Предстои ми Инвитро/ИКСИ - Да поговорим - тема 73

• 35 535
  • 746
  •   1
Отговори
# 225
Според вас има ли смисъл от толкова инсета при положение, че съм с Луф (доколкото знам е достатъчна причина за инвитро)?

И аз така знам.

# 226
При ЛУФС овулация изобщо не настъпва и не веждам никакъв смисъл от инсеминации. Освен ако не успеят да предизвикат ову с овитрел или подобен медикамент. А това следене още 3-4 месеца след ЦС... Струва ми се че док те размотава .... Confused
Относно инвитрото, доста си е натоварващо за организма и съветът ми е ако има начин да се опиташ да го избегнеш. Иначе ЛУФС е достатъчна причина да се кандидатства за фонда.

# 227
Направо ще те размотава една година до фонда.Аз бих направила ЦС,след нея 2 стимулирани инсе и до там.А не 4 месеца това,4 инсеминации и т.н.

# 228
Обикновено с Фемара образувам 2 фоликула, от които само единия се пука. Има ли шанс да забременея след като втория е задържан..?

За Фонда при Луф три последователни цикъла с Луф ли трябва да са или няма значение?

# 229
Охх, не съм сигурна, но май 2 от 3 последователни, ама пак питай. Щом все пак има ову от някои Ф има шанс и с инсе, въпреки че виждам че клониш повече към инвитро.

# 230
То май в сайта на ЦАР е описано,виж там най-добре.И аз мисля 2 от 3,но не съм сигурна.

# 231
Просто от това размотаване с години, вече не знам как да процедирам...
2016г имах мисед при естествено забременяване, после проблеми с Ц, противозачатъчни.. 2018г и 2019г се поуспокоих психически и правихме опити, без резултат.. Все си казвах, ще станат нещата, но...
И януари 2020г вече реших, че е време да действаме... Иска ми се всичко да стане бързо и лесно, но уви..

# 232
И друг път съм казвала, че ин витро може да е +. Не е задължително да се приема като нещо ужасяващо. 15 дена стимулация се преглъщат и после бързо се забравят. Размотаването с години унищожава психиката. Поне според моя поглед вече. Аз още в началото се бях подготвила за ин витро психически, но около мене чувах „ще стане; бързате; има време; млади сте” и това до накъде ме надъхваше, че има шанс. Може и да е имало друг шанс, но почти 3 години опити, 8 години връзка, миии дойде ми в повече. Слава богу първото ин витро ни беше успешно.
С ужасно дългия и коментар Joy исках да кажа, че ако може да се кандидатства за фонда, по-добре да се направи. Винаги може да не го направиш, ако стане бебенце през това време. Или докато върви подготовката, се намери начин да стане без инвитро. Някой хормон не е както трябва или нещо такова. Но, в никакъв случай ин витрото не трябва да се приема като присъда, а като шанс Heart
Цветна снимка според мене трябва да се направи, още в началото. 200лв, но често там е проблема и дава много яснота. Естествено, ако се стигне до ин витро трябва хубаво да се помисли къде и кой да го направи. Темата е многоо обширна и никога няма еднозначен отговор, но за това са форумите, да прочетем различни гледни точки и да решим сами за себе си.

# 233
Здравейте момичета, ключвам се и аз при вас.
На З4 години съм и ми предстои ин витро, предвид сложната ситуация в момента не се знае кога ще започнем, но моята цел е през юни да направим първи опит.
Днес получихме с ММ в клиниката формуляра за здравната каса ( не съм в България), утре ще го пуснем по пощата и ще чакаме 2 или 3 седмици за одобрение.
Само,че аз стоя пред голям въпрос. Откриха ми Ендометриоза втора степен без кисти но със сраствания и гнезда в областта на яйчниците, фалопиевите тръби и матката. Маточните тръби са ми проходими, но заради срастванията не функционират правилно. Всички релевантни хормнони при мем са в норма, СГ е много добра според клиниката. Навсякъде четох, че най—доброто лечение при Ендометриоза и  желание за бебе е хирургичното, съответно имам дата за лапароскопска операция на 27.4  при професор с много голям опит в областта на Ендометриозата. Аз искам да си направя лапароскопията и след това инвитро, обаче от репрудоктивната клинка казват, че операция е излишна и няма да доведе до увеличени шансове за успех. Сега съм много объркана и незнам кое е по добре за мен.
Така или иначе на 20ти Април имам запазен час в болницата за обсъждане на операцията, та със сигурност ще чуя мнението и на специалиста по Ендо.
Извинте дългия пост, пожелавам на всички ни тук да се изясни по скоро ситуацията с вируса и тази година да бременеем.Hug

# 234
Miss delicate нямам опит с вашият проблем ,но според мен за да сте сигурна в успеха на едно инвитро по добре направете всичко преди това което ще увеличи шансът ви . Лично мое мнение да кажат и другите момичета ! Моя приятелка един неуспешен опит след това лапаро премахване и на двете тръби защото е било много зле полужението и месец след лапарото направи инвитро , всеки момент ще роди ! Късмет ! ❤☘

# 235
Pipi8, благодаря за отговора:blush:
И аз клоня по скоро да си направя първо операцията и веднага след това инвитро, още повече, че няма да се пипат яйчниците.
Пък и самата операция ще въззтанови до някъде функционалността на тръбите и се увеличава шансът дори и за нормално забременяване, все пак съм реалист и съм напълно наясно, че и няколко опита ин витрто не ми гарантират успех. Мисля си ако неуспеем лятотопри първи опит да си правимопито нормално докато доиде време за втори. Но ако се откажа от лапарото няма да имам тази възможност.

# 236
Здравей, не съм запозната много с този проблем, но четох скоро за трансвагинална лапароскопия. Доста по щадяща операция. Използва се и при твоя случай. Прочети за нея. Знам че правят такава д-р Калчев и д-р Семерджиева от Клиника Адела.
Има и по форумите доста информация за нея. Дано съм била полезна.
Здравейте момичета, ключвам се и аз при вас.
На З4 години съм и ми предстои ин витро, предвид сложната ситуация в момента не се знае кога ще започнем, но моята цел е през юни да направим първи опит.
Днес получихме с ММ в клиниката формуляра за здравната каса ( не съм в България), утре ще го пуснем по пощата и ще чакаме 2 или 3 седмици за одобрение.
Само,че аз стоя пред голям въпрос. Откриха ми Ендометриоза втора степен без кисти но със сраствания и гнезда в областта на яйчниците, фалопиевите тръби и матката. Маточните тръби са ми проходими, но заради срастванията не функционират правилно. Всички релевантни хормнони при мем са в норма, СГ е много добра според клиниката. Навсякъде четох, че най—доброто лечение при Ендометриоза и  желание за бебе е хирургичното, съответно имам дата за лапароскопска операция на 27.4  при професор с много голям опит в областта на Ендометриозата. Аз искам да си направя лапароскопията и след това инвитро, обаче от репрудоктивната клинка казват, че операция е излишна и няма да доведе до увеличени шансове за успех. Сега съм много объркана и незнам кое е по добре за мен.
Така или иначе на 20ти Април имам запазен час в болницата за обсъждане на операцията, та със сигурност ще чуя мнението и на специалиста по Ендо.
Извинте дългия пост, пожелавам на всички ни тук да се изясни по скоро ситуацията с вируса и тази година да бременеем.Hug

# 237
ТВЛ се прави във всички репр.клиники,но не е за всички случаи и не замества лапарото.
И аз имах сраствания и ми ги махнаха с лапароскопия,забременяването се почна-2 пъти за 8 месеца,а преди това една година и половина нищо.За съжаление бяха извънматочни,но фака че забременявах си е факт.Просто тръбите са много тънки и вътре какво е не се знае,оправят ги отвън .
И моите тръби бяха проходими,но със сраствания откъм Я.Много е възможен успеха след лапаро!

# 238
  • София
А не, не навсякъде се прави ТВЛ.
Даже лекарите които правят ТВЛ са малко

Последна редакция: вт, 31 мар 2020, 17:23 от Nandin

# 239
Най вероятно е така. Не оспорвам
Четох по друг повод и ми направи впечатление че се използва и затова и не е лошо да се провери като инфо, след като се чуди момичето. Естествено най важно е човек да има доверие на лекаря. Ако го няма, по добре да се потърси второ мнение прeди да се предприеме каквото и да е било.
ТВЛ се прави във всички репр.клиники,но не е за всички случаи и не замества лапарото.
И аз имах сраствания и ми ги махнаха с лапароскопия,забременяването се почна-2 пъти за 8 месеца,а преди това една година и половина нищо.За съжаление бяха извънматочни,но фака че забременявах си е факт.Просто тръбите са много тънки и вътре какво е не се знае,оправят ги отвън .
И моите тръби бяха проходими,но със сраствания откъм Я.Много е възможен успеха след лапаро!

Последна редакция: вт, 31 мар 2020, 18:01 от Infinity90

Общи условия

Активация на акаунт