Юлчета 2018- Тема 6

• 42 320
  • 386
  •   1
Отговори
# 285
Денем памперса го махнахме окончателно за рождения ден, тамън от 4 дена значи Grinning
Като преди това седмица го оставях да се вейка по дупе или слипче вкъщи, за да разбере че нещо се случва - мокри се и се цапа.И му хареса да му е по-лекичко, та почна да казва предварително
Нощем слагам, че не ми се преоблича и сменят чершафи, но сутрин е почти сух памперса и веднага го сваляме и го водя да пикае.
Не ползваме превозни средства навън, само в раница го нося като е изморен, а баща му на конче. Смешко застава отпред и дава команда тлктлк Joy цъка с език за конче 🏇

# 286
Количка не ползваме от няколко месеца, не я иска. Триколка мислих да купуваме, но се насочих към тротинетка 😁
Много са близки двете триколка и количка като превозно средство и си мисля, че няма да я иска. А не ни е проблем да се придвижваме пеш и за ръчичка, но на не много далечни места 😊
Памперса си е на дупето..... 😒

# 287
Аз използвах още в началото на това велико висене вкъщи да махнем пелените. Нали е момиченце и ми беше нехигиенично да я оставя съвсем по голо дупе като батко ѝ, обаче след седмица напишкване махнахме гащите и тя същия ден започна да си сяда сама на гърнето. Честно казано с второ дете вече това е най-успешният метод, голо дупе и гърне на достъпно място. Нощният не виждам смисъл да се маха, докато не започнат да се будят сухи (с нея дори преди дневния стана, някъде първите дни започна да се пробужда с плач, слагахме да пишка и заспиваше за 0 време после; вече не се буди). Общо взето изненадващо с момче при нас стана по-лесно 😀

Количката не сме я вадили от март месец и нея, пуснах я да се продава. Ползвахме я само в парка, че жега, яко трамбоване - да не се измори много уж. Моторът (една съвсем проста триколка с педали) наследство от батко ѝ идваше още идея висок, баланс колелото не го иска, щото било негово и го сочи 😀 Всеки луд с номера си вкъщи.

Аз писах тука един ден и не се е публикувало, вярно астрални близнаци имаме - 21ви 🎉 Празнувахме сами вкъщи, сега в петък ще направим с децата от яслата една среща в zoom, с тия мъници дано стигне концентрацията колкото да изпеем песничка за ЧРД 😆

# 288
И аз не съм вадила количката от март даже от по-рано. Тротинетка, кола, колело - само бута Joy та излизаме с кучето. Пробвах го веднъж за памперса, но изобщо не разбра за какво иде реч и не съм ни мъчила повече. Много майки покрай мен споделиха, че на морето се е случило това чудо, та като ходим след РД на малкия ще опитаме пак. Надявам се само на хубаво време. Но и да не стане нищо, не ми е болка за умиране.
Пищят ли вашите мъници, че моя ме побърква понякога. Говори много, всичко казва и всичко иска и ВЕДНАГА! Иначе пищенеее!

# 289
Нашата тротинетка стои като паметник, обаче на чуждите се настанява веднага. От миналата година имаме камионче с родителски контрол него го бута, но за дълъг път не става, когато излизаме надалеч вземам количката в нея седи още. Преди две седмици й пробих ушите, стана спонтанно, добре мина даже не плака. С памперса още не сме се разделили, купих гащи и я оставям по тях, когато стане от гърнето пишка на пода права. Предполагам ще успеем скоро ...

# 290
Просто не се отказвай, ще ти се прави и напук понякога.
Ние сме в болница с висока температура, повръщане (спря) и диария. Искам да се гръмна.

# 291
Амфибия, дано бързо се оправите! Тръгнаха и летните вируси явно.

С гърнето и ние сме трудни. Разбира, седи, пиша вътре. Понякога бяга по голо дупе из стаята 😂. Прави напук също, седи половин час на гърнето и нищо. Обуем памперса и хоп веднага. С голямата лесно се случиха нещата. Малката повече търпение иска.

# 292
Бързо оправяне! Нас ни хавана преди около 3 седмици някакъв вирус с разстройство и повръщане.На Християн му мина за 2 дни съвсем леко, а аз се скъсах да повръщам и после и другото... една седмица...разказа ми се играта.Иначе ние ще ходим на българското черноморие и там мисля на плажа да бъде само по бански без памперс, пък ще видим.

# 293
Ние свалихме памперса днес и уж казва, но ще видим.....

# 294
Ние утре потегляме за Гърция. Бях намислила да е с цял бански и тази година, но така и не ми го доставиха навреме и днес на бързо взех две долнища от wikiki-то. Мисля и аз да го пусна без памперс. Сигурна съм, че ще пишка, но се надявам усещането да му е различно от памперса и да се стиска и да не ака. 😀
Ще видим.

# 295
Вкъщи се справяме много добре с гърнета, писоар и тоалетна Grinning има стимул да показва на бебето как се вършат разни работи за големи
Навън като се заиграе и не му се занимава обаче понякога просто се напикава и го преобувам.
Утре ще плажуваме за пръв път 4мата, събрах 3 различни мазила 50spf Нивеа мустела и биодерма , имаме цял бански и отделни слипчета бански, ще нося всичките 4 чифта за всеки случей да не стои мокър ако се наложи

# 296
Ние пък утре си тръгваме от морето. Бяхме 1 седмица тук, всеки ден ходихме на плаж, но не сме стояли повече от час и половина - малката е мега жаба и не мога да я изкарам от водата дори и за минута, та не можехме да си позволим да стоим по повече време, иначе хем изгаря, хем й е студено. Постоянно иска да се пляцика, въобще не й пука ако има вълни, влиза си до равнище над гърдите (слава Богу поне искаше да я държа за ръка) и няма излизане, направо в чудо се видяхме Grinning (сега се смея, ама на няколко пъти ми се дорева, даже единият път се зарекох че повече няма да я водя на море). Само се редувахме с таткото кой да е с нея във водата да я пази, а другия да почива, че иначе кръста отива Simple Smile
Иначе на мен не ми се тръгва, предполагам, че и малката няма да е доволна да се върнем в София, ама няма кой да даде повече отпуска Sad
Памперса тук беше пълен провал - тя беше в постоянна еуфория и въобще не ни казваше за ако и пиш, за разлика от в София.
Абее, хубаво си е на морето Simple Smile
Весело на тези, на които им предстои Simple Smile

# 297
  • Варна
Преди седмица мина и при нас летния вирус. За сефте ми вдигна Т и за сефте нещо такова й имаше!
Бяхме на гости и по пътя повърна в колата и то на прав път, но пък се возеше за сефте в стол по посока на движението (не нашия) и го отдадохме на това. И посред нощ се събуди и почна да се върти, пипам е тя цялата топла. Не измерих веднага Т, че да не я разсъня . Час по -късно меря 38, слагах мокри кърпи на челото и спадна. След час стана 38,8 и дадох за сефте Панадол ! Вкарахме я и да я изкъпем в легена с по-хладка вода, но не студена. 1 ден значи беше с Т и почна разстройство ... 5 дена какво ли не изпи това дете Sad Ставаше посред нощ 4 нощи да ака ..казваше “мамо аки “ и сядаше да напъва по 10-15 Мин...
Лекарства, пробиотик , чай от джоджен, чай от Шипка , диета на картофи, ориз , бисквити, макарони и солети изкара + хляб разбира се !
Тъййй поплаках се и аз !
Тротинетка от Декатлон със светещите гуми - Страхотна е , препоръчам Simple Smile

# 298
Ой, да не идва до главата това чудо летен вирус!
Махнахме памперса вече денонощно и е супер!
Аз мечтая за море и нещо планираме уж, та в главата ми изниква един въпрос!
Значи ситуацията двегодишно на плажа (в бг) казва
 - Искам ПИШ!
Какво се прави в тази ситуация?
Гърне не съм виждала на плажа сякаш, а и само това ще ни липсва в дисагите...

# 299
Гърне носим за стаята, а всякакви нужди не се свени да ги върши навън, разбира се на скришно от другите, така че никой да не я вижда 😁

Общи условия

Активация на акаунт