Предстои ми Инвитро/ИКСИ - Да поговорим - тема 73

• 35 484
  • 746
  •   1
Отговори
# 390
Момичета, мъничко се отклонявам от темата, но някой ползвал ли е този продукт https://images.app.goo.gl/YWmXMwHD6dK4SuRP6

# 391
  • София
В Извънредно положение сме, за какво нарушаване на права говорим... Цял свят е блокиран...

# 392
Момичета, аз отговарям и на двата критерия със силно намален ЯР съм на 37, но не в това е въпроса. Силно съм обезпокоена какво ще стане идните месеци, ще стане струпване, липса на свободни часове, всеки ще бърза, неглижира работата, лекарите ще излезнат в отпуски от юли натам и хоп годината минала. Освен това хормоните са с различни стойности почти  всеки месец и за нас тези пропуснати месеци са от огромно значение. Какво ИП, бабичките, които трябва да пазим са постоянно по магазините, никой не се пази. Безумие е всичко това.

# 393
Здравейте, момичета. Предварително се извинявам, ако въпросът ми е глупав, но явно не съм разбрала. В заповедта на министъра какво точно означава над 39 години ще бъдат ли започвани нови процедури при положение, че АХМ е в нормата? Благодаря Ви много!

# 394
Чакам някой да даде идея за заглавие и текст за да ги впиша в петуцията и да пусна линка за подписване . Тези пр вас който са ОК с тези мерки не са длъжни да го подписват , ще с е радвам ако съберем повече гласове и успееш , аз чакам в Бг и съм разделена от мъжът ми от 2 месеца повече не ми се чака ! И да чувствам се че ми нарушават правата !

# 395
Pipi8,  като заглавие може например подписка за отмяна заповедта от 21.04.2020 г. касаещ / относно АРТ процедури

# 396
  • София
А някой мисли ли, че и персонала трябва да се пази?
Как точно да се спазват всички противоепидемични мерки и мероприятия, ако не се намали обема на работа?

# 397
Nadin с цялото ми уважение ,не мисля че повече жени имаг нужда в момента от разубеждение  , а като цяло мисля че повечето са именно на обратното мнение . В интервю по Нова др Щерев го каза много добре “ няма как да спрат тези процедури , те и при една грипна епидемия работят под епидемични условия и в момента въобще не е нищо по различно “!

Ани а като текст предложи нещо ? Пиша рова заглавие което каза !

# 398
  • София
Изобщо не е като при грипна епидемия.
При грипна епидемия да си видяла медиците да работят със такива защитни облекла и да се извършват такива дезинфекции?
На всякъде може да се спрат, само в България не може... само в тук мрънкаме и скачаме на всяка заповед...

# 399
Мхммм! А тези, които НЕ мрънкат, са само незасегнатите или са от онези, които нямат против Диктатурата

# 400
  • София
Май не ви е ясно какво означава извънредно положение. Какви диктатури, какви 5лв...
Няма човек който де не е засегнат в момента.

# 401
Аз също бих се подписала! Всеки има глава на раменете и може сам да прецени плюсовете и минусите, и да вземе най-правилното решение за себе си! Аз лично се чувствам дискриминирана и не разбирам пускането на част от нещата, и забраната за други...

# 402
Ние, долуподписаните граждани, възразяваме срещу заповедта на Министерство на здравеопазването от 21.04.2020г. за преустановяване на АРТ процедури .

# 403
Момичета, аз реших и писах направо на мейлите посочени за контакт с Премиера. Не знам колко ще се прочете, но така го усетих.
Колкото до заповедта, прочитам я отново и отново, така е написана, че внася разногласия в тълкуването. Вярвам на моя доктор и щом той казва, че не може да продължим, съгласно тази заповед, значи не може. Чета я пак и според мен с точка и запетая са изброени случаите. Т.е. в моя случай, не мога да продължа към трансфер, защото стимулацията ми беше преди повече от месец и попадам тук "преустановява се започване на нови процедури по трансфер на размразени ембриони'', нищо че съм над 39г.

# 404
Момичета вижте текста който ще писна за петицията и ако сте ОК го харесахте и да пускам линка за подписи ! Благпдаря на Orenda90 че беше така добра да го прати !  Като автор ня подписката какво да напиша , може мойто име или организация или отдел ?

Отмяна на Заповед .../.... на министъра на здравеопазването Кирил Ананиев

Подписката да бъде адресирана до:
ген. В. Мутафчийски
Ръководител на Националния оперативен щаб за борба с Коронавирус
г-н Кирил Ананиев
Министър на здравеопазването
г-н Бойко Борисов
Премиер

Уважаеми господа,
разтревожени сме от издадената от Вас заповед за ограничаване на Инвитро процедурите.
Смятаме, че по този начин ни лишавате от лечението, от което се нуждаем.
С издадената заповед се ограничават и човешките ни права.
Все още на световно ниво не е доказано, че заразяването с Covid 19 влияе неблагоприятно при бременност и раждане.
Разтревожени сме, че след като възстановите процедурите, пред клиниките по асистирана репродукция ще настане масово струпване на хора (което и без да има епидемия се случва), а ще доведе до натоварване на лекарите и труден достъп на пациентите до адекватно и бързо лечение. В някои клиники и до сега се чакаше с месеци за записване на час при специалист, а след това ще бъде още по-трудно.
 Няколко хиляди двойки всеки месец се подлагат на Инвитро лечение, което както знаете не винаги е успешно и борбата понякога продължава с години. Със издадената от Вас заповед Вие удължавате борбата на тези хора с неопределено време, а това оказва влияние и на психичното им здраве, което както знаете е ключово понякога за успеха на лечението.
Разделянето на пациентите на възрастов и Амх показател във Вашата заповед ни струва нелогично, дори дискриманционно, тъй като всеки случай е индивидуален и според нас заслужава отделно внимание.
Помислихте ли и колко хиляди левове месечно влизат в клиниките именно от тези процедури?
Помислихте ли за това, че закона за отпуските по време на Инвитро лечение не е достатъчно добър и много често тези хора използват платения си годишен отпуск, за да ходят на прегледи?
В момента много жени и мъже са в принудителен отпуск, съответно той ще бъде използван сега, а впоследствие няма да могат да продължат лечението си, тъй като няма да могат да отсъстват от работа.
Уважаеми господа,
Моля, създайте зелени коридори в клиниките за асистирана репродукция!
Тежките последствия от Извънредното положение ще плащаме както ние, така и децата ни (ако ни позволите да имаме такива)!
Не ограничавайте правото ни за създаване на бъдещето поколение българи, а създайте условия това да бъде по-лесно за хората с репродуктивни проблеми!

Общи условия

Активация на акаунт