👶Лудо друсат ни бременни хормони, май и за нас ще трябват биберони! 2020 - 🌞Тема 11

• 39 050
  • 726
  •   1
Отговори
# 630
  • Варна
Той и на мен така ми отговори в общи линии 😂 Имах други въпроси, на които ми отговори доста подробно, но за раждането как ще протече и т.н каза, че ще говорим по-нататъка. Прав е човека, ние каквото сме се изсилили да го питаме от 23-4-5 седмица 😂😂😂 За къде сме се разбързали не знам 😂

# 631
  • Варна
Ами не е така. Аз лично искам да бъда подготвена отдалеч. А не да ми се изсипе всичката информация в последния момент и да мигам на парцали. Всяка от нас е различна! Ами ако нещо от условията не ме изкефи и ми го кажат в по-късен етап, да се чудя коя друга болница да проучвам, къде, кво, що, да изпадам в паника и да троша нерви.. а то и не се знае бебето кога ще реши да се пръкне. После се чудят това кой ни го е казал, онова къде сме го прочели.. дори смятам да започна да си подготвям разни неща за чантата за родилното. До края на 7м трябва да съм готова, така съм си го поставила като цел. Аз в понед пак ще подпитам, няма да стане Grinning

# 632
Ledena Kralica, честита ви количка! Много е свежа с тези лисичета! 🌺

За коронавируса, в Стара Загора се усеща вече напрежение. Днес влезнах в 3 аптеки (Фрамар, Галения, Марешки) и в трите нямаше обикновен спирт или маски.  Хайде за маските очаквах, ама спирт да няма!!! Ми, шашнах се. Аз нали бия инжекции всяка сутрин и мъжът ми се бъзика, че ако не намерим спирт, ще промивам с ракия и водка. Ще съм бременна и ще си мириша на алкаж... кво толкова. 😄
И аз не съм чела статистики, но майка ми много се е вкарала в темата и ми каза, че в Китай има немалко засегнати бременни. При тези от тях, които са родили, вирусът не се изолира при бебетата и няма усложнения. Смята се, че не преминава през плацентата и не е по-опасен от обикнове грип. Дано е така.

# 633
  • Варна
То като цяло няма кой знае каква информация да каже от 25-та седмица.
 И аз така като тебе си мислех, затова и го питах, ама и той и Цветкова ми казаха, че за да се говори за раждането трябва да се знае вече бебето как е обърнато, изследвания се пускат, някви прегледи имало в 31-2 седмица и тогава вече може хипотетично да се поговори за това какво ще се прави. Така ми обясни той и това беше. Той реално от сега няма какво да каже.
Ти какво ще го питаш всъщност?
Иначе съм съгласна, че трябва да сме подготвени, то ние и с такава цел разпитваме, ама в повечето случаи просто изпреварваме нещата.

# 634
  • София
Добро утро 🌞

Според мен въобще не е рано човек да си знае опциите. Особено като се има предвид, че родените след 27 седмица са с 89-90% шансове за безпроблемно развитие.
След 31 г.с. - 95 %, а след 34 ги смятат за фул търм.
 28-32 е последната ФМ и обичайно след нея би трябвало човек да има план. Ама то, за да имаш план, трябва да имаш информация и време да го съставиш този план.

След голямото ходене вчера, предшествано от няколко дни застой заради гадно време, най-накрая имам облекчение на тазобедрените стави, тъканите ме болят също по-малко, даже имам чувството, че съм била започнала малко да се подувам и съм спаднала.
Усещам я вече всеки ден по няколко пъти, при това все по-силна става,  голямо удоволствие 💖

Ние в къщи сега търсим билети с добро прекачване и с неанулирани полети за няколко човека, които спешно да се приберат в Бг и за няколко, които спешно да заминат. Всичкоте са не-рискови дестинации, обаче е сложно. Много се разбърка светът... Днес има около 1/4 анулирани полета от/за София.
Та до обяд ще се занимавам с това.

Редактирам: по всички информации бременните са сред най-леко каращите корона вируса и той не се предава нито през плацента, нито през кърма към детето. Така че поне това е ок!

# 635
Добро утро, момичета!
И аз четох,че бременните не са по-податливи на короната от другите хора. Но недай си Боже се случи, как ще ни лекуват като повечето лекарства са ни противопоказни? Дано не се налага да разбираме!
Другото, което ме успокоява е, че децата от 0 до 9 години също не са рискова група. Силно се надявам да е така.
Малкия след като изкара грип тип Б, стои вече втора седмица вкъщи при бабите здрав. Но ми се иска да го пращам на градина вече, че само за игри на телефона и плейстейшъна мисли и скучае.

# 636
Добро утро!
Мен положението с вируса започва все повече да ме тревожи. Тук в София се усеща явно доста повече.
Според мен не е шега работа. А това, че масово се иронизира обстановката във Фейсбук направо ме влудява. Толкова глупави и ограничено мислещи хора..
ЖК се отменят, свиждания, болнични посещения също. Как ще се наваксва после? Големите фирми минават на Home office. Хората започват да се запасяват с продукти. Маски и дезинфектанти няма. Познати с магазини и заведения се оплакват от рязък спад в оборотите.
Да не говорим за икономическите последствия, които ще последват. Ние тъкмо апартамент ще плащаме..
Най-много ме тревожи, че раждането наближава. Тонове, прегледи по-често, самото раждане.. В такава обстановка.. Да, вярно че при бременни уж преминавал като обикновен грип и нямало опасност за бебето, ама недай си Боже се разболее някой, едва ли ще му е много спокойно.
Спирам, че не искам никого да плаша. Пост тип "Сутрешен позитивизъм" Grinning Точно като за Петък 13. Grinning Не съм изпаднала в паника, ако така звучи. Просто виждам какво се случва по света и разсъждавам.

# 637
Добро утро! Simple Smile
Мен като цяло не ме е страх, но сякаш от паниката наоколо започна да ми става не комфортно. И мъжът ми е станал много предпазлив... Тази сутрин пусна майтапа, че ще раждаме вкъщи, защото болниците ще са пълни с болни хора. Joy И каза, че ще се справим, защото сме профита. Joy ... от първия път. InnocentHeart

# 638
Да честит петък 13ти...
Ами както не бяхме паника, така ММ вече почна яко да се пази, да дезинфекцираме вкъщи... да избягваме места с хора. Общо взето паниката се усеща и най-нелепото е как няма маски и дезинфектанти. Това е абсолютно недопустимо, да не говорим да се продават на назюдути цени. В Италия ако хванат някой да надува цени на маски и дезинфектанти... веднага подлежи на наказания.
Както и да е. Днес понеже врвмето е уникално и в София не смеем да се разходим, ще търсим някъде извън София. Още не знам къде да се завлечем, но проучвам  🤣

Доза положително включване и от мен. Пазете се доколкото можете 🍀💐

# 639
  • Варна
Дриймче, направете един уикенд до морската столица Wink Grinning

# 640
Уигзи с най-голям кеф, но ММ почива само петък или неделя, а тази седмица работи събота и неделя Sad
Иначе така ми се иска да се махна от София и с най-голям кеф идвах във Варна 😬😊

# 641
  • Варна
Яясно, ами в такъв случай се възползвайте от хубаво време и почивния ден Blush може по натам да ви излезе възможност за по-дълги и далечни пътувания. Flowers Four Leaf Clover

# 642
Мистик,напълно подкрепям мнението ти и мисля като теб!Не става дума за паника,а за разум и отговорност.Като че ли това липсва в обществото ни,което мен също много ме дразни.
Положението не е и няма да бъде розово,определено ще бъдат засегнати много сфери,ние също мислим за ипотека,отделно ММ е на бонусна схема в търговията и тези спадове,които вече се усещат ще ни се отразят осезаемо в планирания бюджет...
За нас бременните -да,няма да умрем,бебетата ни ще бъдат здрави,но ужаса при недай си боже една зараза,карантината в болница,близките ни и т.н....не искам да го мисля даже!И общо взето до юни май няма да премине цялата тая лудост.
За тези ,които имат деца-има 3 положителни проби на деца,не омаловажавайте тази информация,пазете децата си от ненужни контакти.
Абе с две думи ми се е развалило настроението...Дано в понеделник частния ми преглед не отпадне,за ЖК ясно ,че скоро няма да се вредим.

# 643
  • Варна
Добро утро Simple Smile Честит петък 13-ти.

Явно доста сме в това "тревожно" настроение, но според мен е по-добре така отколкото да неглижираме проблема и да си мислим,че едва ли не сме недосегаеми. За съжаление явно за пореден път трябва да се стигне до крайни ситуации и лоши сценарии, за да повярват хората наистина,че не е шега.

Аз утре трябваше да съм на изпит в университета, но няма да ходя. КОлегите ми повечето се смеят и не го разбират, но хич не ми пука. В тоя университет има хора от цяла България  и не само България. Хигиената там е под всякаква критика. Предпочитам да забатача изпитите, отколкото да поставя здравето на себе си и на близките ми под въпрос.
Както е написала Деси, ако се разболеем какво правим? ПОвечето лекарства не можем да ги пием? Едва ли ще се излекуваме само с лимони и джинджифил.
И така... и аз ви се оплаках.
Надявам се времената, които идват да не са чак толкова лоши, колкото си ги мислим и ни ги представят.

# 644
Ние се чудим дали да не дойдем да поседим седмица във Варна. ММ от понеделник ще е Home office и ще може да си работи от там. Така или иначе няма да се отдаде възможност скоро. Обаче не знам колко е удачно. Thinking

Общи условия

Активация на акаунт