Юлчета 2018- Тема 6

• 42 328
  • 386
  •   1
Отговори
# 255
Привет! В петък сложихме ваксинста за Варицела. За сега не е вдигал температура , не е изнервен и си е както преди. Дай Боже да няма странични ефекти, защото май до няколко седмици ако има се проявявали ако не се лъжа.
Иначе и той не е много контактен , сам си играе като излизаме. Когато сме с братовчедите му /горе долу на неговата възраст са/ се отпуска след 30-40 мин. и тогава се започва беснеенето 😊

# 256
Моята също си играе с братовчедка и, която е на 8г. Днес ходихме в площадката и изкарахме 40 минути. Децата се гонеха, хвърляха по земята, беснееха... Тя си седя до мен на пейката. Говори много, обясняваше ми кое дете какво прави.

# 257
Донче, на градина ли вече ще се записвате? Аз чакам още за ясла няма класирания Confused Kath може би просто да не й се играе с тези деца. Моята хубавица си поставя ръцете отпред на деца които я притесняват, при други отива и казва "да"(да си играят), понякога само се люлее и сама ме хваща за ръката да си ходим. Аlea PP и при нас е същата работа, много е досадно и постоянно реве за играчките на другите деца.

# 258
Kath, пак извинявай. Представих си, че си изолирала детето по твоя воля 🙄 а то си е темперамент. Има по-диви и по-спокойни деца и после баааам обръщат се нещата 😁
На моето тръшкащо се и насила ревящо за нещо конкретно, хич не му цепя басмата. Ако може да мине с игнор, ако ли не - под мишница и смяна на местоположението, пък нека реве. Научила съм я да дава, така че не ме притеснява, че взима. А иначе има предпочитания с кого да играе. Тя е супер енергична и хич не обича да й досаждат. Тука сме при моите родители преди да тръгнем за моренце и с две момченца се запозна. Но все й се бутат, едното за ръка искаше да я държи, другото и то все по нея. Едвам се сдържам да не се разхиля. Да са ни живи и здрави, ще се научат да се приспособяват и да избират сами приятелчета. В София си има доста вече. На ясла не е приета още, но аз не спирам да бленувам 😆

# 259
Titi198, тя си ходи на частна ясла от септември месец. Сега се надявах на държавна, но не я приеха (малко хард ни идва месечната такса, иначе сме доволни от мястото, на което е в момента).
Моята е сравнително социална, особено се радва на големите деца - като види че нещо тичат и се смеят и тя почва да тича и да се хили, макар и идея да си няма какво се случва, голяма е смешка Grinning Grinning
Храни се сама, съответно трагедията и мазането е пълно, ама щом има желание, я оставям, пък и за какво са ни всички съвременни техники - перални, сушилни, миялни...ще чистим, какво да ги правим, все някога трябва да се научат Simple Smile
По цял ден се въртим по улиците - на площадките й писва след 30-40 мин и тръгваме в посока по неин избор, така стигаме до друга площадка и така по 2-3 часа се въртим Grinning  Разбира се, като се измори, започна да нервничи за всичко, с причина и без причина, се започва едно въргаляне по земята, един рев... Не й обръщам внимание, чакам я да й мине и продължаваме към следващата дестинация Grinning

# 260
  • Варна
На мен също ми е проблем контакта с други деца. Моето не иска да играе с другите, защото я е страх !
От по-големи няма страх даже си ходи при тях с интерес, но от връстници я е страх, защото искат да я прегръщат, бъркат й в очите, бутат я, дърпат играчки от ръцете й и да не забравяме, че всичко започна с едно хапане по ръцете й от друго детенце и от товага страх...

Снощи бяхме на заведение с батут и скачаше  с 2 момченца малко по-големи от нея .. еми те със зор се опитваха да я сплашат. Викаха й в лицето, побутваха я, падаха върху нея.. тя моята като паднеше някой върху нея и такъв стреснат поглед и се опитваше да стане и да се измъкне изпод тях Sad Четно казано хем я оставях сама да се оправя, хем малко гадно ми стана да я гледам така изплашена.
Някой дете пък насочи ли се към нея и посегне ли за играчка от ръката й моята дава , пуска и бяга към мен, та даже собствените си играчки не брани от страх. И после ми плаче , че са й взели играчката, а аз обяснявам, че не е длъжна всичко да дава, ако иска да играе с него да не го дава.
Не ме разбирайте погрешно... уча я всичко да дава, на площадката каквото си е взела го дава и нямаме проблем с това, но когато някой дойде и изтръгне нещо от ръцете й тогава й казвам , че може да не го дава щом иска да играе с него.
Същата работа и с тротинетката... кара си, някой дете дойде и я дръпне от ръцете и тя пуска веднага и седи с един тъжен поглед и гледа как детето заминава с тротинетката й ... Ами викам тя си е твоята и няма да я даваш щом ти се кара . И то става хем давай, ама хем не давай Grinning Grinning

# 261
На мен също ми е проблем контакта с други деца. Моето не иска да играе с другите, защото я е страх !
От по-големи няма страх даже си ходи при тях с интерес, но от връстници я е страх, защото искат да я прегръщат, бъркат й в очите, бутат я, дърпат играчки от ръцете й и да не забравяме, че всичко започна с едно хапане по ръцете й от друго детенце и от товага страх...

Снощи бяхме на заведение с батут и скачаше  с 2 момченца малко по-големи от нея .. еми те със зор се опитваха да я сплашат. Викаха й в лицето, побутваха я, падаха върху нея.. тя моята като паднеше някой върху нея и такъв стреснат поглед и се опитваше да стане и да се измъкне изпод тях Sad Четно казано хем я оставях сама да се оправя, хем малко гадно ми стана да я гледам така изплашена.
Някой дете пък насочи ли се към нея и посегне ли за играчка от ръката й моята дава , пуска и бяга към мен, та даже собствените си играчки не брани от страх. И после ми плаче , че са й взели играчката, а аз обяснявам, че не е длъжна всичко да дава, ако иска да играе с него да не го дава.
Не ме разбирайте погрешно... уча я всичко да дава, на площадката каквото си е взела го дава и нямаме проблем с това, но когато някой дойде и изтръгне нещо от ръцете й тогава й казвам , че може да не го дава щом иска да играе с него.
Същата работа и с тротинетката... кара си, някой дете дойде и я дръпне от ръцете и тя пуска веднага и седи с един тъжен поглед и гледа как детето заминава с тротинетката й ... Ами викам тя си е твоята и няма да я даваш щом ти се кара . И то става хем давай, ама хем не давай Grinning Grinning
При нас е нещо подобно.

# 262
Ние ходим само по площадките в комплекса, децата са долу-горе едни и същи, играчки се мъкнат каквито няма да е проблем да се счупят. Повечето разменят без проблем, малкото и то, баткото понякога се запъва 😆 Ако си играят с дадена играчка, никак не са длъжни да я дават, нито е ОК да взимат нещо от ръцете на друг или без да попитат (от адаптацията в яслата помня - там нали са общи нещата, но щом някой си играя с нещо, в момента е негово, друг може да го вземе, след като първото детенце го пусне). От друга страна обаче щом искат да си играят с нещата на друго детенце, то също може да вземе нещо от техните, обяснявам, че така всеки има на разположение повече неща за игра.

# 263
"Не, не не", "дай" " Ам-ам" така сме ние. И започна да реве истерично за неща които иска, видя го от едно малко по-голямо дете мисля.
Като цяло е социална, но сама избира с кого, взима играчки от ръцете Sad  е, и дава после...
Вече стои по гащи вътре, но вън не иска, дори ги крие в шкафа и ми дава памперс.

# 264
Ясно за държавна ясла, аз си помислих, че искаш в първа група направо да я пускаш! Имам познати, които направо на градина записаха детето на 2.5 г. При нас има класиране всеки месец и ако има свободни места записват нови деца, иначе големия прием е септември, класирането е август. Стискам палци да ви приемат Heart Eyes

Titi198, тя си ходи на частна ясла от септември месец. Сега се надявах на държавна, но не я приеха (малко хард ни идва месечната такса, иначе сме доволни от мястото, на което е в момента).
Моята е сравнително социална, особено се радва на големите деца - като види че нещо тичат и се смеят и тя почва да тича и да се хили, макар и идея да си няма какво се случва, голяма е смешка Grinning Grinning
Храни се сама, съответно трагедията и мазането е пълно, ама щом има желание, я оставям, пък и за какво са ни всички съвременни техники - перални, сушилни, миялни...ще чистим, какво да ги правим, все някога трябва да се научат Simple Smile
По цял ден се въртим по улиците - на площадките й писва след 30-40 мин и тръгваме в посока по неин избор, така стигаме до друга площадка и така по 2-3 часа се въртим Grinning  Разбира се, като се измори, започна да нервничи за всичко, с причина и без причина, се започва едно въргаляне по земята, един рев... Не й обръщам внимание, чакам я да й мине и продължаваме към следващата дестинация Grinning

# 265
Здравейте!
От скоро моето детенце спи веднъж на де н. 😁 До преди това спеше 2 пъти за малко. Режима беше друг, храненията също. Закуска, обяд и вечеря, две междинни - мляко с бисквитки (много го обича) и другото плод.
Тези дни забелязвам, че е гладна. Като се събуди от сън аз пак по старо му давам плод или мляко с бисквитки, но до вечерята изкарва трудно.
Явно трябва да сменя следобедната закуска с нещо по-хранително.
Само бисквити, солети и други опаковани неща не е яла до сега,просто защото има все още малко зъбки и й е трудно.
Та... Въпросът ми е Вие кога включвате плод в менюто и каква следобедна закуска давате на дечицата. Разгледах менюта на детски градини, но ще се радвам, ако ми дадете идеи за следобедното хапване.

# 266
  • Варна
СЗ давам каквото има. Плод, мляко с бисквити, филия намазана с нещо , бързи палачинки, мъфини или въобще каквото ми роди главата и имам налично или я питам какво иска.
Плодове предлагам през целия ден след всяка хранене по-точно. Най-много хапва плодове след вечеря и винаги имаме и общо взето това ни е десерта за всички.

# 267
  • БГ
Здравейте,
към коя марка за сандали сте се насочили? Аз харесах Cupcake Couture от дейхман, но тъй като трябва да поръчам онлайн се чудя дали стават за по-тясно краче и тънък глезен...

# 268
Аз взех преди няколко дена сандали от един детски магазин тук квартален, не знам марката.Затворени на петата са 23номер и удобни изглеждат.
Ии да ви черпя, че съм юнско бебенце и аз Joy BirthdayCoffee Cake
А голямото ми в неделя пък навършва 2, ще се занесем при баби по повода и се надяваме на слънчице уикенда, че аман от тия дъждове напоследък, пу!
Май имахме астрален близнак някъде тук, Фиффи? Rolling Eyes правилно ли помня
Хубав ден желаем, момичета Stuck Out Tongue Closed Eyes

# 269
Здравейте, чета редовно темата и мисля че тук бях прочела, че някои дечица вече са с ваксина за варицела. Нашата педиатърка ни препоръча да сложим първо за хепатит А - Аваксим 80. Слагат се две дози - сега и след 6 месеца.  Днес я издирвах из цяла Варна и така и не успях да я открия, нямат я по слладове и изобщо не се очаква да я има налична. Та.....викам си да подпитам в някои от  аптеките и за варицелата. Тук никой не е чувал за тази ваксина и ми казват, че не знаят нито как се казва нито някой е търсил до сега. Та моля за информация как се казва ваксината, една доза ли се слага?

Общи условия

Активация на акаунт