Любители на Котки - Тема 143

• 26 219
  • 742
  •   1
Отговори
# 630
  • София
Мади е средно гальовна котка. Приятно  й е да я галят, но не обича да я гушкат и мачкат. Но има напредък - ако си полегнал в подходящо разположение, идва и ляга отгоре ти да те боцка и мърка. Simple Smile Започна да го прави от любопитство ако полегналият яде нещо, но вече и без храна пристига.

# 631
Мързеливо ни е днес 😂

# 632
Маги не е от най-гальовните котки. Обича да я галят, но много рядко идва сама да се гали. Иначе като започна да я галя, ляга по гръб и започва да се търкаля по земята и да мърка 😄 Откакто е при нас (6м.), може би 2-3 пъти само е лягала в мен, обикновено ляга опряна до мен или просто гледа да е наблизо, да не е сама. Търси ни, и в тоалетната ни следва, ляга на моята възглавница или на халата ми, но да се гали се случва рядко. Иначе и аз си й говоря като на бебенце, гушкам я, въпреки, че не обича, но тя търпи милата, без възражения 😄
Иначе днес Маги е все едно не е оперирана. Не очаквах толкова бързо да се поосвести. Даже ми изглежда и по-гальовна и спокойна, може и да си въобразявам 😜
П.П.: Ето го пухчето днес ☺️

Последна редакция: сб, 28 мар 2020, 14:04 от Neni •

# 633
Привет, в тези смутни времена, наред с кучето, се сдобихме и с коте. Започвам да чета при вас.

# 634
Добре дошла🤗. Добре дошли и на кучето и котето. Как се сдобихте с него?

# 635
Даде ни го приятел, който неможе да се грижи. Обезпаразитено е, но от тук несетне ние поемаме грижата. Смятам да кастрирам след като отминат карантините.

# 636
  • Варна
Мече, ветеринарите работят, ходих с кучето за кърлеж. Ох искам да кажа пак за младите мъжки котараци по повод Лея дето стана Лео, хора, тази къща смърди до сълзи.... Мече, ако е котарак вземай мерки, гледам котка, но не стм знаела, че чак така вони, а е нова къща...

# 637
Току-що четох за международната конференция на д-р Ричърд Форд на тема Инфекциозен перитонит и защо разработените до сега ваксини не действат. Обсъжда се, как Инфекциозният перитонит не е заразен. Имало два типа коронавирус 1 и 2 и двата типа не са патогенни докато не мутират. 80% от котките са преносители.   Майките пренасят вируса на малките с близане. От пренасяне на пренасяне вируса мутира и среща геннопредразположен организъм. Там вече създава патология, която в 95% от случаите води до край. Обяснява, че тестовете за КИП показват само, че котката е преносител на коронавирус тип 1 или 2, но не показват, че има заболяване КИП, т.е., че вирусът е мутирал. Поради това, че КИП не е заразна болест, не може да се разработи и ефективна ваксина.
Диагностицирането на КИП може да стане и чрез анализ на кръвна картина - разглежда се протеинурията (общ протеин не трябва да е надхвърля 7,8, като нормалната стойност е 6) и съотношението на протеините албумин и глобулин да е пропорционално равно (3 г албумин и 3 г глобулин). Ако албуминът е нисък, а глобулинът висок в непропорционално съотношение, то в 75% от случаите се явява като доказателство на КИП и доказателство за васкулит.
В такъв случай, се препоръчва да се лекува васкулита с преднизолон (0.5 мг два пъти на ден), което, заедно с абдоминоцентеза няколко месеца, би удължило живота на котката с две години. Качеството на живот би било сравнително добро.

Последна редакция: нд, 29 мар 2020, 14:26 от amy_nka

# 638
  • София
Мисля си, че за да иска една котка да я галят хора трябва да е научена да бъде галена и мачкотена от хора.
Нали сте виждали котило как котетата спят едно в друго и се навират при майка си. После обаче отиват при едни големи неразбиращи ги различни от тях същества, от която зависи живота им и трябва да се адаптират към тях. Това е идеалния вариант, в тази тема е рядко срещан. В повечето случай ги прибрали от улицата сами и уплашени.

Горното ми твърдение, което не претендирам да е задължително вярно и се гради на опита ми.

Маци- Златина беше отделена като малко коте от котилото си. Изхвърлена при други, неприемащи я котки и се навираше в ръцете на всеки човек, докато ние не я прибрахме. Почувства сигурността и обожаваше да я галят и мачкат.
Мърчо като малък не го галех много, не му давах да спи на спалнята, за тези които не знаят той беше осиновен в Германия и така ме бяха инструктирали от клиниката. След като го осинових, смъртните случай в семейството ми продължиха и не ми беше много до галене и мачкане.
Определено изпитваше страх ако го държим и мачкаме за по-дълго време. Но гледайки ни как се гушкаме, ревността надви над страха и започна сам да се "муши" да се гали.

Yellow_girl, напиши моля те в темата името на клиниката и лекаря, защото доста често има въпроси къде да заведа котето си и при кого.
В тази тема никога не се е смятало за реклама.
И да, носят в леглото "подаръци". Simple Smile

# 639
  • София

Yellow_girl, напиши моля те в темата името на клиниката и лекаря, защото доста често има въпроси къде да заведа котето си и при кого.
В тази тема никога не се е смятало за реклама.
И да, носят в леглото "подаръци". Simple Smile

Клиниката се казва ДжулайВет в София в кв. Слатина се намира. Малка е, но д-р Михайлова е много мила.

# 640
  • София

Клиниката се казва ДжулайВет в София в кв. Слатина се намира. Малка е, но д-р Михайлова е много мила.
Благодаря!

# 641
  • София, Лагера
И аз отново да похваля моя вет, в Лозенец и в Лагера са му клиниките. Ако някой се интересува....

Аз започвам да... изтрещявам! Днес гушнах голямото хлапе и започнах инстинктивно да го галя по врата като котка Joy

Преди малко седнахме да гледаме филм. Награбих Джинги, без нейно съгласие! Гушнах я, държах я зад врата, галих я по гушката, тя както обикновено не се дърпаше, но... в един момент, като отхлабих хватката, тя НЕ избяга. Продължи да лежи върху мен и да ми мърка. Може би е харесала филма... Grinning

Извън това днес ходихме на разходка с момченцата ми из кв. Славия, стар квартал с много зеленина, сталинистки 4-етажни блокчета и диви зелени междублокови пространства. И много котки! Тервел постоянно забелязваше котешкото пръсъствие и викаше възторжено. И постоянно ме врънкаше за още една маца... мамка му! И без това го мисля, той само налива масло в огъня...
За капак една комшийка с 3 малки британчета ми предлага да ми даде коте. Бебе, на 2 месеца. Въобще не ми дреме за породата, просто ми е опция. И се чудя.
Чудя се как би го приела Джинги, все пак е кастрирана и не е имала никога свои котета, но от друга страна е мила и нежна, разбрана маца. Като се замисля е по-притеснително новото (хипотетично) коте да не й се качи на нея на главата. Не ща хич да й нарушавам комфорта!
Иначе и при Кукумицинка се влюбихме дружно в една маца. Която вече е показала характер, благ. И нея я мисля... аз я мисля, а Тервел постоянно ме навива!

Чудя се как съм живяла без маца преди!

# 642
Ноеми, как и е раната на Джинги?

# 643
  • София, Лагера
О, чудесно е! Но, преди да се зарадвам, искам да минат още няколко дни. Да отмине действието на АБ. Да не се отвори наново. Ако това стане, ще се наложи да я оперираме! Стискам палци!
Много ми е мило, че ме питаш! Heart
И самата тема е много мила, наистина ви се радвам! Радвам се на съпричастността ви и съпреживявм всички котешки емоции, радости и неволи! Heart
И много благодаря за подкрепата и съветите!  Flowers Rose

# 644
  • София
малката лисичка, много са ти сладки момичетата! Честито със закъснение!

Ей го и наш Майки. Сам се навря, съвсем доброволно, докато фурната си чакаше чистенето Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт