Предстои ми Инвитро/ИКСИ - Да поговорим - тема 73

• 35 492
  • 746
  •   1
Отговори
# 420
  • София
Ако става въпрос само за вас...
Няма как да се подмине, когато се застрашава и чужд живот.
Никой не знае как ще реагира организма на вируса.
Как пък само в България се нарушават човешките права...
Нима колегите, които не са се прибирали повече от месец и живеят в болницата не са с нарушени права?
Наясно ли сте, че 1 заразен да се открие в някое отделение персонала и останалите пациенти остават там 2 седмици? Тогава за какви права ще говорите?

# 421
Здравейте,

И аз чакам за трансфер от 4 месеца вече,надявах се май месец да направим този трансфер.Почвам да се замислям вече и да направим трансфер скоро и дай боже да е положителен,не ми се мисли първите месеци с този вирус.Как ще се ходи на работа и как ще се предпазваме да не се заразим особенно лятото като всеки е на вън.

# 422
Nandin и G. Savova, с много неща мога да се съглася. Наясно съм, макар и да не мога да си дам ясна представа, какво е на колегите ви на първа линия. Предполагам, че и при повечето жени няма да е фатално да се изчака още един месец.
НО знам и какво е с години да чакаш и да се надяваш.
Относно персонала в репродуктивните клиники и тяхната безопасност, все пак искам да отбележа, че за тях дали отивам аз бременна за преглед или за процедура, рискът е един и същ.
Защо вземаме за пример държави, в които действат като в България?
Това, което и вчера казах е че съм съгласна с ИП, но не и с проблемите, които възникват, тъй като доста неща не са дообмислени.
Сигурна съм, че и вие не сте съгласни с някои произтичащи от ИП неща и негодувате срещу тях.
Още веднъж успех на петицията!

# 423
Бременните няма как да ги спреш и жените са забременява ли дори по време на войни, но някои процедури можеш.
Нима забравихте как всички се възмущаваха на бежанците с малки деца, за къде били тръгнали и как така рискували живота на децата си.

# 424
Здравейте,

И аз чакам за трансфер от 4 месеца вече,надявах се май месец да направим този трансфер.Почвам да се замислям вече и да направим трансфер скоро и дай боже да е положителен,не ми се мисли първите месеци с този вирус.Как ще се ходи на работа и как ще се предпазваме да не се заразим особенно лятото като всеки е на вън.
Ако не си подпиши петицията ако искаш .
https://www.peticiq.com/21042020

# 425
Бременните няма как да ги спреш и жените са забременява ли дори по време на войни, но някои процедури можеш.
Нима забравихте как всички се възмущаваха на бежанците с малки деца, за къде били тръгнали и как така рискували живота на децата си.
Ето точно това е дискриминация! Много грозно звучи честно!!!! Значи жените, които забременяват като си правят кефа със с*на, няма как да ги спреш и няма проблем и забременяват и по време на война, а тези който с години ходим по доктори и по операции, по-добре да ни спреш, то и без това съдбата ни е наказала. Мислиш ли, че за удоволствие се правят тези процедури?????? Повярвай ми ако можеше да ми се случи с единия с*кс, нямаше да рискувам живота на персонала в клиниките, който персонал междудругото не е на доброволни начала там. Освен всичката болка и манипулации, които съм преживяла съм дала и хиляди левове! Нищо лично, и защото спазвам всички мерки и не съм против обявеното извънредно положение, в клиниката в която ходя ми е направен тест за Ковид - ОТРИЦАТЕЛЕН Е И СЕ ПРАВИ НА ВСИЧКИ ПАЦИЕНТИ, за да не рискуваме живота на такива като теб!
Бъдете здрави и НЕ ЗАБРАВЯЙТЕ ПРЕЗ КАКВО СТЕ МИНАЛИ КОГАТО ЗАБРЕМЕНЕЕТЕ!!!!!!

Последна редакция: ср, 22 апр 2020, 18:24 от Winter11

# 426
Winter11 ЗАСТАВАМ ПЛЪТНО ЗАД ТЕБ !
Момичета днес дори сестрите се възмущаваха в клиниката на тази заповед , чух ги да си говорят в коридора . Хората си знаят работата и се взимат всичко мерки за безопастност!

# 427
Подписах още преди малко петицията.
За другият спор който се развява отново съм безмълвна, за пореден път се убеждавам колко жестоки могат да бъдат едни жени с други.
Дори и да има резон в някой изказвания, не е този начина!

Последна редакция: ср, 22 апр 2020, 18:42 от Miss delicate

# 428
Нандин, Савова, нарочно ли го правите? Ако не сте съгласни, просто не пишете! Натоварвате всички с “четенето на морал”!

# 429
Савова,
не знам в коя клиника работиш, но си доста изнервена и нищо хуманно няма в теб! Как си си избрала професията?
Няма връзка темата с бежанците, но и за тях ще ти кажа щом ги намесваш в изказването си- не съм ги упреквала никога! Напротив, те са смели майки, тръгнали да търсят по-добър живот за децата им, дори рискувайки го!
Няма сила на земята, която да  спре една майка да направи всичко възможно за да  подсигури добър живот за децата си!

# 430
Момичета пуснах и емайли към Мутафчийски , Борисов и др. Ако искате може и на вас да ви ги писна и който иска да напише по един емайл с тема отмяна на забраната и в емайла да пуснете линка към петицията .

gis@government.bg

primeminister@government.bg

minister@mh.government.bg

ventzimm@yahoo.com

Пускам и пак линка към петицията :
https://www.peticiq.com/21042020
Не забравяйте като я подпишете да я потвърдите от емайлите ви !
Не се ядосвайте ще се справим и с това 🍀

# 431
Браво, Пипи!
Благодарим ти за това, което правиш за всички нас!

# 432
  • София
Нандин, Савова, нарочно ли го правите? Ако не сте съгласни, просто не пишете! Натоварвате всички с “четенето на морал”!
За какъв морал става въпрос, става въпрос за здраве, че и за живот.
Да, еднакъв риск носят всички пациенти, но идеята е да се намали пациентопотока, защото не е все едно дали се срещаш с 1 или с 10 души. И как при 70-80 човека за преглед на ден ще можеш да направиш щателна дезинфекция след всеки пациент?

# 433
Ако става въпрос само за вас...
Няма как да се подмине, когато се застрашава и чужд живот.
Никой не знае как ще реагира организма на вируса.
Как пък само в България се нарушават човешките права...
Нима колегите, които не са се прибирали повече от месец и живеят в болницата не са с нарушени права?
Наясно ли сте, че 1 заразен да се открие в някое отделение персонала и останалите пациенти остават там 2 седмици? Тогава за какви права ще говорите?

Ще Ви споделя нещо, майка ми е на 70 години, работи като медицинска сестра, в натоварено отделение.
Не съм я виждала от началото на пандемията, пазя я от себе си, въпреки, че докато работи, няма как да я опазя реално.
Още в началото на пандемията, която нямаше яснота, беше командирована за 24-во дежурство на границата...Умрях от притеснение и все още се притеснявам, защото продължава да ходи на работа.
Но тя е от старата генерация, за която това, да се грижиш за хората е призвание!
Сигурна съм, че ако трябва да избира дали да си стои вкъщи, от страх да не се разболее или да работи, с риск да се разболее и да помага на хората, би избрала второто.
То по Вашата логика и това, което разрешиха в момента, не трябваше да се разрешава? Дайте да забраним всичко и да пуснем медиците по домовете.
Все пак, когато те са избрали своето призвание, се предполага, че са били наясно със същността му.
Наистина, ако не можете да споделите нещо положително, градивно, по-добре си замълчете.

# 434
  • София
Хич и не разбирате, че не става въпрос за страх, а за запозване на човешкия ресурс в здравеопазването, който и без това не е много. А все пак трябва да опазим и вас

Общи условия

Активация на акаунт