За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 28 654
  • 738
  •   1
Отговори
# 510
Може ли рецепта за някакви маслени курабийки с овесени ядки.
ж

Бисквити с две съставки
https://receptite.com/%D1%80%D0%B5%D1%86%D0%B5%D0%BF%D1%82%D0%B0 … D0%B2%D0%BA%D0%B8

Скрит текст:
Често ги правя, като добавям различни добавки-  тахан, корички, течен шоколад или шоколад нарязан на парченца,яйце, кисело мляко, сода - 1/2ч.л. Може щом искаш и масло да добавиш.
Винаги тези 2 съставки трябва да присъстват, а другото каквото ти се намира. За да не станат твърди  тестото не трябва да е много гъсто.
Последният  път ги направих с 1 рендосана на ситното ренде ябълка.

# 511
  • София
Може ли рецепта за някакви маслени курабийки с овесени ядки.

Бисквити с фъстъчено масло и парченца шоколад

# 512
Преди години майка ми правеше сладки "лунички"- печеше блат с натрошени орехи, после поръсваше с пудра захар и изрязваше полумесеци с чаша. Наскоро видях подобна рецепта, но беше без никакъв набухвател. А ми се струва, че майка ми слагаше набухвател. Дали някой се сеща за рецептата (около началото на 90-те е беше)?
Имам много сполучлива рецепта за солени мъфини със сирене- много сполучливи стават и бухват доста, не са влажни. За съжаление, в момента не мога да намеря рецептата, но като я намеря ще я публикувам. Със сода+ бакпулвер е.

# 513
За такива изрязани с чаша полумесец и и поръсени с пудра захар се сещам, че и аз съм яла, но не знам по каква рецепта. Може да е без набухвател, ако е било с пандишпанено тесто.

Въпросният солен кекс изглеждаше все едно си е запазил формата при изсипването, и бяха бухнали тези кривини. Тази шупла ми изглежда твърде тънка и равна, за да е такава рецептата. Майка ми беше записала рецептата на хвърчащо листче с някакво заглавие от сорта на "солен кекс на леля еди-коя си
- от списание "Журнал", само че загуби рецептата, лелята почина, а в "Журнал" във всеки брой имаше рецепти.

# 514
Здравейте! Тези дни ни се хапва нещо подобно на брауни, но без горчивината от натуралния шоколад. Търся рецепта за подобен сладкиш с какао и може би глазура от шоколад. Нещо по-лесно може би, защото не съм правила много сладки неща до сега. Simple Smile

# 515
Чийзкейк брауни с малини/друг плод. Правила съм по рецепта на Ирина Купенска. Blush

# 516
  • под тепетата
Лунички ( без набухвател и много преди 90-та Simple Smile )
5 яйца и 1ч.ч. захар се разбиват 15-20 мин ( тогава нямаше миксер). Прибавят се 10с.л.олио, 1 и 1/2ч.ч. брашно, ванилия или настъргана лимонена кора. Получената смес се изсипва  върху  намазана с мазнина хартия в тава и се наръсва със счукани орехи.Пече се около 15-20 мин.След изстиването се нарязва с чаша на полумесеци и се наръсва с пудра захар.
   Струва ми се, че Бени ги  беше правила скоро.

# 517
Благодаря много, записвам си рецептата. Grinning

# 518
Здравейте! Тези дни ни се хапва нещо подобно на брауни, но без горчивината от натуралния шоколад. Търся рецепта за подобен сладкиш с какао и може би глазура от шоколад. Нещо по-лесно може би, защото не съм правила много сладки неща до сега. Simple Smile

Пак го препоръчвам ,мен не ме бива със сладкиши ,но ми се получава специално този
http://sladkahapka.blogspot.com/2011/06/blog-post_14.html?m=1 

Негърче
https://www.supichka.com/%D1%80%D0%B5%D1%86%D0%B5%D0%BF%D1%82%D0 … D1%87%D0%B5 

# 519
  • тук и там
Здравейте,може ли идея за китайско зеле.ММ купил от магазина,не съм приготвяла до сега..

# 520
Сладкиша с "дупките" съм го правила много пъти, разкошен става, когато нямам време за крем ползвам нишесте и отново става добре.
Имам много мед, наумих си да правя меденки, имам 1 горчив опит и търся изпитана рецепта, благодаря.

# 521
  • Sofia
Здравейте,може ли идея за китайско зеле.ММ купил от магазина,не съм приготвяла до сега..
Може да го готвиш - в супа, яхния. Да завиеш плънка (готвена или сурова) в листата. За салата - с други зеленни и зеленчуци.

# 522
  • тук и там
Да,по принцип знам,но не искам , пък и предвид кулинарните ми умения -и не смятам че  е добра идея  да импровизирам..Blush
Ако някой се сеща за конкретна рецепта за салата,.ястие или гарнитура примерно с китайско зеле -ще съм благодарна .Flowers Hibiscus

# 523
Да,по принцип знам,но не искам , пък и предвид кулинарните ми умения -и не смятам че  е добра идея  да импровизирам..Blush
Ако някой се сеща за конкретна рецепта за салата,.ястие или гарнитура примерно с китайско зеле -ще съм благодарна .Flowers Hibiscus
За салати става, както и обикновеното зеле. Примерно зеле с моркови и червено цвекло или зеле с майонеза. Аз много обичам постен ориз по китайски със зеленчуци. Там си е почти основният зеленчук китайското зеле.

# 524
С мъжът ми много обичаме макарони на фурна, но сега се опитваме да ограничим захарта.
Имате ли идея с какво може да се замени?
Ако имате и рецепта (без сирене) ще е супер. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт