Предстои ми Инвитро/ИКСИ - Да поговорим - тема 73

• 35 339
  • 746
  •   1
Отговори
# 75
Здравейте.От 6-те Я,само 1 ембион.Според док. се развива мн добре.Та вчера беше трансвера.Никакви по-специални препоръки,само Утрогестан 3×200мг.

# 76
Късмет  🍀и едно е достатъчно ако е решило да е боец. УСПЕХ.

# 77
Здравейте, на кой ден от стимулацията ви пускат хормонални изследвания . В клиниката, нкоято съм аз май нямат такава практика . Когато питах ми казаха ,че нямало нужда от такива изследвания .

# 78
Доколкото разбрах от всичко, което изчетох, зависи от протокола и от лекаря съответно. Аз съм по къс протокол и от ден 1, да всеки 2 дни ми пускат прогестерон и естрадиол и на база на резултатите, следобед ходя да си взема инжекциите

# 79
Тя др ми предписа някакъв и аз директно го взех от аптеката на щерев. С вкус на якода е и с малко кисело мляко и вода си е направо вкусен. Simple Smile

Пациентка съм на Щерев и аз моя протеин си го взех от там, но изобщо не ми беше по вкуса. Иначе на мен белтъчини ми казаха, че са изварата,сиренето,киселото мляко и мисля че месото.

# 80
Месо,риба,млечни,яйца,това са протеините/белтъчини,т.е
 храни най-богати на протеин.

# 81
Момичета, здравейте. Кога се прави изследването за импл. Прозорец и как точно? Също, какви са тези имонологични/генетични изследвания точно? Днес съм с отрицателен тест след икси- първи опит, с перфектно качество ембрион и всичко “по учебник”. В Англия съм. Благодаря

# 82
  • София
Изследването на имплантационен прозорец се прави чрез взимане на биопсия на тъкан през влагалището след настъпване на овулация и се проследява кога точно матката става "рецептивна", тоест готова да приеме чуждия обект, какъвто в началото за нея е ембрионът. Обикновено, ако ембрионите са замразени на 5ти ден, тогава и биопсията се взима на 5ти ден след настъпване на овулация, респективно на 3ти ден, ако ембрионите са 3дневни. При мен, например, излезе изместване на имплантационния прозорец и показа 6ти ден, тоест трансфер направихме на 6ти ден след ову.

Имунологичните и генетичните изследвания могат да бъдат много видове, част от тях се правят чрез кръвна проба, но кои точно да си пуснеш за изследване трябва да прецени специалист. Ако имаш възможност направи консултация с имунолог и генетик.

# 83
  • София
Биопсията за иплантационен прозорец НЕ се прави на 3 ден. Не зависимо колко дневни ще са ембрионите, тя се прави на 5 ден след овулация. Тридневниа ембрион пак ще се излюпи на 6 ден след оплождането, нищо, че ще бъде трансфериран на 3 ден

# 84
Здравейте, току що ми се обадоха от клиниката, от 9те Я които ми извадиха вчера 5 са се оплодили, но още няма делене щото било рано. Хваща ме няква паника че всичко е било напразно. Знам че дори и една стига но... Просто май имам нужда да си го кажа на някой. Добре че ги има тези групи.

# 85
stay positive остани позитивна (: аз имах 12 Я и от тях 5 Е 2 върнахме 3 замразени и сега съм с 1 в 17 седмица. Бях доста разочарована че от 18 Ф накрая 5 Е останаха, но и ти го каза - 1 ти трябва. Дръж ни в течение и стискам палци за теб и всички други да имате положителен резултат. Ако това ще те успокои, паниката остава винаги, аз още съм в притеснение, но това е нормално, все пак пътя е дълъг Heart

# 86
Не се притеснявай Simple Smile нали ти казах за моите 20я, накрая 3Е, 2 ми трансферираха, третия загина, един ти трябва, не се отчайвай Simple Smile изтрай няколко дни още 😘😘😘
Здравейте, току що ми се обадоха от клиниката, от 9те Я които ми извадиха вчера 5 са се оплодили, но още няма делене щото било рано. Хваща ме няква паника че всичко е било напразно. Знам че дори и една стига но... Просто май имам нужда да си го кажа на някой. Добре че ги има тези групи.

# 87
Знам знам, наистина ще се опитам да остана позитивна, ма тези моменти на притеснение май наистина са неизбежни.
Благодаря ти алекс, вдъхваш ми кураж.
@Doroteya85 ,чакаме си с теб в събота добрите новини Simple Smile 🍀😘

# 88
  • София
Биопсията за иплантационен прозорец НЕ се прави на 3 ден. Не зависимо колко дневни ще са ембрионите, тя се прави на 5 ден след овулация. Тридневниа ембрион пак ще се излюпи на 6 ден след оплождането, нищо, че ще бъде трансфериран на 3 ден

ОК, Нандин, сигурно си права, на мен така ми бяха обяснили. Досега винаги ембрионите ни са били 5дневни, следователно винаги са ми взимали биопсия на 5ти ден, явно за 3ти ден съм сгрешила. Както и да е, мисля, че момиче разбра идеята на изследването и като цяло за какво става въпрос.

# 89
И аз накрая останах с 4 оплодени яйцеклетки, малко се разочаровах, но сега вече съм благодарна и за този резултат. Стискам палци да станат хубави ембриончета. Успех на всички.

Общи условия

Активация на акаунт