С какво ви дразнят свекървите? – 121

• 30 267
  • 752
  •   1
Отговори
# 705
Хаха, ние сме под карантина със свеки. Сбъднат кошмар и за двете ни. Благодарна съм, че дойде, но до края ще ни бъде трудно. Опитвам се да не се впечатлявам, ама понякога е трудно. Забелязвам, че пуша повече, което не ми харесва. Вчера и днес пък детето ми се оплаква, че баба й постоянно е пред тв и само от време на време влиза в стаята й, да я пита дали няма да яде. Друг контакт нямат двете. Тя казва - мамо, все едно съм сама, въобще не ме забелязва, само телевизора гледа и като въведат нова забрана идва и ми обяснява. Вече забраних поне на детето да се говори за вируса. ММ и той затвърди заповедта. Абе трудно ама точно сега няма друг вариант. Стискам зъби и се моля да не продължава мнооого дълго, че.....

# 706
Те и моите свекъри  чакат девера ми за Великден от София Simple Smile))), ама след хиляда приказки се отказахме да им наливаме мозък. В рискова група са, но за тях това е конспирация 🤫
Отделно, че той им пълни главата с лафове как ние с мъжа ми сме паникьори и страхливи...явно защото ни е мил животът на нас и детето...

# 707
  • София
... Никой не мисли за здравето ни/си. И двамата със свекървата пият по една шепа хапчета, а са на 50год. и хич не им пука.
Ох, леле, доживях да ме мислят за стара, защото съм на 50, т.е. след по-малко от месец ще стана. Само да се появи някое девойче и да почне да прави такива изводи, ще й се стъжни животът 😖

# 708
Жълто цвете,
Защо се взимаш толкова на сериозно? Аз на 20-25 г. мислех, че 40-год. са стари. Сега съм на 41 г., не се имам за стара, ама не съм и млада. Поне не като бях на 20.🙂

# 709
  • София
Жълто цвете,
Защо се взимаш толкова на сериозно? Аз на 20-25 г. мислех, че 40-год. са стари. Сега съм на 41 г., не се имам за стара, ама не съм и млада. Поне не като бях на 20.🙂

Щото съм потенциална свекърва. 😉 Само да се появи някоя кифла и да ми обясни, че на 50 съм на възраст и ... темата ще се увеличи с още една оплакваща се 😃

# 710
Ох, Цвете, аз като бях в 9 клас, изтърсих по повод една съученичка: "Тая е ненормална! Хванала си е за гадже един старец на умиране, на 21!"

# 711
Има и друг прочит: "млади са все още-на 50, а пият лекарства, като да са на 75, без да им пука за този факт."

# 712
Те щом пият много лекарства, значи са рискова група, не е добре да се събират непрекъснато с младите.

# 713
Има и друг прочит: "млади са все още-на 50, а пият лекарства, като да са на 75, без да им пука за този факт."

Да, точно това имах предвид, а не, че са дърти. Точно, защото мисля за тяхното здраве не искам да се събираме, а на тях явно им е все тая дали ще лепнат нещо или не.

# 714
... Никой не мисли за здравето ни/си. И двамата със свекървата пият по една шепа хапчета, а са на 50год. и хич не им пука.
Ох, леле, доживях да ме мислят за стара, защото съм на 50, т.е. след по-малко от месец ще стана. Само да се появи някое девойче и да почне да прави такива изводи, ще й се стъжни животът 😖

Никъде не съм написала, че ги мисля за стари. Свекървата има белодробно заболяване, ако това отговаря на въпроса ти защо тя пие шепа хапчета. Има и други придружаващи заболявания.
И да, притеснявам се за нея, нищо, че ми е свекърва и по презумпция трябва да я мразя...

# 715
И аз съм с внуците на техния етаж.. Като свекървата на Деска, сме в отделни стаи, доколкото е възможно. Разликата е, че моята внучка сама ме гони и си намира забавления. Събираме се за ядене, чат пат заедно играем, а с брат й изпълняваме онлайн -домашните,   но гледам да сме на разстояние. Не излизаме никъде, но пак не е сигурно, защото синовете и снахата са на работа и сме контактни с тях.

# 716
  • София
Moonlightmama, това "притеснявам се", не е загриженост, а чиста форма на контрол. Повярвай ми, знам за какво говоря! Ти искаш свекърите да си седят вкъщи, за да ти е спокойно на теб. Да, разбирам, че имат здравословни проблеми и чисто физически са застрашени, обаче човек трябва да мисли и за душата си. След тази карантина психически увреждените ще са повече от умрелите. И то многократно. Твоите свекъри са пълноправни хора и сами отговарят за себе си. Така че правилно или неправилно ще правят каквото преценят в рамките на разрешеното. Не се пробвай да се налагаш, защото ще си развалите отношенията.
Само за едно си права - че не искаш да пускаш детето при тях. Детето си е твое, ще се грижиш за него както решиш.
Почти 30 години слушам от свекърва си какво трябва или не трябва да правим. Главните й аргументи са, че тя ни мисли доброто и че много се притеснява за нас. Това е форма на контрол (питай някой психолог). Като ми преля чашата скръцнах със зъби и казах край и от 5 години вече не комуникирам с нея. Сега тормози сина си, да й бере ядовете той. Пробва се и на големия ни син, който е на 25. Той просто не й вдига телефона. Най-много веднъж на месец-два да го направи. Че кой нормален човек иска да слуша за нечии притеснения?
Така че вместо да се топаш, обясни на свекърва си, че спазвате определени правила, защото така сте преценили, че е разумно и току виж след 5-8 обяснения вземат и се кротнат.

# 717
Жълто цвете, благодаря за съвета. Там е работата, че дори и в прав текст да им се каже те си знаят тяхното. Щом си наумят нещо ти трябва да стане. Ходят си на работа, на село, по магазините съвсем без притеснения и предпазване. Въобще не се пазят, затова и не искам да имаме контакт точно сега.
Та, сега аз съм лоша, понеже искам да предпазя семейството си.

# 718
  • София
А защо трябва да имате физически контакт сега?
Като им е мъчно за внучето - пусни им го на камера с някое приложение за телефон или лаптоп. Ще се гледат, ще си говорят с него, няма да се забравят.

# 719
Съжалявам, че го казвам, но това е чиста проба естествен отбор. Който няма инстинкт за самосъхранение... знаем. Като гълъб, който не се бои от котката.
Но иначе и възрастните хора са си хора с права, в това число и с правото да поемат необмислени рискове.

Общи условия

Активация на акаунт