Предстои ми Инвитро/ИКСИ - Да поговорим - тема 73

• 35 480
  • 746
  •   1
Отговори
# 450
  • София
Nandin, ти си медицинско лице и се притесняваш за здравето си. Това е нормално и няма нищо лошо, но не оправдава такива изказвания спрямо другите. Вместо да упрекваш жени страдали с години в борбата за дете, помисли че може при правилните мерки в поликлиниките да няма проблеми и се бори за това и давай акъл за това като работиш в тази сфера.

Защо да има струпване на 80 човека, ако се изгради график направен така че да могат да дезинфекцират и да се подготвят? И 5 човека на ден да минават...5 е повече от 0! Защо да не се изисква отрицателен тест за ковид преди да се пристъпи към процедура и тн и тн?
Ти не мислиш ли че като планирам бременност не се мотая из улиците и се пазя 10 пъти повече, защото не мога да си позволя да съм болна?

И последно...Живяла съм доста време в чужбина и повярвай.,.нито само ние мрънкаме, нито само ние недоволстваме, за да твърдиш че все на нас нещо ни има в България. Прочети, потърси и виж дали във всяка държава хората чинно се подчиняват на всичко което правителството им нарежда..

Пожелавам здраве на всички и повече емпатия към другите. Бъдете преди всичко хора!
Никой не е забранил процедурите на 100%. Пациентките над 39 години хич не са малко. И всъщност това е начин до се осигури повече време между пациентите. Била съм на пункция с още 30жени, по-малко от 20 не сме били, ако няма ограничения, къде ще чакат тези 30 жени по единично? И колко време ще отнемат пункциите на всички, като трябва да има 15 мин между тях и ще остане ли време за другите пациентки?
Помислете малко реално, не емоционално. Ако не се ограничат процедурите на по-младите, най-вероятно мн. от жените над 39 ще останат да чакат, защото няма да има часове.
Колко теста, трябва да напарвиш в рамките на една процедура? Днес теста ти е отрицателен, ама след 5 дена може и да не е.

# 451
Кийпи, д-р Цветков беше в репортаж по Нова (доуточнявам към поста на Оренда)

# 452
Nandin, темата не е че са забранени 100%, а че голяма група от хората имащи нужда от тези процедури са дискриминирани. Или искаш да кажеш че жените над 39 са 90% от нуждаещите се от инвитро и всичките ще се струпат, така че е абсолютно невъзможно клиника да приеме дори една жена под 39?
Всяка клиника може да си прецени какви пациенти има и как да ги разпредели така че да вървят нещата. Аз подкрепям тези хора да са с предимство, но това не значи че другите трябва да останат без никакъв шанс, нали?
Или какво излиза...аз като съм на 30 да почакам 9 години за да е приемливо да давам зор, така ли?

Тестовете излизат за 24 часа. Ако пункцията ти е след 2 дни, правиш теста днес и би трябвало да имаш резултат за да те приемат. А прегледите преди това протичат както при останалите жени.

Точно ти реагираш емоционално, а не рационално. Това че в министерството не са дали ясна структура как да станат нещата, не значи че е невъзможно, сложно и тн.

# 453
  • София
Никой не е казал, тези на 30 да чакат 9 години и че во веки веков няма да правят процедури, а че ще се отложат с 2-3 месеца.
Със сигурност ще приемат и под 39 години, ако АМХ е под 1. Както и да и разпредели клиниката (Надежда например) пак ще се чака 2-3-4 месеца, само че в чакането ще е включат и тези над 39г и с НЯР. Или ако от клиниката те разпределят за процедура след 3 месеца, няма да е дискриминаци, но понеже е заповед от министерството е дискриминация?

# 454
В периода когато само ми следяха овулацията и се надявахме да се получи без ин витро съм ползвала няколко апликатора. При мен нямаха никакъв ефект. Питах и лекарката ми мога ли да ги ползвам, тя каза, че може, но при някой от пациентите можело до причинят инфекция. Не съм имала такъв проблем.
Момичета, мъничко се отклонявам от темата, но някой ползвал ли е този продукт https://images.app.goo.gl/YWmXMwHD6dK4SuRP6

# 455
Зъболекар съм.....и моето мнение е че нашето медицинско общество е много изплашено и това се предава на обществото.  Но когато сме полагали клетва ни е било ясно,  че ще се срещаме ежедневно с хепатит, СПИН,  туберкулоза, всякакви други бактериални и вирусни инфекции. Да, трябва да се взимат мерки, но животът трябва да продължи,  макар и   със сериозни промени. Аз работя със скафандър, маска и шлем, с куп още промени в кабинета, но работя. Все пак ако не си над 60 или с хронично заболяване, това не е по-различно от една грипна инфекция.  Според мен трябва да бъдат ограничени само жени с диабет,   автимунни заболявания, сърдечни пороци и пр. Ембрионите няма как да се заразят с COVID19, защото нямат ACE2 рецептора на клетъчната си повърхност,  който е необходим на този вирус, за да влезе в клетката. Само ние може да се заразиме. И последно,  някои хора са безскрупулни.  Колега,  лекар от ин витро болница, ми бе споделил,  че една жена е знаела, че на входа ще й измерят температурата и нарочно е пила антипиретик,  за да си я свали и да мине през проверката, за да стигне до преглед. Тук вече проблемът е морален.

# 456
Хайде представи си сега, че тази жена е болна и зарази персонала, а те на свой ред заразят пациентките?  Защото ще има и такива случаи и всички ще обвинят клиниката!

# 457
  • София
ами тя същата ще иде и в магазина, ще опипа всичко.
после и на други места.

личното ми мнение е че с тия забрани ефекта е обратен.
повече информация би постигнала по-добър ефект при нормалните хора.
при тия като гореописаната никакви мерки няма да помогнат.

# 458
За съжаление такива хора има на всякъде.
Тези ограничения не са само за да предпазят пациентите и Нандин вече го спомена, че трябва да се запазят и медицинските работници като бройка. В другите страни, здравните работници от всякакви клиники са пратени по други болници да помагат, там където е натоварено.
Проблема е много по- комплексен от това, което виждате.

Последна редакция: чт, 23 апр 2020, 11:37 от G.Savova

# 459
Savova, не искам да те стряскам, ама повечето болни и съответно заразоносители са безсимптомни.  Нека не изпадаме в параноични крайности. Това няма да отмине не с месеци, а с години, не можем да се заключим в къщи и да вегетираме.  Като има грипна епидемия, знаеш ли колко хора се възползват да ходят на зъболекар,  защото пият антибиотик и са си взели болничен.....таман докато са си в къщи да свършат и тази работа. И какво, аз да спра да работя от септември до април,  защото непрестанно има болни през този период ли?

# 460
Това за стряскането го обясни на някои други, които от най- малката хрема и изпадат в паника, защото са бременни. Ако пък почнат да се заразяват с ковид, тогава не знам какво ще става.
На страницата на моята клиника ясно е написано, че не е желателно сега да се правят тези процедури, защото при евентуално заразяване, лекарствата с които ще ги лекуват, не са съвместими с една бременност и също така трябва да опазят персонала си, за да могат да продължат да работят.

# 461
За съжаление такива хора има на всякъде.
Тези ограничения не са само за да предпазят пациентите и Нандин вече го спомена, че трябва да се запазят и медицинските работници като бройка. В другите страни, здравните работници от всякакви клиники са пратени по други болници да помагат, там където е натоварено.
Проблема е много по- комплексен от това, което виждате.
Вчера вече си казах мнението по въпроса и няма с това да се занимавам повече, това за другите страни просто не е вярно!
Казала съм вече, живея в Германия, болнищата в която аз влизам в понеделник е многопрофилна и голяма, но си работи събсем нормално, прото не се допускат посетители. ММ няма изобщто да идва в дните в които съм там. Освен мен има и много други пациентки, съвсем не бях сама! На 20ти ми беше подготовката за лапарото, та имам представа има или няма жени в отделението.
Репродуктивния център в който съм също продължава да работи, и е абсолютно независим от болницата в която ще се оперирам преди инвитро.
Така, родителите ми живеят в съвсем друга държава, майка ми е онкоболна и не се сещам да са и спряли консултациите и проверката на кръвните показатели.
Тя също казва, че болниците работят с пълен капацитет. Тук говоря за държави където Ковид е в пъти по разпространен от колкото в България.
Всеки си има право на мнение но подобни обобщения как било в другите държави просто не са верни.
При нас в Германия репродуктивните центрове сами решават дали дажработят или не. Проверила съм го и за който разбира езика мога да го докажа.

# 462
Момичета сега говорих с една позната която работи с Иван и Андрей каза ,че ще проучи и ше се свърже със здравни репортери а между временно каза ,че трабва да напишем поне 50 човека към някой журналист  за да ни обърнат внимание и тя препоръча Ива  Николова от ПИК това е емайла на редакцията
iapikbg@gmail.com
Аз писах и помолих да остана анонимна . Пуснах и петицията да я видят .
Който иска може да пусне емайл
Важното в да напишете като топик “ОТМЯНА НА ЗАБРАНАТА ЗА ИНВИТРО ПРОЦЕДУРИ “ .

# 463
Недей сравнява Германия и България, защото знаеш какво е здравеопазването в Германия и какво е вв Бг.
Лечение на онкоболни, хемодиализа и други неотложни и животоспасяващи процедури не са спрени никъде. Това какво става в Германия не е релевантно за никоя европейска държава.
Примерно в Англия женските консултации, никога не са били спирани и си продължават нормално, просто не допускат придружители.
За репродуктивните клиники, довършват това което е започнато, но не започват нови процедури и са обяснили защо.
Преди два дена бях на преглед за очи в многопрофилна болница, ами на входа проверяват дали имаш писмо от болницата с час за преглед и ако нямаш просто не можеш да влезеш. Това какво става в другите страни, не е ама изобщо не е релевантно за България с нейната липсваща здравна система.

# 464
Леле че в Англия да не са много добре . Една от най скапаната здравна система за мен е там . Не може доктор да то вади диагноза от Google и на база на това да ти казва какво ти е . Това ли наричате добра здравна система !?!??!? Живея там от 10г и нищо добре не съм видяла от здравната им система не подценявайте Българските лекари !!!!!!!! И стига с тази злоба и негативизъм !

Общи условия

Активация на акаунт