радвам, че петицията набира скорост. Много лекари и акушерки са се подписали в нея.
Дано възможно най-бързо и журналистите се включат, за да се даде още гласност и да ни обърнат внимание от Щаба.
Продължавайте да споделяте линка!

# 474
Мис деликатна, тук изобщо не става въпрос за личен избор. Има наредби които се спускат отгоре и те решават дали ще отложите или не. Никой не отнема никакви права, просто нещата ще се забавят и дай боже с не повече от 2-3 месец.
Била съм на ваше място в продължение на почти 3 години, когато ми отменяха процедурите една след друга и трябваше да чакам с години, така че съм абсолютно на ясно със ситуацията, и злобата далеч не е  в моите постове.

# 475
Момичета сега говорих с една позната която работи с Иван и Андрей каза ,че ще проучи и ше се свърже със здравни репортери а между временно каза ,че трабва да напишем поне 50 човека към някой журналист  за да ни обърнат внимание и тя препоръча Ива  Николова от ПИК това е емайла на редакцията
iapikbg@gmail.com
Аз писах и помолих да остана анонимна . Пуснах и петицията да я видят .
Който иска може да пусне емайл
Важното в да напишете като топик “ОТМЯНА НА ЗАБРАНАТА ЗА ИНВИТРО ПРОЦЕДУРИ “ .
  Здравейте.Бих искала да ви подкрепя,но в момента не живея в България.Лечението ми както и процедурите са в чужбина.Та ви питам,ако подпиша петицията дали ще навредя или ще помогна.Мн бих искала да помогна

# 476
Ще ни помогнеш разбира се!
Независимо, че в момента живееш в чужбина, ти си българка и имаш отношение към проблемите в родната ти държава!

# 477
Момичета, 9ти ден от мц имам 1 ф 19 мм и прогестерон 0,05 ng/ml
Виждали ли сте толкова нисък прогестерон 😔
Утре отново съм на преглед и пак прогестерон. Подготвям се за ЗЕТ на последните ни ембриончета.

# 478
Devilche, наистина е доста нисък прогестерон, но доколкото знам е важно да е висок след овулацията. Вероятно док ще ти предпише Утрогестан. Не го мисли. Док. ти знае най-добре какво да предприеме. За завиждане си, че си в подготовка за ЗЕТ!
Поздравявам за смелостта доктора ти да започне въпреки заповедта на МЗ!
Успех от сърце!

# 479
Абе Савова, защо не вземеш да напуснеш тази група и да си гледаш здравето и живота?! Аз преди месец и повече ти бях отговорила на дълго и на широко под един твой доста хаплив коментар. Спри се малко, имай си лека бременност, която наистина ти желая от сърце, и просто се преориентирай към садене на цветя или нещо по-приятно, което да оправи нервната ти система! Изявяваш се като черна станция, дано е от хормоните и не си такава в действителност!

Общи условия

Активация на акаунт