Любители на Котки - Тема 143

• 26 216
  • 742
  •   1
Отговори
# 645
Задължително ще го кастрирам, мислех да не се вра сега по кабинети, макар и животински, но мисля, че е опция да избързам и да го направя точно тази седмица още при възможност. Ще звъня да питам. Категорнно съм на мнение, че е по-качествен живота на животинката така, въпреки временния дискомфорт от опреацията.

# 646
  • София
Една фотосесия- "червено и черно" Heart Eyes

Скрит текст:
"Баба ми изплете одеало... мое е... не смей да ми го пипаш, тате"

Последна редакция: нд, 29 мар 2020, 15:36 от AnyHr

# 647
  • София, Лагера
Ей, този Тервел, значиии! Стрелчето ми!

Преди малко идва в леглото ми. Аз чета, мацата дреме в краката ми. Гушкаме Джинги, тя започва да мърка. И му казвам:
- Ти си много мило дете с много добро сърце и заслужаваш точно такова добричко коте!
А той, с подкупна усмивка:
- Не само това, аз заслужавам и ВТОРО коте!

# 648
А ха, ха , милия сладур!. Наоми вземи му.  Wink де

Скрит текст:
[

Последна редакция: пн, 30 мар 2020, 08:44 от pinko

# 649
Ние днес сме така - на тераската се радваме на хубавото време 😊

Имам въпрос - там където е операцията на Маги, от време на време се издува. Става като топче, не знам как да го опиша, под самата операция сякаш има нещо и се издува и след малко изчезва. Иначе шевовете са ок, не е зачервено, Маги видимо се чувства добре. Дали е нормално, случвало ли се е при някой, или да я водим при вет.?

# 650
  • Бургас

Имам въпрос - там където е операцията на Маги, от време на време се издува. Става като топче, не знам как да го опиша, под самата операция сякаш има нещо и се издува и след малко изчезва. Иначе шевовете са ок, не е зачервено, Маги видимо се чувства добре. Дали е нормално, случвало ли се е при някой, или да я водим при вет.?
Същото се случи при Нора след кастрацията, често се получавало, при нея изчезна напълно след 10тина дни.

# 651
Neni, сега си спомних, че и ние бяхме така и се чудех какво е. Не съм я водила на лекар за това.  Нямаше проблеми.
Още е жива. 😊 /три години минаха от кастрацията/
Но, ако много се притесниш , питай доктора. За твое успокоение повече...

# 652
  • Light of Zartha
Мисля си, че за да иска една котка да я галят хора трябва да е научена да бъде галена и мачкотена от хора.
Нали сте виждали котило как котетата спят едно в друго и се навират при майка си. После обаче отиват при едни големи неразбиращи ги различни от тях същества, от която зависи живота им и трябва да се адаптират към тях. Това е идеалния вариант, в тази тема е рядко срещан. В повечето случай ги прибрали от улицата сами и уплашени.

Горното ми твърдение, което не претендирам да е задължително вярно и се гради на опита ми.

Маци- Златина беше отделена като малко коте от котилото си. Изхвърлена при други, неприемащи я котки и се навираше в ръцете на всеки човек, докато ние не я прибрахме. Почувства сигурността и обожаваше да я галят и мачкат.
Мърчо като малък не го галех много, не му давах да спи на спалнята, за тези които не знаят той беше осиновен в Германия и така ме бяха инструктирали от клиниката. След като го осинових, смъртните случай в семейството ми продължиха и не ми беше много до галене и мачкане.
Определено изпитваше страх ако го държим и мачкаме за по-дълго време. Но гледайки ни как се гушкаме, ревността надви над страха и започна сам да се "муши" да се гали.

Yellow_girl, напиши моля те в темата името на клиниката и лекаря, защото доста често има въпроси къде да заведа котето си и при кого.
В тази тема никога не се е смятало за реклама.
И да, носят в леглото "подаръци". Simple Smile

Здравейте! Чета ви от доста време, но чак сега се реших да пиша! Laughing С приятеля ми осиновихме котенце от улицата. И двамата много искахме животинка, но дълго време отлагахме, защото не бяхме сигурни дали ще се справим с грижата. И двамата сме имали мъжки котки, които обаче са живяли в къща и "навън" не е било табу. До една вечер, прибирайки се от магазина, пред нас изскочи малко котенце, започна да се гали и ние се разтопихме! Heart Exl Взехме го, последва обезпаразитяване, ваксини, както си му е реда. В момента имаме една сива и много красива госпожица на 9 месеца. Проблемът е, ако изобщо може да се нарече проблем, е че тя е много ама много дива и игрива, постоянно тича, скача по стени,блъска по вратите с крачета, дебне ни, напада. Решаваме проблема с хвърляне на играчка, тя я носи обратно в уста, понякога и сама се заиграва но като цяло ние сме мишената ѝ когато скучае. Приятелят ми някак успява да я успокои, тя го търси,ляга при него,гушка се...а при мен не иска, пълен игнор. Ако случайно се е излъгала да легне, то скача при първото негово движение и тича да го види. Интересното е,че когато той пътува и сме двете става най-милото и добро коте, не ме оставя да мръдна, вечно е навряна в мен, но той появи ли се и край! Аз ли някъде бъркам с поведение? Много обичам да се гушкаме но не позволявам много да ме хапе, докато с него се боричкат, играят... Стана малко дълго, но бих желала писанката да затопли чувства към мен. Може би аз нещо правя, което не ѝ харесва и я отблъсквам от себе си . Disappointed

# 653
  • Варна
Скарлет, добре сте дошли Simple Smile И нашия котарак пътува, но като си е вкъщи Късметка е скачена с него, спи му на възглавницата глава до глава, на мен все дупарката, като вечеряме той седи на дивана, тя залепена за него. Като го няма- аз аъм човека Joy

# 654
Благодаря ви за успокоението 🤗
Звънях на вет., но май не ме разбра добре. Каза ако се притеснявам утре да отидем да я види, но явно е излишно Simple Smile

# 655
  • София
Скарлет и Фифи предпочита мъжете. Ако ми дойдат гости и има 10 жени и 1 мъж, тя ходи да се гали и подмазва на мъжа.
Иначе на тази възраст още тичат като луди. След време ще се кротне

# 656
  • Light of Zartha
Явно е нещо нормално, просто сравнявайки с предишната ми котка е нещо тотално различно и не гушливо, от което аз много страдам. Grinning Обичам да има животни около мен, но явно на нея ѝ е достатъчно просто да сме в една стая. Laughing

# 657
Абе, аз нещо много се измързеливих, да взема да пробвам инструментите на татко:

Мнеее, много е сложно и трудоемко, само докато си помисля за работа и ми се доспа:

Joy

# 658
  • София
Мади също предпочита мъже Simple Smile. В началото все се увърташе около мъжа ми, мен не ме отразяваше. Но животът ѝ показа откъде идват благинките - храна и глезене, и вече съм любимка. Simple Smile

# 659
След дълго и уморително сърфиране в нета е време за заслужена почивка😂😜

Общи условия

Активация на акаунт