За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 28 589
  • 738
  •   1
Отговори
# 600
  • Sofia
  • Мнения: 22 544
А горещ въздух за како се ползва? Ясен ми е принципът за равномерно циркулиране и разпределение на топлината ,но принципно за какъв вид ястия е препоръчителен?
Ами аз по едно време печах козунаци на въздух, но след това си се върнах на горен и долен реотан.
И ползвам въздуха повече за ястия, не за печива (тестени). И в конкретни случаи, ако искам бързо запичане/цвят или изсушаване.

# 601
  • Мнения: 9 445
ползвам вентилатора когато ми трябва по-бързо запичане на нещо си , или когато пека на две нива във фурната.

# 602
  • под тепетата
  • Мнения: 11 109
Слушам и изпълнявам!
Освен това си имам и малък помощник, заради чието желание правихме великденски курабии преди две седмици. След настъпила тишина , което си е винаги подозрително, го заварих захлупил лице в тестото Rolling Eyes Реласкираше ли, що ли...Сега с маста поне ще си освежим кожата на ръцете Ill

# 603
  • Мнения: 9 445
Слушам и изпълнявам!
Освен това си имам и малък помощник, заради чието желание правихме великденски курабии преди две седмици. След настъпила тишина , което си е винаги подозрително, го заварих захлупил лице в тестото Rolling Eyes Реласкираше ли, що ли...Сега с маста поне ще си освежим кожата на ръцете Ill
щом имаш помощник, направете си соленки зайчета. https://pep-4o.blogspot.com/2010/03/blog-post_28.html от същото тесто, но виж там има начин на изрязване. Все ще намериш помощни материали Simple Smile ако не - давай му формичките за курабии

# 604
  • София
  • Мнения: 12 648
А горещ въздух за како се ползва? Ясен ми е принципът за равномерно циркулиране и разпределение на топлината ,но принципно за какъв вид ястия е препоръчителен?

Или за бързо запичане, или за ястия, които са в похлупени съдове.

# 605
  • Мнения: 35 645
Какво обича повече козунака - олио или масло ? С какво се доомесва?

# 606
  • София
  • Мнения: 12 648
Или масло, или смес от двете.

# 607
  • У дома !
  • Мнения: 701
Има ли рецепта за лесен козунак без месене?

# 608
  • София
  • Мнения: 12 648
Има ли рецепта за лесен козунак без месене?

Не е точно без месене, но е по-лесен за приготвяне: Обикновен козунак в кексова форма

# 609
  • Мнения: 10 630
аз си пека и печива на 150 гр. с вентилатор /демек 180/ и си стават перфектни.

# 610
  • Sofia
  • Мнения: 22 544
Има ли рецепта за лесен козунак без месене?
 Има - в козуначената тема - https://www.bg-mamma.com/?topic=1194868

Какво обича повече козунака - олио или масло ? С какво се доомесва?
Повече обича смесени мазнини - само с масло е по-сух, само с олио обратното. Продуктите се смесват и след това се измесва тесто - с мазнината.

аз си пека и печива на 150 гр. с вентилатор /демек 180/ и си стават перфектни.
Явно е въпрос на вкус.
Щото стават, не че не стават, ама по наш вкус - на горен и долен реотан са по-добри. Simple Smile

# 611
  • Мнения: 10 630
не просто стават, а стават перфектно при мен. може и от фурната да е, знае ли човек. или от това, че правя и ям тесто с особено желание Wink

# 612
  • Мнения: 274
Момичета, можете ли да ми дадете идеи за лек десерт в чаша? Нещо с бисквити, маскарпоне?

# 613
  • София
  • Мнения: 12 648
Момичета, можете ли да ми дадете идеи за лек десерт в чаша? Нещо с бисквити, маскарпоне?

Крем с маскарпоне, амарети и шоколад

# 614
  • Мнения: 31 747
И аз правя кексове и други печива с вентилатор. В нашата фурна така се изпичат идеално (не е нова, няма супер модерни функции- само размразяване, различни видове печене, вентилатор, печене с въртящ шиш). Вероятно зависи от фурната. Без вентилатор стават по-бавно в нашата, друга разлика не съм видяла. Иначе знам, че за печива препоръчват фурна без вентилатор...

Общи условия

Активация на акаунт