С какво ви дразнят свекървите? – 121

• 31 296
  • 752
  •   1
Отговори
# 120
Да и бабата като почне да настройва децата, пак да си мълчи, зер дума е дала.

# 121
Тази баба, освен казаното при раждането на детето, направила ли е нещо друго? 🤔 От къде знаем, че ще настройва детето срещу майката? 🤔

# 122
Теди, нямаш ли родители?

Имам, но аз дълго време не бях споделяла на майка ми, какво се случва в моите отношения с мъжа ми и родителите му. Споделих й в случая, в който я обвиниха, че ги нарича необразовани и че не ни помагат, както описах ситуацията в първия си пост. След това също дълго време нищо не й бях казвала, докато не се изнесох в тях (в нас) с децата. От тогава редовно ме пита как съм и как върви и аз и казвах, че всичко е наред, а и беше, но до скоро....
В такъв случай, дали няма да те подкрепят докато си стъпиш на краката, да напуснеш тоя неандерталец?

О, със сигурност, но на мен просто ми е неудобно, имахме други планове да помогнем на сестрами, която иска да си купи жилище, а целта щяхме да продаваме друго, което е общо, а в тая ситуация аз ще трябва да ида там и прецаквам нея, но това не го ползвам за оправдание. Просто ми е много трудно да взема това решение, защото все не ми се искаше да стигаме до него.

# 123
  • при късмета
Тази баба, освен казаното при раждането на детето, направила ли е нещо друго? 🤔 От къде знаем, че ще настройва детето срещу майката? 🤔
Не го знаем, допускаме го. Щом е способна да настройва снахата против родителите ѝ и да ѝ ограничава контактите с тях, може да очакваш всичко в тази насока. Да не забравяме, че свекървата е тази която очаква снахата да се съобразява все още. А детето няма 2 години. Не вярвам да си смени очакванията защото детето е пораснало, а напротив освен, че ще си ги има ще въвлече и детето в тях, както сина си

# 124
Не знам, Теди. На никой не му се иска да стига до там. Ти ще си вземеш решението, но един живот живеем и няма нужда да се гърчим като грешни дяволи.

# 125
Дано не бъркам казусите, но свекървата се е изказала веднъж срещу родителите на потребителката.
Не я е настройвала многократно.
Това не значи, че оправдавам свекървата.
Напротив. Трябвало е да ѝ се обясни, че такива коментари не се приемат, а не да забрани на свекървата да вижда детето. Както и на майка си също.
Тъпо поведение, в което е наказала и собствената си майка. 😉

# 126
Нали са в един двор - как забранява да вижда детето.

# 127
Е, ако си говорим буквално - вижда го. 😜

# 128
  • София
Върти се на 360 градуса и не го вижда, разбира се.

# 129
  • при късмета
Е тя от тогава е ограничила контакта със свекървата, затова е нямала друга възможност да продължава да го прави. а детето е малко, логично щом тя е ограничила контакта и този с детето да е ограничен, та то е почти бебе.
Свекървата не остава насаме с детето. Майка си го гледа изцяло, тя не контактува с нея. Това, че го вижда в другия край на двора е друго

# 130
Виждат се, бащата води детето, но ограничението е от към някакви сериозни часове с бабата.... Не оставям детето си само с нея... От такава гледна точка...

# 131
  • София
Тук направи гаф като при предишната ти регистрация:
Виждат се, бащата води детето,
Скрит текст:
но ограничението е от към някакви сериозни часове с бабата.... Не оставям детето си само с нея... От такава гледна точка...
Скрит текст:
Здравейте дами Simple Smile

Сега да си изплача и аз болката, защото много ми тежи.... Не толкова отношенията със свековците, колкото последствията за нашето семейство, спрямо държанието на мъжа ми.... Първо да кажа, преди да родя свеки ми беше страшна приятелка... Пиехме си кафето, цигарките.... Да не кажа, че и мъжа си заради нея пренебрегвах.... Всичко беше точно.... Но тогава стана тя каквато стана... Появи се бебчето и тя превключи тотално... Започна да съска и да пръска отрова... В началото ме обработваше, тя колко деца била отгледала, колко добра баба била, тя да го храни с шишето, тя да го приспива, тя да го къпе..... Ехоооо, аз кърма имам, ръцете са ми здрави, мисля че съм нормална майка..... Добре... Мълчах си, за пръв път ми е, уча се... Но когато една вечер докато след кърмене, друсаше Моето бебе, ми каза че майка ми не ми влияе добре и трябва да ограничим контактите.... Откачих... Тогава й обясних, че моята майка ще прави погачата за 40 на бебето и всичко се срина тотално.... Детето ще стане на 2 годинки след няколко дни, а ние още не си говорим....
Мъжът ми междувременно изявяваше желание да води детето при тях, но аз отказвах...
Скрит текст:
Той е на мнение, че аз съм виновна за всичко и че "мама" си му е безгрешна.... След всеки скандал до сега си мисля да си взема детето и да се омета от тоя змиярник.... Много го обичам, но просто не бих преглътнала обидата към майка ми.... Знам че е егоистично да не им давам детето, но...... Направиха всичко възможно да постигнат такъв резултат свекито и свекъра.... Вие как бихте постъпили, когато не сте в добри отношения с тези хора, а мъжът ви иска да води детето при тях? Знам, ще кажете че то е и тяхно внуче, но мен кучета ме яли - нали...

# 132
Тук направи гаф като при предишната ти регистрация:
Виждат се, бащата води детето,
Скрит текст:
но ограничението е от към някакви сериозни часове с бабата.... Не оставям детето си само с нея... От такава гледна точка...
Скрит текст:
Здравейте дами Simple Smile

Сега да си изплача и аз болката, защото много ми тежи.... Не толкова отношенията със свековците, колкото последствията за нашето семейство, спрямо държанието на мъжа ми.... Първо да кажа, преди да родя свеки ми беше страшна приятелка... Пиехме си кафето, цигарките.... Да не кажа, че и мъжа си заради нея пренебрегвах.... Всичко беше точно.... Но тогава стана тя каквато стана... Появи се бебчето и тя превключи тотално... Започна да съска и да пръска отрова... В началото ме обработваше, тя колко деца била отгледала, колко добра баба била, тя да го храни с шишето, тя да го приспива, тя да го къпе..... Ехоооо, аз кърма имам, ръцете са ми здрави, мисля че съм нормална майка..... Добре... Мълчах си, за пръв път ми е, уча се... Но когато една вечер докато след кърмене, друсаше Моето бебе, ми каза че майка ми не ми влияе добре и трябва да ограничим контактите.... Откачих... Тогава й обясних, че моята майка ще прави погачата за 40 на бебето и всичко се срина тотално.... Детето ще стане на 2 годинки след няколко дни, а ние още не си говорим....
Мъжът ми междувременно изявяваше желание да води детето при тях, но аз отказвах...
Скрит текст:
Той е на мнение, че аз съм виновна за всичко и че "мама" си му е безгрешна.... След всеки скандал до сега си мисля да си взема детето и да се омета от тоя змиярник.... Много го обичам, но просто не бих преглътнала обидата към майка ми.... Знам че е егоистично да не им давам детето, но...... Направиха всичко възможно да постигнат такъв резултат свекито и свекъра.... Вие как бихте постъпили, когато не сте в добри отношения с тези хора, а мъжът ви иска да води детето при тях? Знам, ще кажете че то е и тяхно внуче, но мен кучета ме яли - нали...

Да, изявява желание те да я гледат за по дълго време

# 133
Явно е трябвало всичко подробно да опиша... Но и тогава пак нямаше да е ясно за някои потребители Stuck Out Tongue Winking Eye

# 134
  • София
Ама разбира се, че не си се изразила подробно.

Общи условия

Активация на акаунт