С какво ви дразнят свекървите? – 121

• 31 339
  • 752
  •   1
Отговори
# 90
  • София

Да разбирам ли, че защитаваш мъжа и свекървата и все едно свекървата нищо не е направила? Или каквото и да направи трябва да ѝ се разминава и прощава защото е свекърва? Редно ли е и има ли право да поиска снахата да не контактува с родителите си? Гледам, че за теб е напълно нормално, защото е свекърва
Не, ма ко, не го разбирай така, ами пак прочети и осмисли какво съм написала!
Тя не е женена за свекървата и никой не я кара да й прощава, а аз я съветвам директно да я брои умряла. Все едно че не съществува.
Да спре да намила срещу нея, ако има малко акъл в главата и така да принуждава мъжа си да избира страна.

Свекървата не е фактора, който може да решава с кого ще контактува снахата.
Но и снахата не е фактора, който ще забрани на мъжа си да контактува с родителите си.
Нито може да му забрани да заведе децата при баба им и дядо им.
Отношенията пълнолетни деца-родители, са си тяхна работа.

Не се научи, че на пълнолетните хора можеш да заповядваш само ако си им пряк началник в службата и то в рамките на работното време!

# 91
Искам да ви кажа, че ако с моята дъщеря се отнесат, както с мен или с Теди, ще прокопая земята, но ще я измъкна от там... Тва са изроди... Ще шамаросват... Голяма сила, няма що!?!!....

# 92
В крайна сметка осъзнавам, че може би краят е дошъл, милсля го вече повече от година, но понеже нещата се бяха променили и реших, че явно има някакъв шанс за спасяване. Реално той с последните си действия ми показва, че не го интересувам, но все пак разговор трябва да има. Просто имаме вариянти, да се изнесем и да живеем другаде, а не в апартамента на майка му, да се разведем най-накрая и който от където е, или да застане срещу майка си и да й каже, че щом му е дала апартамента да живее в него, то той може да живее в него с когото си иска и че е крайно време да ме остави намира и да се примири с моето нежалание да я виждам. Този последния варият за мен не е много удачен, понеже вече прекалено много ми е нагорчало от това "моя апартамент" и макар децата ми да растат тук в последните 5 години с хубави спомени, някак не го чувствам свой дом вече. А колкото до 1вия вариант, не го знам дали би се изнесъл илиотново ще го "дострашее" от мама, за която казва "че винаги става по нейния начин, да си замълча и как няма я има още дълго", а пък тя има няма 55, може още много дълго да я има, но за мен не е сигурно дали няма ме загуби, даже натам вървят нещата.... Cry Cry

# 93
  • София
DreamCatcher1, кой ще ти повярва, след като себе си не можеш да оправиш?
Доколкото разбрах, нито са те шамарили, нито мъжът ти прекалява с алкохола, нито живееш със свекървата.
Ако имаш акъл, ще си оправиш отношенията с него и няма да позволиш откачалката да ти диктува живота.

# 94
Теди, мъжът ти си е заровил главата в пясъка и бяга от проблемите, вместо да ги разрешава.
 Изобщо как може докато вие с майка му се карате, той да взима децата и да се маха?? Той е този, който трябва да се разправя с майка си, не ти. Егати и Муньото.
 После майка му ти забива шамар, а той те праща да искаш прошка??? Аз бих му забила на него един шамар и не бих го погледнала повече.
 Ама, че се ядосах! Все четем в темата за мамините муньовци и как вината е в тях, обаче този твоят го номинирам на първо място!

# 95
В крайна сметка осъзнавам, че може би краят е дошъл, милсля го вече повече от година, но понеже нещата се бяха променили и реших, че явно има някакъв шанс за спасяване. Реално той с последните си действия ми показва, че не го интересувам,
Скрит текст:
но все пак разговор трябва да има. Просто имаме вариянти, да се изнесем и да живеем другаде, а не в апартамента на майка му, да се разведем най-накрая и който от където е, или да застане срещу майка си и да й каже, че щом му е дала апартамента да живее в него, то той може да живее в него с когото си иска и че е крайно време да ме остави намира и да се примири с моето нежалание да я виждам. Този последния варият за мен не е много удачен, понеже вече прекалено много ми е нагорчало от това "моя апартамент" и макар децата ми да растат тук в последните 5 години с хубави спомени, някак не го чувствам свой дом вече. А колкото до 1вия вариант, не го знам дали би се изнесъл илиотново ще го "дострашее" от мама, за която казва "че винаги става по нейния начин, да си замълча и как няма я има още дълго", а пък тя има няма 55, може още много дълго да я има, но за мен не е сигурно дали няма ме загуби, даже натам вървят нещата.... Cry Cry
едно питане имам....
Той какво направи, когато майка му ти зашлеви шамара?

# 96
  • Варна
Значи тоя мъж е пълен гъз! Без капка извинение го казвам. Теди, колко време още ти трябва за да проумееш, че няма какво да оправяш?

# 97
  • София
Той бил извел децата, че да не присъстват на скандала, ти да видиш!
Да реве ли човек или да чупи глави!?

# 98
  • при късмета
Абсурт, при тези обстоятелства има пълното право да забрани на мъжа си да води децата при мака си. Обижда, дава заповеди на които няма право и настройва против другите баба и дядо собствената им дъщеря, какво остава за внуците. Тя след време и с/у собствената им майка ще настройва децата. Мъжа ѝ ако иска да си упражнява родителските права с акъла си, сам би го предложил, а не да му бъде изяснявано. Никой не ѝ дал съвет за развод, но и това по някакъв начин трябва да обясни на мъжа си. Явно е, че свекървата е осакатила и неговите представи, та няма да ѝ лесно да направи каквото и да е
Теди, нямате нужда от разговори. От тук нататък трябва да говориш само и единствено ти. А оная мижитурка мъжа ти, не заслужава и гласа му да чуваш, камо ли какво ти казва

# 99
едно питане имам....

Нищо, беше извел децата навън, за да не стават свидетели на скандала с майка му...... и до ден днешен не знам да й е обяснил, че няма това право.

# 100
[bDreamCatcher1][/b], кой ще ти повярва, след като себе си не можеш да оправиш?
Доколкото разбрах, нито са те шамарили, нито мъжът ти прекалява с алкохола, нито живееш със свекървата.
Ако имаш акъл, ще си оправиш отношенията с него и няма да позволиш откачалката да ти диктува живота.
Отношенията с него ще се оправят, ако се оправя с майка му, а там, за жалост, диалог няма... Искам или не, жената манипулира моя партньор, това да спре обаче, не зависи от мен, а от него...
Аз с моята майка мога да се справя, мога да й се разкрещя, мога да говоря с нея, но с неговата майка така свободно не мога общувам.... Не е същото...

# 101
Теди, с оплаквания само няма да си помогнеш. Още по-малко да мислиш, че ти си виновна. Всъщност виновна си. За това, че търпиш и не предприемаш нищо. Никой няма да дойде да ти признае, че не е бил прав, ако сама не го направиш

Оплаквам се, така е! Но не е като да не правя нищо, опитвам се с мъжа ми да се разберем и да говорим най-напред. Не бих му казала, че той е виновен, просто искам да вземем заедно решението, ще го бъде ли или няма да го бъде, но като не разговаря с мен, седя и чакам, уж щели сме да говорим, ама кога и какво? Притеснявам се и за децата, никога не съм искала да си развалям семейството и се опитвах по сякакъв начин да го спася, от това което написах в първия си пост изглежда кошмарно, но това са само моментите, в които наистина всичко е минавало нормалните граници. Естествено било ни е и добре, обича си децата и те също него. Знам, че и той и виновен и аз също имам вина, че сме в това положение, но много вина, даже по-скоро заслуги отдавам и на майка му.

Трябвало е още в началото ,като си е мълчал да му кажеш ,че ако не вземе някакво отношение нещата няма да ги бъдат. Не си представям моя мъж да ме кара да правя такива неща. Още като бяхме пресни гаджета майка му и сестра му се опитваха да завъртят интригата,че от както имал приятелка не ги търсил. Нямаше нищо такова естествено,защото и той като мен не в по звъненето да пита как сте,що сте и т.н.Но тя сестра му по принцип плаче за внимание,в последствие естествено не се харесахме с нея и се виждаме много рядко основно заради децата на някой празник. Със свекървата нямам проблем никакъв,може би защото съм си директна  и си казвам всичко направо. От апартамента свекър и свекърва не мога да ме изгонят,защото е на мъжа ми. Изобщо не обичам някой да ми се меси и за сега сме на едно мнение с ММ. Както казах сестра му имаше наченки ,но не се получи ,сам той си е казвал ,че я знае каква е и му в било ясно . Като се има на предвид ,че преди години не му се в получило с някакво момиче и тя отишла да се кара с момичето. Еми.. при мен не и се получава номера.

# 102
Теди, къде го намери тоя неандерталец? Отдавна е трябвало децата под мишница и беж. Не е трябвало да ходите в на свека апартамента. Ама всичко започва от избора ти на мъж.

# 103
Значи тоя мъж е пълен гъз! Без капка извинение го казвам. Теди, колко време още ти трябва за да проумееш, че няма какво да оправяш?

Е наистина не знам как да ти отговоря, може би защото последно време вървеше... или може би защото ме е страх да остана сама с две деца и аз не знам.

# 104
  • при късмета
едно питане имам....

Нищо, беше извел децата навън, за да не стават свидетели на скандала с майка му...... и до ден днешен не знам да й е обяснил, че няма това право.
Имала си механизъм ти да го обясниш. Викаш полиция, изваждаш ограничителна заповед и така няма да може да влиза в жилището, въпреки, че е нейно, защото вие живеете там. След това гражданско дело и даже пари ще ти дължи.
Аз лично друго решение бих избрала, ама да речем, че това е цивилизованото

Общи условия

Активация на акаунт