Предстои ми Инвитро/ИКСИ - Да поговорим - тема 73

• 35 529
  • 746
  •   1
Отговори
# 270
Има момичета, които правят инвитро в Чехия и Украйна и там клиниките са затворени!
В болнични съм от този понеделник. Ако беше толкова безопасно нямаше да ме принуждават да излизам в болнични.
И каква е тази хигиена, когато вируса е слабо познат и дори не е ясен механизма на зараза?
Както и да е, успех на всички и дано това не се проточи дълго.

# 271
Много полвзна информация!
А уж се "учат" "нашите" от другите развиващи се държави.
Дано клиниките също да вземат мерки и да говорят с Правителството, че процедурите трябва да продължат.
Изобщо здравеопазването трябва да не се пипа. Плановите операции, детските и женски консултации да са както преди
Живея с Германия, тук заразените са около 85 хиляди, а лекарите  от репродуктивната клиника обясняват, че няма да приключат работата си доброволно, и не не ходят опаковани в скафандри, а се спазва хигиена и дистанция. Теб като лекар като те е страх си свободна да си останеш в къщи, а не да влизаш тук и да свяваш чувство на вина, на ин витро пациентките. Приключвам на тази тема,че стана грозно и съвсем не е по заглавието на темата.

# 272
Съкровеното желание на всяка една от нас да бъде майка е факт.... Но не смятате ли, че в ситуацията е доста егоистично решение??!! Не смятате ли, че в момента рискувате собственото здраве, това на семейството си и евентуално на нероденото си дете..... Замисляте ли се, че при настъпила бременност в един момент може да се окажете без нужните лекарства, защото доколкото ми е известно нито една клиника или доктор не може да ви гарантира това.... Замисляте ли се, че клиниката може да бъде затворена??! За съжаление при никой няма гаранция как ще протече вирусът..... И какви медикаменти ще бъдат нужни за лечението му..... Разбирам някои жени нямат време за губене, с почти изчерпан резерв са.... Моят също не е цветущ.... На мен също предстоеше опит март месец.... Но при  замразени ембриони, които чакат да бъдат върнати.... Това може ли да се изтъкне като спешна ситуация???!!! Защо според вас ЦАР спря процедурите?? А някои клиниките намират вратички, уж загрижени за пациентките си, които в нормална обстановка чакат с месеци за преглед или коментар... Доколко е оправдан рискът според вас?

# 273
Привет, момичета. Аз съм пациент на Щерев. Имах пункция края на март, започнахме процедурата ден преди да обявят извънредното положение. Док каза, без трансфер, замразяваме. Като цяло в деня на пункцията ми инвитро отделението беше празно - 2 пункции, 1 трансфер. Успех!

При кой лекар си?
Аз днес имам час, трябваше да стартираме процедура, но едва ли. Ще отида да видя какво ще ми кажат и ще пиша по-късно.
При д-р Савова съм аз.

# 274
Ще ме прощават някои  дами ,но моля ви се правете си добре справките с тези от медиите и си правете допълнителни проучвания как седят нещата . Знаете ли ,че статитиките на болните от вируса ня всякъде се броя различно , знаете ли ,че на места ако човек е бил диагностициран с вируса,но след 10 дни е умрял да кажем в катастрофа те всъщност го слагат към статистиката за починалите от вируса . Та това дори по новините го казаха . Така ,че колкото и сериозна да е ситуацията толкова и ни манипулират за някой неща ! А знаете ли ,защото се обмисля удължаването на извънредното полужение спецално в Бг .... за да могат да си усвоят правителството тези 840М евро които ще им отпусне Европейския съюз .
Ситуацията наистина не е розова и не я подценявам ,но има много неизвестни и пак казвам ако вярваш на доктора си и кипът му и ти сам си отговорен гражданин ,да спазваш лична хигиена и мерките които се изискват не виждам никакъв проблем да се спират репродуктивните процедури . И само да кажа не търся конфликт с никой тук просто изказвам мнение и се надявам така и да бъда разбрана !
Момичета късмет на всички , пазете се , аз ще стартирам на 1.05 потвърдено ! ❤🍀

# 275
Pipi8, ами то почти не останало Blush
По мои изчисления мога да стартирам наи— рано на 22ри Май, обаче дали ще стане не се знае още.

# 276
Аз трябваше да започна подготовка за ЗЕТ на 24.03., но докторът ми каза НЕ МОЖЕ. Получили препоръки от СЗО, заповеди от МЗ и ЦАР и не може да стартират нищо. Молих го нещо да направим да заобиколим правилата /типично по български/, но той ми каза да помисля искам ли да рискувам последните си Е точно сега. Всяка вирусна  инфекция може да убие Е, особено в началното му развитие. Навърших 45г., това са последните Е в този ми живот, последен опит да стана майка с шанс около 1 % и прецених, че няма да го подложа на излишен риск. Търпение!!!

# 277
Голяма дискусия е станала... И аз като Miss delicate живея в Германия, преди време публикувах тук линка към официалното становище на европейската организация за репродуктивна медицина, но също съм на мнение, че всеки трябва да реши за себе си и не може да се стигматизират хората, които мислят по друг начин. Моята клиника е голяма университетска, спряха всички процедури, извършват се само спешни операции, предлагат видео и телефонни консултации. Много мислих по въпроса преди да спрат официално дали искам да почвам, и за себе си взех решение да изчакам, въпреки годините и малкото Я.

# 278
  • София
Did7 явно си още млада и можеш да изчакаш, но повярвай тук има много жени, които се борят за рожба години на ред. Израсходвали са много средства нерви и доста разочарования. При една жена на 43г. всеки месец е от значение, да има Я, но особено към и на 44г. 80-90 процента не са качествени голям късмет и борба е да се попадне на читава и заради коронавируса ще изпусне последния си шанс в живота да стане майка. Защото после както казваш ти и едничка читава Я няма да и е останала. Следващият етап е с донорска Я, но не всеки може да си го позволи, защото сумите са огромни и тази бореща се жена от години на ред е обречена да остане за цял живот без детенце.
Затова не изказвай такова мнение без да знаеш в какво положение са тези жени. Нека всеки сам си прецени според ситуация, положение, финансии т.н. как ще процедира.
Желая късмет на всички борещи се жени и нека господ ви закриля всяка да сбъдне мечтата си Flowers Hibiscus

# 279
Момичета малко ще излезна от темата , събирам мнение на ко култиворането и локашната лезия на ендометриума . На всякъде чета ,че се прави с упойка а докторката ми повтори няколко пъти ,че не е болезнено и не се прави с упойка , малко сък объркана и се притеснявам 🙄😣. Наистина ако боли ми се иска да е с упойка . А и интересното ми е някой с успех след такива процедури ?

# 280
Здравейте момичета, ключвам се и аз при вас.
На З4 години съм и ми предстои ин витро, предвид сложната ситуация в момента не се знае кога ще започнем, но моята цел е през юни да направим първи опит.
Днес получихме с ММ в клиниката формуляра за здравната каса ( не съм в България), утре ще го пуснем по пощата и ще чакаме 2 или 3 седмици за одобрение.
Само,че аз стоя пред голям въпрос. Откриха ми Ендометриоза втора степен без кисти но със сраствания и гнезда в областта на яйчниците, фалопиевите тръби и матката. Маточните тръби са ми проходими, но заради срастванията не функционират правилно. Всички релевантни хормнони при мем са в норма, СГ е много добра според клиниката. Навсякъде четох, че най—доброто лечение при Ендометриоза и  желание за бебе е хирургичното, съответно имам дата за лапароскопска операция на 27.4  при професор с много голям опит в областта на Ендометриозата. Аз искам да си направя лапароскопията и след това инвитро, обаче от репрудоктивната клинка казват, че операция е излишна и няма да доведе до увеличени шансове за успех. Сега съм много объркана и незнам кое е по добре за мен.
Така или иначе на 20ти Април имам запазен час в болницата за обсъждане на операцията, та със сигурност ще чуя мнението и на специалиста по Ендо.
Извинте дългия пост, пожелавам на всички ни тук да се изясни по скоро ситуацията с вируса и тази година да бременеем.Hug
Здравй, само обикновен ехографски преглед ли ги откриха срастванията, и другите неща

# 281
Здравей, в началото на февруари имах диагностична Лапароскопия с проверка на проходимостта на тръбите. Правени са снимки от камерата, който опериращата лекарка после ми даде. Вижда се и на снимките как са срастнали яйчниците един със друг както и със задната стена на матката.
Ако на някой му е и тересно как изглеждат въпросните сраствания мога да се опитам да изпратя снимките на лични.
Тези сраствания няма как да се видят на  ехограф, а година преди това вях правила ЦС на  която излезе, че тръбите ми са проходими. Лапароскопията го потвърди но е факт, че пак не работят както трябва.

# 282
Здравейте, момичета. Преди месец бях с неуспешно инвитро. Първият цикъл ми дойде 3 дни, след като спрях прогестерона. Сега започна да ми зацапва, продължава вече пет дни и взех да се притеснявам. Ову-то ми беше доста рано, като цяло този цикъл е доста объркан. Колко време трябва да изчакам, преди да ида на лекар? Мисля си, че може да е от някакви хормонални промени след инвитрото, но също така, може да си е задържан фоликул, киста, миома- абе 100 неща.

# 283
Като цяло вторият цикъл след инвитро-то е най-шантав. Лекарят ми каза да не се филмирам и че е нормално докато организма се изчисти и си нормализира нивата на хормоните. При мен също имаше даже силни болки и сууупер обилно кървене доста дни, а моя цикъл е 3 4 дни обикновено. След това всичко се нормализира и си е по-часовник.

Здравейте, момичета. Преди месец бях с неуспешно инвитро. Първият цикъл ми дойде 3 дни, след като спрях прогестерона. Сега започна да ми зацапва, продължава вече пет дни и взех да се притеснявам. Ову-то ми беше доста рано, като цяло този цикъл е доста объркан. Колко време трябва да изчакам, преди да ида на лекар? Мисля си, че може да е от някакви хормонални промени след инвитрото, но също така, може да си е задържан фоликул, киста, миома- абе 100 неща.

# 284
Благодаря, Чухи. Бях на естествен цикъл, та нямаше уж много намеса. Плюс, първият ми цикъл след негативния тест, беше оскъден, в сравнение с нормалните, което доста ме очуди. Значи да чакам, така ли? Да не ходя още на лекар?

Общи условия

Активация на акаунт