👶Лудо друсат ни бременни хормони, май и за нас ще трябват биберони! 2020 - 🌞Тема 11

• 39 184
  • 726
  •   1
Отговори
# 615
Astrea, ендокриноложката препоръча ли ти диета и даде ли ти насоки?
Във форума има една тема за гестационен диабет и там има много съвети и рецепти. Моето едно като я питах за обременяването, каза че на 99% се оправя само с диета, без нужда от инсулин.
Благодаря, ще погледна темата.

И на мен така ми се струва, че не е запозната просто с такова състояние по време на бременност и затова иска да ме препрати на други.

Някоя от вас беше препоръчала ендокринолог.

# 616
Всички хвалят Начев, ако става дума за София.

# 617
  • София
Начев го препоръчвам с две ръце. Ако искаш веднага ти давам телефон.

# 618
Астреа, защо не се консултираш и с друг ендокринолог? Сякаш този не е знаел какво да прави и затова ти е дал направление за хоспитализация....
Радост, лежи си  - книжки, филмчета ... всичко ще е наред!
На много места са спряни женските консултации вече, вчера в болница Надежда в София обявиха, че ги спират и една камара други прегледи. Дори феталните морфологии в 30та седмица няма да се провеждат за следващите 10 дни. Моята е за 31 март, ама то положението ще става по всичко личи по-зле та незнам какво ще стане с моята ФМ. Добре че миналата седмица поне минах ЖК.
В неделя ще ходя в лабораторията там да си пусна контролни изследвания за хемоглобина, общ белтък и глюкоза ще пусна. Надявам се като е неделя да има по-малко хора ...

# 619
Благодаря момичета, само че съм от Варна.

# 620
Астреа вчера АГ ме посъветва, ако искам да си правя обременяване да ходя в Терапията. Там имало ендокринолог, който се занимавал с бременни. Забравих обаче да го питам за име.

Радостина стискам палци всичко да е наред. Аз не съм запозната, но по-запознатите момичета тук хубави и обнадеждаващи коментари са писали. Бъди спокойна и си почивай вкъщи без да се натоварваш.

# 621
  • Варна
Астреа, попринцип избягвам да препоръчвам лекари, но в този случай ще си позволя. И аз имам дългогодишен ендокринологичен проблем и съм била при доста специалисти във Варна -ендокринолози и гинеколози.  Най-доволна съм от д-р Оля Сарджева (ендокринолог). Не знам дали работи по ЗК обаче. Часове се записват трудно принципно при нея, но ако обясниш, че си бременна предполагам ще те вмести някъде. Работи в неин кабинет, не е в някоя болница, така че и това е плюс  предвид вирусите и ситуацията в момента Simple Smile

# 622
  • София
Астреа, Препоръчаха ми Тезгюн Ариф, Ситиклиник. Практиката му е в Добрич, но преглежда и във Варна.

Последна редакция: чт, 12 мар 2020, 23:10 от engruseva

# 623
  • Варна
Уигзи за 9:20 ми е часът, аз при него се следя платено веднъж месечно, иначе по ЗК съм при друг АГ (за което съжалявам). Ти при него ли мислиш да раждаш, какви са ти впечатленията?
Лимонче, ти към МД ли се ориентира за раждане?
В последно време все повече мисля за това къде да се насоча колебая се между МД и ОБ..
Радостина надявам се всичко да е наред и стиска палци.
Аз днес все пак отидох до Аг и се помолих да ме види, каза, всичко е наред пусна ми да чуя пулс и камък ми падна.
Мери ми кръвното и беше 140/90 а и няколко дни го поддържам високо и ми предписа допегит 2-ти на ден по половинка.
Приема ли го някой друг, как се чувствате ?
Качила съм общо 8 кг за цялата бременност, вече съм в 27 г.с. официално.

# 624
  • Варна
Лоренка, да там съм решила. Аз не съм се колебала. Чудих се само при кого там отначало, но си избрах и там ще е Simple Smile

# 625
ASTREA, на мен тук ми препоръчаха Д-р Мариела Бъчварова, отново в Хелиос, като д-р Сарджева. Личната ми също ме прати там, тъй като има богат опит с бременни. Има опция за записване онлайн часове, аз следващата седмица съм при нея.
LEMONS, при кого, ако не е тайна? Аз за сега съм при А. Атанасова.
Днес бях на преглед, бебчо се развива чудесно, околоплодни води, плацента, килограми, кръвно, всичко е наред. Все така с главичката надолу. Само ще видим кръвната захар как е.
Ходих пак да гледам колички и все още най-много си харесвам Cosatto Giggle Quad, надявам се скоро да я понамалят Wink

# 626
  • Варна
Аз съм за 9 ч, значи ти си след мен. Е, ще се запознаем на живо Grinning
Аз се преместих при него вече, това ще ми е втория преглед. Доволна съм от първия, ще видим и този как ще е. За раждането не съм се колебала, от самото начало си знаех, че ще бъде там, а от скоро съм решила да бъде и той. Предния път го подпитах за това, каза че е рано, ще започнем да говорим за това след 2 прегледа, около 30г.с.

# 627
  • Варна
Tsundoku, при Атанас Цонев. Simple Smile

# 628
  • Варна
Уигзи и на мен така ми отговори когато го попитах след 30-31 г. с. ще го обсъдим.

# 629
  • Sofia, Bulgaria
Tsundoku аз взех Cosatto Giggle, моята е тази
Имах големи колебания за нея, но след като я купих,разгледах подробно и побутах вкъщи съм на 100% че беше най-добрият избор. В момента е 1099лв. Нямам търпение да дойде момента за истинското бутане.
Момичета все повече ме хваща паниката, в София вече са много случаите на коронавируса. Нищо не чувам по брифингите за бременните, ако недай си Боже някоя се зарази, как ще се лекува? Като гледам какво се случва в световен мащаб, все повече си мисля да се запасяваме.

Общи условия

Активация на акаунт