Отговори
# 555
Чух се с няколко приятелки, като част от тях не са плащали , а други са. Казаха, че обикновено всеки лекар от ЛК си има цена и накрая ти искат обща 😁 цените варираха от 25 до 40 лева за болничен. Не ти искали пари за 45 дни преди термин.

Ситуацията няма общо с  пандемията.

# 556
Не знам къде ви сурвакат така стабилно. Но аз предната бременност една стотинка за болничен не съм дала. Сега също не са ми взели за първичен. За това казвам, че се възползват от бременните жени

# 557
Не знам къде ви сурвакат така стабилно. Но аз предната бременност една стотинка за болничен не съм дала. Сега също не са ми взели за първичен. За това казвам, че се възползват от бременните жени
На частно или по каса?

# 558
Предният път се следях по каса и не са ми искали пари. Сега прегледът ми беше частен , поради това, че лекарката ми по ЗК отказа издаване на болничен. Но аз си платих прегледа, а не болничния.

# 559
Аз се следя по каса,за първия болничен не са ми вземали пари.Предстои ми да взема следващия и ще докладвам 😄

# 560
Аз се следя по каса,за първия болничен не са ми вземали пари.Предстои ми да взема следващия и ще докладвам 😄
Аз съм на частно, може да има разлики.
Като все пак не схващам логиката, каква трудност им представлява😶
После хората им пляскат по терасите😑

# 561
Здравейте момичета. Аз вчера си минах ФМ. Беше страшно вълнуващо да видя бебчо. Толкова голямо и оформено ми се струва вече. Лекарката много го хареса. Все повтаряше много хубаво бебе, много хубаво бебе. Прегледа беше много интересен. В крайна сметка казаха че всичко е наред. За съжаление обаче резултатите от урината ми преди 2 седмици са лоши. Добре че се сети да ги провери в последния момент. Незнам защо не са ми ги пратили. Та като се шашна незнае какво да прави. Аз и казах че съм с гъбички и тя с 200 зора ме прати в аптеката да ми предпишат нещо. Преди 2 седмици генеколожката каза че нищо ми нямало и да си живеели. Много ме яд че още тогава не настоявах за лечение. В крайна сметка я накарах пак да ми вземе урина и секрет и този път да ми пратят резултатите. Та неможах да се зарадвам на новината, че ще си имаме момиченце. Така ми се купуват роклички и полички пак. А и сина ми е много див и мисълта за още едно момче леко ме плашеше.

# 562
В аптеката да ти предпишат нещо? А лекарката за какво е?

# 563
Първия Ми болничен от трансфера /частна клиника / не съм заплащала. После отидох за удължаване по ЗК и платих по 5лв за ЛКК общо 10лв. Така всеки път до болничния който съвпадна с записване за ЖК, там дадох по 10лв за ЛКК тоест 20лева. Мислех, че е нормално Rolling Eyes

# 564
Аз също съм на частно и 1 ст не съм давала за болничен, то само това оставаше 🙄

# 565
Здравейте, момичета искам да попитам ако извънредното положение се удължи до 13 май.
Как ще ходим на преглед .

# 566
  • София
Здравейте, момичета искам да попитам ако извънредното положение се удължи до 13 май.
И на мен това ми е много интересно, защото вече пропуснах един преглед ЖК, а ако се удължи, то тогава излиза, че ще пропусна още 1 и така 2 месеца подред без преглед. За мен не е нормално, дори за т.нар. безпроблемни бременности. Надявам се дори при удължаване на положението, да помислят за нашите прегледи. В противен случай ще ни принудя всички да ходим на частно, което е меко казано некоректно, особено в затрудненото  финансово положение в момента. Rage

# 567
Настоявайте момичета за прегледи... И на мен ми отмениха часа и повече от месец не бях на преглед, но се обадих настоявах, че ако не сме ние да настояваме няма да ни прегледат, а според мен дори и в извънредно полужение трябва да ни следят. Че ще си изкараме иначе до 9ти месец в къщи без прегледи.

# 568
И на мен това ми е много интересно, защото вече пропуснах един преглед ЖК, а ако се удължи, то тогава излиза, че ще пропусна още 1 и така 2 месеца подред без преглед. За мен не е нормално, дори за т.нар. безпроблемни бременности. Надявам се дори при удължаване на положението, да помислят за нашите прегледи. В противен случай ще ни принудя всички да ходим на частно, което е меко казано некоректно, особено в затрудненото  финансово положение в момента. Rage
На мен ми се случи подобно нещо.  Следя се и по ЖК (заради болничния и безплатните изследвания) и на частно (инвитро клиниката). Съответно сега няма ЖК, аз се чувствам добре- без болка, течения, изследванията са ОК. Викам си няма какво да се притеснявам, но ходя всеки месец платено. Докторът ме прегледа гинекологично този път и какво да види- шийката с 30 процента намалена и мека. Съответно изписа магнезий и ме вика отново след 2 седмици. Но ако трябваше да чакам за ЖК, не ми се мисли, какво щеше да стане...

# 569
На мен ми се случи подобно нещо.  Следя се и по ЖК (заради болничния и безплатните изследвания) и на частно (инвитро клиниката). Съответно сега няма ЖК, аз се чувствам добре- без болка, течения, изследванията са ОК. Викам си няма какво да се притеснявам, но ходя всеки месец платено. Докторът ме прегледа гинекологично този път и какво да види- шийката с 30 процента намалена и мека. Съответно изписа магнезий и ме вика отново след 2 седмици. Но ако трябваше да чакам за ЖК, не ми се мисли, какво щеше да стане...

На последния преглед (10март) АГ ми каза, че шийката ми е 40мм, а трябва да е към 50 и ми изписа Алеракт 2по1. Четох в интернет, че при бременност нормалната е 40мм, пък не знам. Все пак ми е 1ва бременност и нищо не ми говори. Каза че не знае дали ми е такава, или се е скъсила, но ще види следващия път как са нещата. Сега на 8 съм на ФМ дали там гледат и това, че прегледът при моя АГ е на 14 чак.

Общи условия

Активация на акаунт