За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 28 572
  • 738
  •   1
Отговори
# 675
  • Мнения: 14 897
Пробвала съм да слагам и аз така разни билки със зехтин и винаги ми е  гранясвал след месец - два, а същият зехтин в оригиналната бутилка не гранясва, мухъл не е хващал. Има някаква връзка с добавките като се сложат, но не знам каква точно, вероятно има нещо специфично като се правят тези неща, което изпускам.
А за маслото съм на мнението на Марчева, вероятно е много оводнено това масло, за да хваща така мухъл бързо след отваряне.

# 676
  • Мнения: 2 814
Имам в хладилника буркан с олио и смлян босилек. Правих го август месец, че тогава го обрахме. Нищо му няма, миналата седмица мариновах пилешко месо с него. Правя всяка година, в сух буркан, босилека го завъртам в центрофугата за салата за да го подсуша....в буркана бъркам винаги с чиста лъжица, ако я замърся по невнимание, сменям с чиста. Единственото, което става е че най-горния пласт босилек почернява.

# 677
  • Мнения: 10 688
Аз се замислих да не би да съм сложила листенцата босилек мокри в буркана и да съм заляла със зехтин за това да е мухлясало. Забравих какво съм правила вече от преднотот лято. Но сега като пишете, че сте измили и подсушили се замислих.

# 678
  • близо под тепетата
  • Мнения: 679
Здравейте.
Опитвам се да приготвя нещо като картофени кюфтета с кайма- руски зразы. Имам проблем с тестото. Прави ги по тази рецепта: https://www.povarenok.ru/recipes/show/160752/ пише 100гр брашно, а аз вече сигурно 300 сложих и то продължава да лепне, като лепило е. Какво да го правя? Има ли начин да се оправи? Във видеото на жената изглежда все едно нормално тесто за месене, а моето е катастрофа направо Cry

# 679
  • Мнения: 23 794
Здравейте.
Опитвам се да приготвя нещо като картофени кюфтета с кайма- руски зразы. Имам проблем с тестото. Прави ги по тази рецепта: https://www.povarenok.ru/recipes/show/160752/ пише 100гр брашно, а аз вече сигурно 300 сложих и то продължава да лепне, като лепило е. Какво да го правя? Има ли начин да се оправи? Във видеото на жената изглежда все едно нормално тесто за месене, а моето е катастрофа направо Cry
Картофеното пюре да не го направи с пасатор?

# 680
  • Мнения: 22 867
magito1986, погледнах подобна рецепта, по която съм правила, на 5 големи картофа две с.л. брашно. Мисля, че не е трябвало да слагаш повече брашно. Пробвай с намокрени или намазнени ръце да оформяш.

# 681
  • близо под тепетата
  • Мнения: 679
Здравейте.
Опитвам се да приготвя нещо като картофени кюфтета с кайма- руски зразы. Имам проблем с тестото. Прави ги по тази рецепта: https://www.povarenok.ru/recipes/show/160752/ пише 100гр брашно, а аз вече сигурно 300 сложих и то продължава да лепне, като лепило е. Какво да го правя? Има ли начин да се оправи? Във видеото на жената изглежда все едно нормално тесто за месене, а моето е катастрофа направо Cry
Картофеното пюре да не го направи с пасатор?
Да. Счупи ми се пресата....от това ли да е станало така?
Ще пробвам с намазнена ръце, както е писала labrex. Иначе ще трябва да го преправя на друго ядене Sad

# 682
  • Sofia
  • Мнения: 22 544
Мдаа... картофите не се пасират, че стават на лепило. Wink

# 683
  • Мнения: 23 794
Пасаторът поначало прави лепкаво пюрето, и аз съм правила тази грешка. Не мисля, че ще се оправи, колкото и брашно да добавяш. Ако нямаш преса, по-добре с вилица да намачкаш добре сварените картофи. Няма да стане идеално гладки, но аз лично даже предпочитам да усещам картофа.

# 684
  • Мнения: 10 688
А сега няма ли да ѝ бие на брашно като е сложила толкова много? Според мен сместа по-добре да в използва за нещо друго вече. На вкус няма е добре и ще си загуби времето. Но всеки си знае.

# 685
  • близо под тепетата
  • Мнения: 679
Сложих ги да се пекат вече. Каквото стане... За друг път ще имам предвид за пюрето. Не знаех,че така ще се получи. Благодаря!

# 686
  • Мнения: 15 043
Само веднъж съм пасирала картофи с прясно мляко и получих прекрасно лепило. Не ставаше за ядене пюрето, както и да го префасонирах.

# 687
  • София
  • Мнения: 12 213
Само веднъж съм пасирала картофи с прясно мляко и получих прекрасно лепило. .....................
Ама пък си имаш лепило, кой к`ат тебе .....не е ли така......... Не се сърдиш, нали..........

# 688
  • Мнения: 22 867
Една приятелка се оплака, че пюрето и ставало на туткал, как моето било такова пухкаво. Казвам аз как го правя, и тя по същия начин, като споменах, че бъркам с миксер и тя се сепна, знаела, че с миксер не става, само с пасатор. Та се изяснихме, че явно грешно е разбрала, където е гледала/чела или слушала. Simple Smile

# 689
  • Мнения: 9 444
о, това беше и моето първо пюре за бебе Николай преди 30 години Simple Smile  Кой да знае, че пасаторът не е толкова универсален уред.  Лабрекс, мама го прави с миксер, като първоначално намачка грубо картофите с вилица.

Общи условия

Активация на акаунт