Професионални серии за коса 134

• 44 230
  • 782
  •   1
Отговори
# 345
  • София
Здравейте! Предложете нещо за матиране на руса коса. Вчера се боядисах и понеже исках да стана по-светла, фризьорът ми направи балеаж по-нагъсто и вдигна корена от 8-ца на 9-ка. Обаче ми жълтее. Още в салона ми се стори така, ама като ме поизсуши, си викам въобразяваш си. Обаче се гледам вкъщи и ме тормози това жълто. Боядисвам се с Кевин Мърфи вече 2 години. Покрай карантината е ясно, че не мога да отида до салона да направят нещо по въпроса, така че търся варианти. Знам, че ще се отмие, но ме дразни 😣 Благодаря ви отсега 🙏🏻
Два шампоана, които съм ползвала и са добри като бях руса за матиране - Милк шейк и Кюн. В зависимост от ефекта, който искаш можеш сменяш и двата. Кюн е по-лек при мен,  Милк шейк е по-силен, но никога не ми е идвал прекален. Ако търсиш ефект с посивяване опитай с шампоаните. Ако искаш по-скоро матиране, разгледай боите, на повечето марки има бял коректор. С оксидант 6% ще постигнеш още по добър ефект.
Не съм сигурна, че правя разлика между матиране и посивяване 🙈 Не искам да е сива, но не искам и да е жълта. Ще опитам да кача снимка на целената визия. Съответно ще помоля за малко разяснение как се ползва бял коректор (за първи път чувам, че има такова нещо). То е боята един вид и се смесва с 6% оксидант в каква пропорция?

Този нюанс, не бих го нарекла сиво.

# 346
  • София
Отзиви за Genesis на  kerastase? Интересувам се главно от ампулите , в момента съм със серията на керастаз за дълга коса , съответно с техния серум за скалп,но о не виждам кой знае какъв ефект.
Ако държиш на Керестаз , ампули Денсифик препоръчвам. Серумите Инициалист и този за дълга коса при мен не дадоха ефект особен. И Генезис ще пробвам живот и здраве, но не възлагам голeми надежди.
Иначе фаворита ми към  момента за ампулите и лосиона на Симпли зен,  но докарват нещо между изстудяващо и парещо усещане и са с остър аромат, но пък бързо изчезва.

Последна редакция: пн, 16 мар 2020, 19:48 от ~Étoile~

# 347
Vivru виждам на снимката ш и б екстремна хидратация на ФК, може ли да дадеш отзив?

Искрица може ли да разясниш кое точно има по-добър ефект, защото аз лично не разбрах? Ако говориш за нещо от Genesis серията - колко време си ползвала и самостоятелно ли е било, за да е реална преценката ти?
Питам защото и аз търся винаги нещо спиращо косопада и засилващо растежа.

# 348
Peach, шампоана още не съм го пробвала,
когато стигна до него обещавам да пиша. Балсама ми е силен. Купих го за последна стъпка, когато правя протеинови терапии, да запечатя протеина. Хидратира действително, косата става изключително мека, но при мен се загуби всякакъв обем. За плътни или за много жадни коси е идеален.
След раждането имах ужасен косопад, сега имам много нови растежи, все едно съм си правила бретон. От целагена на меди се обривам, но упорито продължавам веднъж седмично да опитвам. От серума на юсерин видях повече ефект, отколкото от този на керастаз. Слагам и себорал форте веднъж на две миения. Купих си и биотин, ако не друго ноктите ми се заздравиха много. Също и скалп детокса на ГГ, в комбинация с масла и масажи на скалпа.

# 349
Здравейте момичета,
Има намалено олиото на Орайт шипка 50%
https://www.zlatnaribka.com/50--50/hidratirashto-olio-s-shipka-o … urizing-oil-30-ml
Аз си поръчах, след като бях взела малката опаковка и останах очарована от текстурата и действието върху косата - мека и с блясък.

# 350
Заредила съм патроните за серията Pro Longer. Изглежда добре, но да видим...

# 351
  • Някъде там
Vivru виждам на снимката ш и б екстремна хидратация на ФК, може ли да дадеш отзив?

Искрица може ли да разясниш кое точно има по-добър ефект, защото аз лично не разбрах? Ако говориш за нещо от Genesis серията - колко време си ползвала и самостоятелно ли е било, за да е реална преценката ти?
Питам защото и аз търся винаги нещо спиращо косопада и засилващо растежа.
Говоря за марката Eprouvage .Серума им за скалп Eprouvage Reviving  наистина прави това което обещава .
Има нови растежи и засилен растеж на косата .

# 352
  • Варна
Не, че ви карам ... ама има намаление на Dark Oil в Нотино. Grinning
А сега да попитам нещо важно за маслата... има ли тема, в която са пообяснени как се смесват, ползват и т.н.? Аз поразцъках в Зоя и сега съм в чуденка.
Косата ми е тънка, цъфтяща, без обем, мазен скалп, сухи краища, боядисана преди много време с максимално до естествения ми цвят, за да не боядисвам вече. И не на последно място, пада повечко напоследък или се къса от място доста близо до корена, не мога да разбера баш.
Та какво харесах:
Репей - подпомага растежа
Розмарин - помага при косопад
Рициново - стимулира растеж, подхранва и заздравява. Пише, че трябва да се смесва с жожоба (балансира производството на себум), бадем (стимулира растеж,придава плътност, хидратира), кайсия ( по-скоро за лице пише).
Арган - обем и жизненост
Гроздови семки - регулира мастна секреция
Камелия - хидратиране, заздравяване
Моля, според ,вас какво трябва да взема и с какво да го смеся и т.н.?

Маслената грижа решава много проблеми,но се иска упоритост и постоянство. За косопадът няколко капки розмарин в смес от рицин,арган,бадем,жожоба от изброените от теб..
 Примерно веднъж седмично мажеш скалпа и спиш така. Не се омазваш като за световно,за да не ти писне и да ги зарежеш. Смесваш в ампула с апликатор малки количества.
 Маслата в дългосточен план балансират омазняването на скалпа-не веднъж сме го дъвкали.

А за ретро продуктите сте много прави. Доста марки,които спират да се предлагат в БГ магазините биват забравени буквално. Така стана и със Себастиян. Имам ги от много време. Миналата година началото Прописахме пак за тях та тогава се сдобих с Пенетрейт и Хидре сериите както и с Дарк олиото. Хубава козметика е Себастиян,добре балансирана и работеща и не на последно място не струва майка си и баща си. В Локфантастик редовно са намалени както и по немските сайтове. Наумила съм си Дарк ойл серията да тествам Ш,Б и М ама ще видим кога ще е. Със сигурност няма да е в момента с тия несигурни времена/.

Относно Генезис серията-ползвам от близо месец на всяко миене серума по една пипета,което си е доста. Гъста не мазна консистенция с жесток аромат. Не омазнява даже прави обем. Серията е с насоченост против косопад и накъсване за бърз растеж едва ли,но ще видим. То при мен не знам накъде по-бърз и сега си расте като ненормална.

# 353
Здравейте момичета,
Има намалено олиото на Орайт шипка 50%
https://www.zlatnaribka.com/50--50/hidratirashto-olio-s-shipka-o … urizing-oil-30-ml
Аз си поръчах, след като бях взела малката опаковка и останах очарована от текстурата и действието върху косата - мека и с блясък.
Отмъкнах и аз едно, даже мисля, че последното, защото исках две ама ми изписа, че количеството не е налично. Smile

# 354

Не съм сигурна, че правя разлика между матиране и посивяване 🙈 Не искам да е сива, но не искам и да е жълта. Ще опитам да кача снимка на целената визия. Съответно ще помоля за малко разяснение как се ползва бял коректор (за първи път чувам, че има такова нещо). То е боята един вид и се смесва с 6% оксидант в каква пропорция?

Този нюанс, не бих го нарекла сиво.

Здравей! Това се нарича матиране. Сивият оттенък обикновено го постигат с продукти с лилав пигмент. Докато матирането се постига с някаква боя, било то безамонячна - не съм запозната с това какви продукти използват.
Преди месец си правих балеаж, като в процедурата ми се включваше матиране, тоест боядисването след това. Но както и продуктите с лилав пигмент, така и боята се измива. Запазила съм си час за матиране за след 2 месеца от първото ми боядисване. При мен мина месец общо взето и има някакво измиване на боята, но все още не съм стигнала до момента с пожълтяването. Фризьорката  ми ме убеди, че използвайки нисък процент оксидант и седейки повече боядисана, дори и да се измие няма да е жълт оттенъка. Надявам се да е така! Smile
Моят съвет е за момента да си вземеш някой шампоан, използвала съм фанола no yellow и като приключи всичко с този вирус да си запазиш час за матиране, дори и да е в друг салон.
Другият вариант е да те направи някой приятелка. Преди време бях матирала моя приятелка, като поръчахме безамонячна боя от арлен и просто слагах боята с ръце по изрусените и кичури и се беше получило много добре.
По принцип естественият ми цвят е тъмно русо към средно, а балеажът ми го направи в бежово с неутрален оттенък. Прикачвам снимки.

Скрит текст:

Последна редакция: вт, 17 мар 2020, 11:01 от A. Peneva

# 355
A. Peneva къде си правила белеажа? може ли координати.
На мен ми направиха кичури и обливка. Хич не съм доволна.

# 356
Заредила съм патроните за серията Pro Longer. Изглежда добре, но да видим...
Не е лоша серията.Аз не съм фен на Лореал,но купих продуктите от любопитство,а и обещават много.Ш в комби с концентрат и крем е супер,маската не ми хареса на първо ползване,изсуши и заплете връхчетата.За мен тя е лореалската Денсифик,трябва и съпорт от други продукти явно.Ще я тествам и в други комбинации.Днес ще пробвам салонния вариант,ще видим как ще е.

# 357
VanessaDE,
благодаря за включването. Да си призная и аз от чисто любопитство... Честно казано, очаквам да е лека серия, която да се ползва между други. По-протеинова ли ти се стори? Пиши, моля по-късно пак, след като ти приключи и днешният експеримент.

# 358
Тедичка Мисля, че A. Peneva ти е отговорила много добре на въпросите. Относно коректора - той се ползва както обикновена боя, следваш си инструкцията от опаковката. Направи го с една цяла боя, и да изхвърлиш е по-добре отколкото да не ти стигне. Ето така изглежда бял коректор:

Този (с номер 0.00) навремето съм го ползвала и стана отлично с боята на Ево
https://www.arlen.bg/product/2680/boya-za-kosa-selective-profess … lorevo-100ml.html

Напоследък много харесвам боята на O.Way, при нея също има бял коректор с номер 0.0

Аз лично бих опитала с него, въпреки, че го водаят "бустер". Съветвам те да си вземеш повече от боята, много е хубава и не винаги се намира, стига да имат точно този номер.
https://www.arlen.bg/product/12218/profesionalna-bezamonyachna-b … color-100-ml.html
С боята се седи не повече от 20 минути, с оксидант 6% не рискуваш да я увредиш.
В това време не ни остана нищо друго освен в къщи да си се боядисваме, пък каквото стане Simple Smile

# 359
И аз да се включа по темата
Скрит текст:

Vivru, страхотна колекция! Ще чакам да споделиш харесва ли ти маската Bio Argan на Lakmе.

Общи условия

Активация на акаунт