За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 29 013
  • 738
  •   1
Отговори
# 435
  • Варна
  • Мнения: 14 678
Споделете рецепта за солен кекс или т.н. мързелива баница. При последните опити остана клисава каша. Не мога да открия рецептата на мама.

# 436
  • here and now
  • Мнения: 5 892
Момичета, много се извинявам, обаче ще ви върна малко към темата за тирамису - дали ще се получи добре с амарето?
И още един въпрос, че тръгнах да пържа кюфтета, обаче се зачудих, дали ще стане по-вкусно ако вместо в брашно ги овалям в галета?
Благодаря предварително!
Аз кюфтетата винаги ги овалвам с галета, вече съм забравила защо.

Солен кекс не съм правила скоро, но правя солени мъфини от блога на супичка. Винаги стават страхотни.

# 437
  • Мнения: 13 133

Полиии, златна си просто 🌷 Сърдечно ти благодаря 🌺🌸🌼 отивам да видя имам ли продуктите, най-вече маята Simple Smile

# 438
  • Sofia
  • Мнения: 22 645
Пърленки с кисело мляко, най-вероятно са със сода. Останалото е брашно и сол, може би  и малко вода.  Поне това бих забъркала аз... не е сладкиш, не са нужни точни мерки.  Ако не се намери конкретната рецепта.
Другият вариант на пърленки е с обикновено хлебно тесто с мая.

# 439
  • София
  • Мнения: 12 762
Споделете рецепта за солен кекс или т.н. мързелива баница. При последните опити остана клисава каша. Не мога да открия рецептата на мама.

4 бр. яйца
1 ч.ч. кис. мляко + 1 ч.л. хл. сода
1 непълна ч.ч. олио
200 г сирене (натрошено)
брашно за тесто малко по-гъсто от кексово

# 440
  • Варна
  • Мнения: 14 678
Мога ли да добавя и малко шунка ?

# 441
  • Sofia
  • Мнения: 22 645
Мога ли да добавя и малко шунка ?
И каквото друго искаш. Simple Smile Само да не са мокри продукти де.

# 442
  • Варна
  • Мнения: 14 678
Само шунка, тя е опушена + сирене.

# 443
  • Г. О.
  • Мнения: 1 998
Току що направих солени мъфини по рецепта за мързелива баница или солен кекс. Взех я от форума, дала я е потребителката snezko:
1 яйце.,1 ч.ч натрошено сирене,2 ч,ч,брашно,1 ч.ч.кисело мляко,1ч.л.хлебна сода,1 бакпулвер,1/2 ч.ч.олио.
Всичко се смесва на ръка,пекът се на 180 градуса при загрята фурна за 20  минути, за 12 мъфина. Много лесни и вкусни.

   Станаха много вкусни, пекох ги 25 мин на 170 градуса без вентилатор.

# 444
  • Варна
  • Мнения: 14 678
Благодаря!💐

# 445
  • Sofia
  • Мнения: 22 645
...
1 яйце.,1 ч.ч натрошено сирене,2 ч,ч,брашно,1 ч.ч.кисело мляко,1ч.л.хлебна сода,1 бакпулвер,1/2 ч.ч.олио.
Всичко се смесва на ръка,пекът се на 180 градуса при загрята фурна за 20  минути, за 12 мъфина. ...
Това са си точно Мързеливки/Добруджанки.
За кекс трябват още яйца.

# 446
  • Мнения: 10 724
Имам въпрос към пълнежа за козунаци, кифлички и т.н. печива. Ако сложа нещо вътре и винаги като ми се изпече, край сладкото да речем ми стои едно мокро, клисаво и вместо да се яде, всеки го чопли и го хвърля. Има ли начин около тази плънка да се изпече. Вероятно ми е мокър пълнежа, аз си знам. Но то пък сладко да речем да не е мокро има ли?

# 447
  • Бургас
  • Мнения: 2 008
От много години купувам прясно мляко от човек, който има много крави и квася. Без прблем. Но от около месец сквасеното мляко има един особен каймак, който ми прилича на гъбата на оцета , или на медуза. Киселото мляко е  добре, но защо каймакът е странен?

# 448
  • Мнения: 8 032
Вики , ако има от къде да намериш мармалад на калъп-с него мисля , че ще е по-сухо .Само стафиди (без да са киснати в нищо) и орехи - пробвала ли си ?
Скрит текст:

# 449
  • Мнения: 22 867
...
1 яйце.,1 ч.ч натрошено сирене,2 ч,ч,брашно,1 ч.ч.кисело мляко,1ч.л.хлебна сода,1 бакпулвер,1/2 ч.ч.олио.
Всичко се смесва на ръка,пекът се на 180 градуса при загрята фурна за 20  минути, за 12 мъфина. ...
Това са си точно Мързеливки/Добруджанки.
За кекс трябват още яйца.

Morena, и аз в първия момент това си помислих, но факт, че стават и мъфини, и кекс сполучливи по рецептата. Още, като я пусна авторката пробвах и се изненадах, самото тесто е доста гъсто, но резултатът е много добър. И, като ми се случи някой длетав кекс с повече яйца, пак правя тая рецепта. И да, вероятно и до вкус е.

Общи условия

Активация на акаунт