Предстои ми Инвитро/ИКСИ - Да поговорим - тема 73

• 35 488
  • 746
  •   1
Отговори
# 435
А така като гледам, не е и качествен.
Хич и не разбирате, че не става въпрос за страх, а за запозване на човешкия ресурс в здравеопазването, който и без това не е много. А все пак трябва да опазим и вас

# 436
Всички сме заедно в тази битка и ще я спечелим . Никога не съм вярвала ,че ще трябва да измина този път за да стана майка и вярвам ,че нито една от вас не си го е мислила също . Сега повече от всякога съм готова да застана зад всяка една която иска да стане майка .🍀 Аз ви благодаря ,че подписвате . Пуснете и накарахте близките си да я подпишат аз я пуснах на родители и приятели .
https://www.peticiq.com/21042020

# 437
  • София
От кога пожеланията да не се разболяваш, са грозно нещо?

Грозно е, че когато цял свят е в ИП, само в Бг сме онеправдани и с нарешени права... и всеки си мисли, че всичко се прави за да ни е гадно.
По същия начин се реагира на всяка заповед... все някой е онеправдан и все някой е дискриминиран...
В крайна сметка, процедурите на, хората, които не могат да чакат не са забранени.

# 438
Тук стана като кокошарник, казахте си мнението, разбрахме,че не ни подкрепяте, няма нужда да го натрапвате и да ровите, всеки има неговата си гледна точка! Току-що даваха по нова тв, че хората се бунтуват, включително и лекарите срещу тази заповед!

# 439
Момичета, гледахте ли репортажа по Нова тв "Пациенти и лекари срещу заповедта за преустановяване на инвитро процедури"?
Поздравявам и благодаря на Фондация "Искам бебе" и д-р Цветков за подкрепата!

# 440
Тъкмо го гледах и аз . Чудя се как да пусна линка към клиниките като Щерев и Надежда и да я подпишат повече хора и от там 🤔. Аз наистина ви казвам че днес чух сестрите да се възмощтават . Мойта докторка също беше ядосана от този факт .
Момичета не забравяйте да потвърдите подписите си от емайлите . Мак вече го казах това извинявам се ако се повтарям 🍀❤

# 441
Пипи, нямам представа дали това е разрешено във форума, но можеш да попиташ модератор дали да я пуснеш в Клюкарника петицията.

# 442
Кой е модератора и как да намеря този клюкарник 😅🤷🏼♀🤗

# 443
Момичета, подобен репортаж е имало и по БТВ с д-р Стаменов и д-рНиколов!
Дано размислят по-бързо от Министерството!
Щастлива съм, че докторите все пак са на наша страна!
Доколкото стана ясно обаче от репортажа Стаменов е участвал в изработването на тази заповед, явно не е обмислил добре нещата и той. Confused

# 444
Nandin, ти си медицинско лице и се притесняваш за здравето си. Това е нормално и няма нищо лошо, но не оправдава такива изказвания спрямо другите. Вместо да упрекваш жени страдали с години в борбата за дете, помисли че може при правилните мерки в поликлиниките да няма проблеми и се бори за това и давай акъл за това като работиш в тази сфера.

Защо да има струпване на 80 човека, ако се изгради график направен така че да могат да дезинфекцират и да се подготвят? И 5 човека на ден да минават...5 е повече от 0! Защо да не се изисква отрицателен тест за ковид преди да се пристъпи към процедура и тн и тн?
Ти не мислиш ли че като планирам бременност не се мотая из улиците и се пазя 10 пъти повече, защото не мога да си позволя да съм болна?

И последно...Живяла съм доста време в чужбина и повярвай.,.нито само ние мрънкаме, нито само ние недоволстваме, за да твърдиш че все на нас нещо ни има в България. Прочети, потърси и виж дали във всяка държава хората чинно се подчиняват на всичко което правителството им нарежда..

Пожелавам здраве на всички и повече емпатия към другите. Бъдете преди всичко хора!

# 445
https://m.bg-mamma.com/?topic=840351
Тук е темата с въпроси към модераторите.
https://m.bg-mamma.com/?board=384
Тук е Клюкарника
Дано да съм копирала правилно линковете.

# 446
Подкрепям и естествено подписах!
Успех Flowers Four Leaf Clover

# 447
Момичета, сега влизам и направо сте избухнали! Чакам ЗЕТ от началото на годината, започнах, обявиха ИП и всичко приключи. Подписах петицията и ще я изпратя до други хора!
На мен ми е малко смешно и тъжно коооолко дребни душици има тук. Но има и друго, когато си медицинско лице често ставаш циничен, загрубял и няма как да е и друго, как да се оцелее иначе сред тежките случаи и смъртта?! Но хайде съскането да си остане зад зъбите ви?!? Във времена, в които един супермаркет може да функционира, никой не може да ме убеди че една репродуктивна клиника не може, несериозно е! Има график, има дистанция, има екипировка! Не може баба ти Пенка да ходи за картофи до супермаркета с 20 човека вътре, а аз да не мога да легна сама на масата с един, един, който да ни направи евентуално двама!
Успех момичета!

# 448
Orenda, по кое предаване са излъчвали коментар на др. Цветков? Малко съм пристрастна към този човек, за мен той е рядко съчетание между професионализъм и човечност, и ме вълнува мнението му по темата!

Сега ще подпиша петицията. Пипи изчакай няколко дни да се съберат повече подписи. Ако искаш, има и фб група за инвитро. Бих я пуснала и аз, но по принцип не участвам в нея, по лични съображения.

И друг път съм писала по повод коментари на G. Savova по повдигнатите въпроси. Всеки има право да се грижи за собствения си живот и здраве, но разделението между хората, което се създава и усещам и тук, е много притеснително и никой вирус, политика или ситуация не може да е оправдание , че сте/сме такива.

Проблемът идва от несигурността - колко време ще продължи това положение и съмнението поне в мен , че случващото се е удобно оправдание полекичка да се спре кранчето на ЦАР и със сигурност не и да се спомага за раждаемостта в Бг.

Може да се намалят пациентите, да се направи график , редовни тестове за ковид, много неща може, вместо 100 човека ще прегледат 20, но пак са повече от 0. Докторите и пациентите да преценят колко и дали да се чака за всеки конкретен случай.

Възможно е да има риск ог заразяване на ембрионите , ние не знаем какъв е реалния риск за отделенията от един заразен, но проблемът е, че никой не ни обяснява.
Вместо това рязко спират всичко.

Ще подпиша и ви подкрепям , защото моето инвитро беше непосредствено преди ИП. НИКОГА няма да забравя през какво преминах и да спра да съм съпричастна към двойките с репродуктивни проблеми. Мен точно това най-много ме огорчава в разни мнения на жени, преодолели този проблем (и тук и във фб) и сочещи с пръст останалите жени, които тепърва са в борбата. Как е възможно?? Такива грозни изказвания срещам, включително и за онкоболните къде са тръгнали да забременяват (в една група във фб) и укори и порицания, че с мъка си прехапвам езика.

P.S. Между другото, това че лекарите са дали клетва и им е призвание, не значи, че са ни длъжни. И те са хора и си имат семейства и не можем да очакваме самоотвержено да се жертват за всички нас. Но ето че именно лекарите ни подкрепят- какво ви говори това? Ако излезе Стаменов и обясни за риска ,би било по-поносимо, вярвам, че ще се съгласите с мен.

# 449
В Новините беше репортажът.

Общи условия

Активация на акаунт