Отговори
# 120
Здравейте, момичета Simple Smile

Някоя от вас ще ходи ли на някакви лекции за бременни? Ще се радвам, ако има момичета от Пловдив и имате желание да отидем заедно и да се запознаем Simple Smile
Аз мисля да ходя,чувала съм че е полезно Simple Smile, но в София ще ходя.
В 17 г.с съм и от няколко дни , всяка вечер усещам трептене в коремчето. Дали е бебето? В началото не му обръщах внимание и мислих, че е от храната например , но винаги е около 20/21ч и няма значение яла ли съм или не🤔

# 121

Някоя от вас ще ходи ли на някакви лекции за бременни? Ще се радвам, ако има момичета от Пловдив и имате желание да отидем заедно и да се запознаем Simple Smile
В 17 г.с съм и от няколко дни , всяка вечер усещам трептене в коремчето. Дали е бебето? В началото не му обръщах внимание и мислих, че е от храната например , но винаги е около 20/21ч и няма значение яла ли съм или не🤔
Аз също съм в 17 седмица,и от няколко дни в дясно усещам пърхане,трептене.При мен също обикновено е вечер,но един ден беше цял следобяд,та се чудя бебето ли е.

# 122

Аз също съм в 17 седмица,и от няколко дни в дясно усещам пърхане,трептене.При мен също обикновено е вечер,но един ден беше цял следобяд,та се чудя бебето ли е.
И аз имах такъв ден, беше си направо дискотека в корема ми

# 123
Аз още нищо не усещам ,а съм 18та седмица вече.... Sad дали защото бебето расте откъм гърба ?Дори и корема ми не е голям 😁..

# 124
  • Denmark
Аз от два дни вече съм сигурна, че усещам бебчо. Особено когато съм седнала или легнала в неудобна позиция, ме подритва. 😅 Точно се оплаках на майката на МП онзи ден, че имам тези пърхания и че май е просто въздух и тя каза "не, не, точно това е бебо". 😊 А снощи тъкмо си бяхме легнали и аз спя по гръб с ръка на корема и не можах да заспя от вълнение, понеже два пъти ми потрепна доста силно под ръката. 😂Никой не ми е казал с каква плацента съм, но пък си имам очертано коремче. Вече съм в почти в 20та седмица и утре се надявам да ни кажат в женския или мъжкия отбор ще сме.
Хубав ден, момичета, пазете се от тези вируси в България, стойте си вкъщи ако имате тази възможност. 🌷

# 125
  • Плевен
Здравейте момичета, някой има ли информация как ще се процедира с болничните в  Света Марина Плевен за тези които трябва да лежат там 4 дни.Аз звънях вчера но те все още нямаха информация.

# 126
Здравейте момичета Simple Smile
Имам един малко по-различен въпрос за тези които са запознати, сега покрай тези вируси постоянно се чудя какво да пия за засилване на имунитета освен биозин мама.
Преди пиех много вода с изцеден лимон.Четох различни мнения по въпроса, та знаете ли дали лимона може да бъде вреден по някакъв начин ако се пие всеки ден? Също така знаете ли дали може да се пие чай от шипки?

# 127
Аз обичам лимони и от както съм бременна си режа цял лимон като ябълка и си го хапвал така. Та не съм се замисляла дали е вреден, ако някой има инфо ще се радвам да сподели.

# 128
  • Denmark
Здравейте момичета Simple Smile
Имам един малко по-различен въпрос за тези които са запознати, сега покрай тези вируси постоянно се чудя какво да пия за засилване на имунитета освен биозин мама.
Преди пиех много вода с изцеден лимон.Четох различни мнения по въпроса, та знаете ли дали лимона може да бъде вреден по някакъв начин ако се пие всеки ден? Също така знаете ли дали може да се пие чай от шипки?

Аз всяка сутрин със събуждането пия леко топла вода с лимон. Това, което направих, за да не ми дразни стомаха е че намалих количеството лимонов сок - 10тина капки на 500 милилитра вода. Пак има ефект, но не е прекалено. Не съм чела да не е полезно за бебето. Но за чайовете - виж информация, понеже аз знам, че не всяка билка е окей и съвсем не пия сега (по принцип не съм голям фен на чайове).

# 129
Аз по принцип знам, че вода с лимон не е особено полезно за стомаха като цяло, а и за зъбите. Но в малки количества не мисля, че е проблем, преди и аз пиех с мед и лимон. За чайовете, като любител, си знам, че липата е добра за бременни и пия само такъв, с лимон. Мента и такива предизвиквали контракции, за шипката сякаш съм останала с впечатлението, че води до запек 🤔 Може и да греша.
Джинджифилът също е хубав, погледни ако искаш рецепта за джинджифил, лимон и мед, става като кашичка и всеки ден по малко засилва имунитета. Мен ми беше гнусен Джинджифилът, макар че на някои помага за гаденето. Мисля че той не е вреден.

# 130
Аз увеличих салатите и ги овкусявам обилно с лимон. Довечера трябва да водя малкия на лекар и се притеснявам да влизам в поликлиниката. Но този час го чакаме от 1 месец и неискам да го сменям. В Англия се разпространява много бързо короната само днес има 7 случая в моя град. Отмениха ми и посещенията при акушерката до 28 седмица.
Иначе и аз усещам бебчо вече, също 17 седмица. Определено ми личи корема дори с якето. Въпреки че отдавна не повръщам не съм качила никакви килограми и се чудя дали да се притеснявам.

# 131
  • София
И аз от този следобед съм сигурна, че усещам бебето. Пукането на мехурчета е доста осезаемо Smile

# 132
Момичета, копирам ви от приложението Фея, което съм си свалила, информация за чайовете. Дано ви е полезно.

ЧАЙ ОТ ДЖИНДЖИФИЛ
Чаят от джинджифил може да бъде консумиран и по време на бременност. Освен, че е с приятен пикантен вкус, той е богат на есенциални аминокиселини, съдържа витамините А, С, В1 и В2, както и полезни елементи като желязо, магнезий, натрий, калий, цинк, фосфор и калций.

ЧАЙ ОТ ЛАЙКА
Няма пречка бременните жени да пият чай от лайка. Той е богат на етерични масла.

ЧАЙ ОТ ШИПКИ
Чаят от шипки е богат на витамин C и антиоксиданти. Няма пречка да се консумира от бременните жени, стига те да харесват трапчивия му вкус.

ЧАЙ ОТ МЕНТА
Освен успокояващият ефект, чаят от мента е богат на етерични масла. Консумацията му е позволена, но внимателно, тъй като може да причини киселини и рефлукс.

ЛИМОНИ
Макар за някои хора лимоните да имат неприятен кисел вкус, те са богати на минерали и витамини A, B, B2, P и C. Поради тази причина консумацията им освен, че е позволена по време на бременността, е и полезна.

# 133
  • Denmark
Аз увеличих салатите и ги овкусявам обилно с лимон. Довечера трябва да водя малкия на лекар и се притеснявам да влизам в поликлиниката. Но този час го чакаме от 1 месец и неискам да го сменям. В Англия се разпространява много бързо короната само днес има 7 случая в моя град. Отмениха ми и посещенията при акушерката до 28 седмица.
Иначе и аз усещам бебчо вече, също 17 седмица. Определено ми личи корема дори с якето. Въпреки че отдавна не повръщам не съм качила никакви килограми и се чудя дали да се притеснявам.
В Дания за 24 часа от 35 случая са станали 90 и над 700 човека са под карантина. Утрешният час не ми е отменен. И дано не, че така го чакам...

Последна редакция: вт, 10 мар 2020, 20:13 от Marayah

# 134
Аз току що се връщам от преглед. Беше доста спокойно, нямаше както винаги 100 човека. С бебо всичко е наред. Ново предположение за пол - момиче, та ще видим на ФМ последно какво ще кажат 😁. Отделно ми каза, че маточната шийка ми е с дължина 41мм,а трябва да е 50, но понеже е първа бременност и не знае дали се е скъсила или си е такава. Навсякъде в интернет пише, че 40мм е нормалната дължина, но не знам защо така каза. Изписа ми някакви хапчета, ама не мога да ги разчета - Al.. ct, нещо такова, но не разгадавам.

Общи условия

Активация на акаунт