Отговори
# 525
Като цяло не е задължителен, може би защото не е по ЗК, но е изключително препоръчителен. Моя приятелка пък изобщо не беше информирана що е то фетална морфология и през първата си бременност разви преекламсия и като цяло накрая положението беше тежко, но слава богу роди здраво момченце и бързо се възстанови.  Неслучайно се прави точно в определени седмици, за да може да се предотвратят последствия в по-напреднала бременност.

# 526
Аз с предните две бременностти не съм ходила на никакви допълнителни изследвания! Нито на БСХ нито на ФМ, родих две живи и здрави деца.
Сега ще отида обаче, не ,че имам някакви оплаквания, просто ми е интересно да го видя този малкия господин 😄 Не че като се роди няма да го гледам 🤣 станала съм доста нетърпелива... Подкрепям ходенето на ФМ, доста е интересно!

# 527
Ако някой си плаща и иска да си направи ФМ, не виждам защо клиниките трябва да отказват.

# 528
За мен е малко като руска ролетка да не отидеш на ФМ, въпреки че ти се дава шанса да го направиш.
То е ясно, че има жени, които не са ходили и са родили здрави деца и такива, които са ходили, пък имат болни дечица. Няма гаранция за никого и нищо. Но е факт, че и при много жени е открит проблем и са били взимани съответните мерки.
Общо взето спокойствието е лукс, който мисля, че всяка жена заслужава. А какво по - голямо спокойствие от това да чуеш от специалист, че носиш здраво дете.

# 529
За мен е малко като руска ролетка да не отидеш на ФМ, въпреки че ти се дава шанса да го направиш.
То е ясно, че има жени, които не са ходили и са родили здрави деца и такива, които са ходили, пък имат болни дечица. Няма гаранция за никого и нищо. Но е факт, че и при много жени е открит проблем и са били взимани съответните мерки.
Общо взето спокойствието е лукс, който мисля, че всяка жена заслужава. А какво по - голямо спокойствие от това да чуеш от специалист, че носиш здраво дете.

Повече от лукс е даже в тези времена 💙 Напълно подкрепям мнението ти !

# 530
Не бих пропуснала фетална морфология за нищо на света. Сега на 3-ти съм на преглед, и тръпна от смесени чувства. Както съм казвала с предишната ми бременност, бебо беше със сърдечна аномалия открита точно на този преглед. Ако не бях ходила сигурно и мен нямаше да ме има сега( макар че с него си отиде и част от мен), понеже вероятноста да загине докато е още в мен беше голяма.

# 531
Моята е на 8 април и май ще престана да ви чета. 🤭

# 532
G.Savova,всеки иска да му е цветя и рози, но съдбата е непредвидима и несправедлива. Всички бременности ми са ин витро. Първия трансфер ми беше успешен и след него си казах много лесно ще се получи и второто дете,но не . Втори трансфер- увредено бебе ( шок и ужас), трети - биохимична, четвърти тр-р - извънматочна, сега ми е пети тр- р и силно се надявам всичко да е ок, че това ми е последния опит.( макар, че имам още два ембиона които съхраних). Хубаво е човек нищо да не знае и най- вече да не му е минало през главата.

# 533
Абсолютно! Искам да чета само за цветя и рози Simple Smile
Имах достатъчно притеснения последните 3 години и вече всичко ми идва в много. За капак и тази корона...

# 534
Някой пътуващ от Плевен (или друг град) към София за ФМ? На мен ми предстои преглед на 8-ми от 11.30ч и се притеснявам с тези колони дали ще стигнем на време. Нямам представа към колко да тръгнем. Мъжът ми вика още нощеска Grinning И другото, което ме интересува, понеже ми изпратиха Амбулаторен лист от МЦ, само на изхода от града, в който живеем ли се представя или и в обратна посока, тъй като вече съм си подготвила всички нужни документи, но имам само 1 амбулаторен лист и ако ми го вземат.. Grinning

# 535
Някой пътуващ от Плевен (или друг град) към София за ФМ? На мен ми предстои преглед на 8-ми от 11.30ч и се притеснявам с тези колони дали ще стигнем на време. Нямам представа към колко да тръгнем. Мъжът ми вика още нощеска Grinning И другото, което ме интересува, понеже ми изпратиха Амбулаторен лист от МЦ, само на изхода от града, в който живеем ли се представя или и в обратна посока, тъй като вече съм си подготвила всички нужни документи, но имам само 1 амбулаторен лист и ако ми го вземат.. Grinning

Здравей,

Трябват ти две декларации за теб и две за мъжа ти. На влизане в София пишеш, че е по медицински причини. На връщане пишеш адреса на който се връщаш. Мъжа ти на влизане в София пише, че е придружител на близък. Никой не гледа амбулаторни листове. Само декларациите взимат. Simple Smile

Мисля, че вече няма големи опашки, но е хубаво да се предвиди някакво време и за това.

# 536
Здравей, мои роднини идваха от Плевен към София. Прекараха около 30 мин на колоната. Относно документи, питали са ги само къде отиват и са им взели декларациите. Казаха, че никой нищо не е чел и тн. За всеки случай подготви се с документите.

# 537

Направи си няколко копия на амбулаторния лист, за всеки случай. Не знам дали на излизане/влизане от/в Плевен няма да ви искат пак декларации.

Моята ФМ е в петък, ще кажа после как и по колко сме чакали, за да влезем в София. Simple Smile

# 538

Направи си няколко копия на амбулаторния лист, за всеки случай. Не знам дали на излизане/влизане от/в Плевен няма да ви искат пак декларации.

Моята ФМ е в петък, ще кажа после как и по колко сме чакали, за да влезем в София. Simple Smile

А да kitty е права. И за Плевен ще трябват декларации.

# 539

А да kitty е права. И за Плевен ще трябват декларации.
Да, общо 4 броя от всичко 😁 знам, че за излизане и влизане в Плевен, даже не са ги спирали 🙄

Общи условия

Активация на акаунт