С какво ви дразнят свекървите? – 121

• 31 297
  • 752
  •   1
Отговори
# 165
... На някои хора им трябва дълго време за да прогледнат.

Освен време, трябва и смелост, с лично за мен и голяма доза егоизъм, аз така и не съм се научила да гледам и себе си, винаги съм се опитвала да угодя на другите, на тях да им е добре. Осъзнавам, че в моя случай точно от там идва моята нерешителност да си тръгна, но уви все мисля и за другите.

# 166
Скрит текст:
Фри:
"За съжаление младите са кекави и мързеливи и понятия като гордост, самостоятелност, достойнство не ги интересуват. За икономията на едни мижави пари за наем на жилище се съгласяват да търпят мизерия и тормоз. И после си развалят отношенията помежду си и пишат по форумите колко са нещастни. Кой им е виновен?"

.....
Аййййдеее, пичовеее.... Закриват се всякакви форуми и теми!!! Никой няма право да се изказва!!!
Щом па толко не можахме да хвърлим по един боб и да видим бъдещето,
Скрит текст:
ще ни се шътка! Тука не е важно, че ти е пукало да се оправят нещата и си се постарал, вижда се само мрънкането! Край! Мрънчовци! Sunglasses
Е, щом преди да се ожениш "не си хвърляла боб/не си гадала на кристалното кълбо", сега ще "ревеш".....

За мен например, е огромен червен светофар факта, че един мъж живее с/при мама.И още по-голям и червен, тръгне ли да създава семейство, НЕ иска да се отдели от мама.И когато бях на 20, и сега, не бих създала деца с мъж, преди да го отделя от мамаН.
Не че в повечето случаи разстоянието има значение, но така поне има минимален шанс той да порасне....

# 167
При липсата на мисловен процес, едно голо хвърляне на боб остава.

# 168
Скрит текст:
Фри:
"За съжаление младите са кекави и мързеливи и понятия като гордост, самостоятелност, достойнство не ги интересуват. За икономията на едни мижави пари за наем на жилище се съгласяват да търпят мизерия и тормоз. И после си развалят отношенията помежду си и пишат по форумите колко са нещастни. Кой им е виновен?"

.....
Аййййдеее, пичовеее.... Закриват се всякакви форуми и теми!!! Никой няма право да се изказва!!!
Щом па толко не можахме да хвърлим по един боб и да видим бъдещето,
Скрит текст:
ще ни се шътка! Тука не е важно, че ти е пукало да се оправят нещата и си се постарал, вижда се само мрънкането! Край! Мрънчовци! Sunglasses
Е, щом преди да се ожениш "не си хвърляла боб/не си гадала на кристалното кълбо", сега ще "ревеш".....

За мен например, е огромен червен светофар факта, че един мъж живее с/при мама.И още по-голям и червен, тръгне ли да създава семейство, НЕ иска да се отдели от мама.И когато бях на 20, и сега, не бих създала деца с мъж, преди да го отделя от мамаН.
Не че в повечето случаи разстоянието има значение, но така поне има минимален шанс той да порасне....
Първо - брак нямам Stuck Out Tongue Winking Eye
За жалост, при наличие на сума къщи, не се сетих, че можем да даваме и пари за квартира... Stuck Out Tongue Winking Eye
Както казах отдавна, всичко си беше ок, преди да се появи бебчето....

# 169
Тези къщи твои или са или на мъжа ти?
Ми надявала се е жената да се разкараш преди да се появи бебето.

# 170
При липсата на мисловен процес, едно голо хвърляне на боб остава.
То и за плюене по съфорумници, не се изисква особен умствен капацитет Stuck Out Tongue Winking Eye

# 171
Тези къщи твои или са или на мъжа ти?
Ми надявала се е жената да се разкараш преди да се появи бебето.
Всеки ден ли ставате с Д нагоре или...

# 172
  • при късмета
И като е Муньо и е скапан и неспособен да осигури елементарно жилище на семейството си, си се омъжила за него защото...?
Не е важно само жилището. Дори не е най-важното. Много други неща трябва да гледаш преди това.
За мъжете не знам, но все повече се убеждавам, че на свекървите този въпрос им е водещ. Само и единствено от него зависи всичко останало, отношението към снахата и претенциите които има към нея. Не, че темата не познава случаи в които младите са отделно, но това не е гаранция, че свекървата няма да се меси
DreamCatcher1, ако погледнеш реално, ако мислиш предварително, би избегнал евентуални проблеми, а тогава логично, няма и да има какво да оправяш. И отделно да живеете има наистина много светофари които могат да ти светнат. Един мъж, ако не взима собствени решения, а чака майка му да му ги каже, няма значение къде и с кого живее, той така си кара. Ако прави големи планове, като например за семейство и деца, тогава първо при мама тича или изтъква нейното мнение, изобщо добре се разбира дали мисли сам или се опитва да се впише в представите на майка си. Затова попитах не се ли говори с тези мъже предварително, как си представят това бащинство, като се каните да им раждате деца. Много трудно се променят тези мъже и много често дори опитите не си заслужават. А още по-често това е можело да бъде избегнато. Не се сърди и не мисли, че всичко е персонално против теб, но наистина темата е показала, че първо мъжете са първопричината за проблемите, не свекървата и второ, снахите често мислят като след дъжд качулка.
А защо при наличие на алтернативи къде да живеете, още сте в един двор със свекърите? Бас ловя, че ще кажеш, че твоя не ще да се местите

# 173
  • Варна
Да, и на мен ми стана интересно. Има жилища налични, те обаче се навряли баш където не трябва. Сто на сто под давление на мъжлето.

# 174
И като е Муньо и е скапан и неспособен да осигури елементарно жилище на семейството си, си се омъжила за него защото...?
Не е важно само жилището. Дори не е най-важното. Много други неща трябва да гледаш преди това.
За мъжете не знам, но все повече се убеждавам, че на свекървите този въпрос им е водещ. Само и единствено от него зависи всичко останало, отношението към снахата и претенциите които има към нея. Не, че темата не познава случаи в които младите са отделно, но това не е гаранция, че свекървата няма да се меси
DreamCatcher1, ако погледнеш реално, ако мислиш предварително, би избегнал евентуални проблеми, а тогава логично, няма и да има какво да оправяш. И отделно да живеете има наистина много светофари които могат да ти светнат. Един мъж, ако не взима собствени решения, а чака майка му да му ги каже, няма значение къде и с кого живее, той така си кара. Ако прави големи планове, като например за семейство и деца, тогава първо при мама тича или изтъква нейното мнение, изобщо добре се разбира дали мисли сам или се опитва да се впише в представите на майка си. Затова попитах не се ли говори с тези мъже предварително, как си представят това бащинство, като се каните да им раждате деца. Много трудно се променят тези мъже и много често дори опитите не си заслужават. А още по-често това е можело да бъде избегнато. Не се сърди и не мисли, че всичко е персонално против теб, но наистина темата е показала, че първо мъжете са първопричината за проблемите, не свекървата и второ, снахите често мислят като след дъжд качулка.
А защо при наличие на алтернативи къде да живеете, още сте в един двор със свекърите? Бас ловя, че ще кажеш, че твоя не ще да се местите

Честно да ти кажа, Не Ще! Joy Тогава беше филма, че където и да сме - нашите, техните, сами - важното е да сме двамата...
Не отговорих на въпроса, дали сме обсъждали бъдещето с дете заедно, защото, пак казвам, преди него беше друга песен и майка му не се месеше. Тогава беше актуална песента, че "Няма значение дали нашите ще те харесат! "... Е и?! Като се харесахме и ми показаха друго лице, могла ли съм да се досетя, че така ще сменят лентата...

# 175
  • Варна
Добре бе, жена, направо ще те питам - като видя как обърнаха палачинката и той не ще, защо аджеба не си хвана детето и да му кажеш "аз се махам, а ти ако искаш идвай, ако не щеш недей, но аз тука повече няма да живея"? Още в началото поставянето пред такъв избор е било с голям шанс той да те последва. Сега вече каузата е абсолютно пердута. Пък ти стой, чакай и събирай смелост. На него си му е добре така, няма да си мръдне задните части. И колкото повече седи, толкова повече се бетонира. Обвинявай свека, но всъщност мъжа ти е за бой. Ама як бой.

# 176
  • София
Добре бе, жена, направо ще те питам - като видя как обърнаха палачинката и той не ще, защо аджеба не си хвана детето и да му кажеш "аз се махам, а ти ако искаш идвай, ако не щеш недей, но аз тука повече няма да живея"? Още в началото поставянето пред такъв избор е било с голям шанс той да те последва. Сега вече каузата е абсолютно пердута. Пък ти стой, чакай и събирай смелост. На него си му е добре така, няма да си мръдне задните части. И колкото повече седи, толкова повече се бетонира. Обвинявай свека, но всъщност мъжа ти е за бой. Ама як бой.

+100
Aз същото се опитах да кажа, но отговор нямаше. Не вярвам и да има. Тя е склонна да го оправдава и да търпи, може и да се вдигне, ако стане нещо по-яко като шамара на другата потребителка, но дотогава ще си търпи, ще си къса нервите, детето ще попива грешни семейни модели и така

# 177
HighSpeed
Признах си някъде в предни постове, че и следродилна и дълбок сън съм спала... И за мен е ясно, че нещата са свирени вече... Но нищо не пречи, да споделя просто... Виж каква дискусия, какъв дебат се получи... Grinning

# 178
  • Варна
Ами да ти кажа, не е късно да се събудиш. Говоря ти от личен опит, аз показах вратата на мъжа и си гледам детето сама. Щом имаш роднини до теб, на които можеш да се опреш, значи няма да е непосилно. Пък току-виж твоя хубостник се събудил...

# 179
  • при късмета
Ами какво да ти кажа? Да, би трябвало да се досетиш. У него не е имало драстична промяна, както при свекървата. той си е бил все така незаинтересован и прехвърля решението за всичко на друг и все няма значение. Ето за такова отделяне говореше Франсоаз, а не фактически дали живеете с родители. Самостоятелното мислене е по-важното отделяне, това имах предвид в предишния пост. Като за такива важни решения като къде ще живее, кой ще гледа децата и т.н., важни за съвместен живот, на него му е "няма значение", няма как да очакваш да се промени. Той ще се отървава по най-малкото съпротивление, като да прехвърля гледането на детето си на майка си и такъв ще си остане. А е на страната на майка си, а не на твоята, защото тя не го кара да променя нещо. А ти пък си изпуснала момента. Не го приемай, все едно те нападам, нямам такива намерения

+100
Aз същото се опитах да кажа, но отговор нямаше. Не вярвам и да има. Тя е склонна да го оправдава и да търпи, може и да се вдигне, ако стане нещо по-яко като шамара на другата потребителка, но дотогава ще си търпи, ще си къса нервите, детето ще попива грешни семейни модели и така

Според мен иска да промени свекървата, мислейки си, че така ще си реши проблема.

Общи условия

Активация на акаунт