Дезинфектирана антивирусна НЕМСКА тема- 202

• 24 242
  • 747
  •   1
Отговори
# 165
Като чета Синьо, май става въпрос за жълтите контейнери за опаковки. При някои с къщи вай няма и ползват торби.

# 166
Жълтите торби са за пластмаса и фолио. При нас ги има безплатни по някои бензиностанции, също и в ратхаус.

# 167
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Дени, това са тънки, жълти, големи торби, в които се изхвърля пластмаса, консерви, опаковки от фолио. Някои общини имат жълти кофи.

Според мен в Бг има супер много болни. Просто типично за един предходен режим всичко е : лъжа, мажа и отричам. 🙄

# 168
  • Немция
Честит 8 март! Бъдете обичани и ценени не само на този ден! Blush

Жълтите торби за пластмаса се ползват в някои градове, като боклукът в този вид се изнася на улицата, когато е дойде ред да мине камиона да ги обере. Ние сме на кофи с жълти капаци, повече ми харесва така, по-естетично е и, както е ветровито често при нас, си представям жълтите торби как ще летят из пространството в дни със силен вятър.

Песимистична съм за мерките в България при епидемия от корона вирус. Първо , както е писала Ася друг път, >няма здрави хора, има недостатъчно изследвани< и това според мен важи с пълна сила що се отнася до короната.  Дано не е изпуснато положението като в Иран.
Отделно , като се сетя в моя роден град, сравнително голям окръжен град, как са я закъсали откъм лекари и медицински персонал въобще, предчувствам колапс. Rolling Eyes

# 169
Бибит, то закъсването откъм медицински персонал е повсеместно, включително и в моят град.
За състоянието на болницата не искам да говоря изобщо. А в бившите поликлиники - филм на ужасите може да се снима там.

# 170
Забраняват събития с над 1000 човека. Първи починал немец от ковид в Египет. Училища засега масово няма да затварят. Препоръчват да се отложат служебните пътувания. Това всичкото според изявления на здравния министър.

# 171
  • Berlin
Честит празник и от мен! Аз си го харесвам, това за мен е денят на майката и си се поздравяваме семейно всяка година Simple Smile))

А за вируса в България - сестра ми писа, че два случая били вече на оздравяване, те сега го обявяват. 😄 Ама май проби само в София се изследват,  четох някъде. То е ясно, че има.

Ние купихме билети за България за Великден точно седмица преди да започне “паниката”, сега се чудя ще ходим ли, няма ли да ходим. То може никой да не иска да се вижда с нас, когато пристигнем. 😄 Засега нагласата ни е да не пътуваме, свиквам с мисълта.

# 172
И ние имаме билети за началото на април. Много се надявам до тогава да са се оправили нещата.

# 173
  • в сърцето на един мъж...
Ние се отказахме от билетите, решихме да пътуваме с колата. И добре, че така решихме, сега щях да се чудя как да пътуваме. Много ми се искаше да се приберем, обаче ме е страх - и за родителите ми, и за мм, та за сега ще си кютаме домА

# 174
За Великденската ваканция сме наели къща в Холандия, на брега на Северно море. До там - с кола. Ще решим в последния момент дали да пътуваме или не  според ситуацията тогава. Много е динамично,  не може да се прогнозира.

# 175
  • в сърцето на един мъж...
Мислехме да ходим в Италия за Пфингстен, обаче като гледам и това ще отпадне. Изобщо ми е много неясно всичкото това Sad И доста страшно ми става вече, както не се панирах до скоро. И ние в движение ще решаваме.

# 176
  • Германия
И аз съм с купени билети за Великден и изчаквам, как ще реагират авиокомпаниите.

# 177
Билетите за Великден ги купих малко след Коледа, когато още нямаше и помен от тоа вирОс. Ами, поживьом, увидим, както казват руснаците. Каквото - такова. Яд ме е, защото много искаме да си видим внука и децата, а и трябваше да присъствам на 50-годишния юбилей на гимназията, която съм завършила. Но...

# 178
Имаме 2 резервации за съседни държави за май месец и резервирано море пак в съседна държава за Pfingstferien. Навсякъде сме колата. Надявам се да не се провали нито едно ходене... Чакам ги с нетърпение. Поне не сме резервирали нищо за Великден. Simple Smile

# 179
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Един път да съм на слънчевата страна с моята безплановост....🤪

Този вирус има потенциалът из основи да промени туризма.
Особено пътуването с огромни кораби, онзи, дето е в карантина, е като плуващ затвор 🥺
Според мъжът ми нищо няма да се промени, хората забравят бързо.

Общи условия

Активация на акаунт