За старите ергени сега

• 18 267
  • 549
  •   1
Отговори
# 240
Братане, не се отчайвай. Може и теб да те чака някоя чаровна милионерка от чуджестранен произход зад ъгъла.. Wink

# 241
  • Terra incognita
В моето балонче неженените правят велопоходи до Фарьорските острови, планират ходене до Вануату и като минимум бягат маратони.
И ти можеш да го правиш, когато децата поотраснат. С малко повече организация и сега можеш. Семейните не са обречени вовеки.

# 242
Братан, аз изкарвам повече пари от мъжа ми, така че мъжа ми е хванал златна кокошка, не аз. Иначе е зодия рак като теб и имате много общи виждания за живота.
В моя случай проблемът е, че хем искам деца, хем искам да си живея като без деца. И аз съм емоционално незряла. Хубавото на здравите деца е, че все пак порастват.
Значи от изискванията на 43 годишния ерген не покриваме само:
1.с изкуствени мигли съм и за нищо на света не бих се разделила с тях
2.няма начин да стоя 4-5 години у дома да гледам деца, след това съм аут от професията. А май най си харесвам работата. Най много ми дава за сега тя.
3. Баща ми е бил алкохолик, не го познавах и за щастие е починал миналата година. Имам полусестра, която ме информира. Въпреки лошия ген и аз и моята полу сестра сме много успешни. Тя е ит, даже е по-напред и от мен, а е 91 набор.
Иначе всичко друго покривам.
Е вярно имам две деца, ама втори път не бих се омъжила за нищо на света, гледам хипотетично, ако бях мома, дали бих се класирала.

# 243
  • София
Малко само да ѝ поотрасне малкото и Сирената ще е чук.

Кристина, за какво се кандидатираш не разбрах?

# 244
Братане, не се отчайвай. Може и теб да те чака някоя чаровна милионерка от чуджестранен произход зад ъгъла.. Wink

Мен коронавируса ме удари жестоко в запознанствата, интересите и хобитата. Боязлив съм от болести.
Замислям се дали да не убия време с някоя българка докато поотмине тази чума. Коронавирус или българка, коронавирус или българка коронавирус или българка, ... Rolling Eyes Маааамка му! Коя ме прокле така??? Scream

christina1980, ти винаги си ми била симпатична в мненията ти и съжалявам, че чувстваш децата като бреме... защото са, малко или много! Но вече си се хванала за хорото и докато децата не порастнат, те са твоето призвание. Ако ги възпиташ да са самостоятелни, при пълнолетие вече ще са отлетели от теб и ще можеш да се насладиш на живота.

# 245
В моето балонче неженените правят велопоходи до Фарьорските острови, планират ходене до Вануату и като минимум бягат маратони.
И ти можеш да го правиш, когато децата поотраснат. С малко повече организация и сега можеш. Семейните не са обречени вовеки.

Да бе, след три деца на велопоход тазът ми ще се разглоби още при първите 100 километра:)

Да, моето поколение донякъде хем иска деца, хем иска да е като без деца. Трудно е да се обясни. Мисля, че някои сме бутани да станем силни индивидуалности, да се борим за цели извън дома и семейството. Никакво предупреждение колко различен подход и мислене се искат, за да ти е комфортно гледането на деца. Настройката, с която се постига успех в професията и света, е силно противоположна на настойката за щастлива и доволна съпруга и майка. Двете трудно се съчетават в едно и също съзнание.

# 246
  • Terra incognita
Те, българките, само за това си мечтаят, да си загубят времето с Братан, докато чака швейцарска леля милионерка да го отведе с лъскавата си яхта и да му припише имането си. Я по- добре коронавируса.

Последна редакция: сб, 07 мар 2020, 13:41 от VickyTaylor

# 247
Гените са хубаво нещо, аз имам безупречни Joy
Фрагнанс, кака, при първия бял косъм ще те информирам. Ще го приема тежко поради нуждата от боя, което не ми е окей.

Базила, всеки се стреми към най- доброто. Трофеите са за скучновати и профанизирани люде.

Сталионе, ще се изненадаш какво харесват жените.
И какво харесват?

# 248
  • волно калдъръмче
Мен коронавируса ме удари жестоко в запознанствата, интересите и хобитата. Боязлив съм от болести.
Замислям се дали да не убия време с някоя българка докато поотмине тази чума. Коронавирус или българка, коронавирус или българка коронавирус или българка, ... Rolling Eyes Маааамка му! Коя ме прокле така??? Scream
Какви са тези терзания, още ли не си се задомил да видиш как е с жена, когато и на двамата ви се живее, и деца, които пък си пищят за своето. Време няма да ти остане, камо ли някакви вируси да те разконцентрират.

# 249
Понякога човек трябва да опита от това, което няма, за да оцени това, което има..
Сирен, идѝ на един поход или екскурзия на другия край на света, където ще те скапят от обикаляне и турове, и после ще ти се види като блажен живота да се лигондриш с децата вкъщи, да мислиш какво ново да им сготвиш, докато бачкаш пред компа и да плануваш посещение на интересна постановка уикенда.. Simple Smile

# 250
A, моето идеално пътуване не е ходене по места с водач, ами примерно да си бия камшика за месец в някой писателски ритрийт на майната си в пустинята. Стая с гледка, някой да носи кафе и лека храна и да не ме закача.

# 251
  • Paris, France
Ми не е само в България. В много култури майката е водеща фигура във възпитанието.
Затова писах, че синовете възприемат модела. Ако бащата е кавалер с майката, грижовен е, носи торбите и подарява цветя, не е нужно да седнат на пейка в парка, където бащата да обяснява на детето какво да прави с една жена.
Децата умело наблюдават поведението на родителите си. Отношението също е вид възпитание.

Отношението е вид възпитание, да. Имам познати мъже, които са кавалери, подаряват цветя на колежки, познати, но не искат да живеят с жена.

В миналото мъжете са се женели за да могат да правят редовен секс основно и да имат работна ръка за нивите. Сега работна ръка не е нужна, а секс се намира и без женене, даже по-лесно.

Тая с цветята отдавна не минава. Колкото и букети да ми донесе някой плешив шишо няма да ги забележа. За мъжете в момента е по-удачно да влагат във външност, икономическа активност и имоти на добро място. Образованието е задължително, та няма какво да го споменаваме.

Някой писа за самотата у дома. Мечтая си за такава в момента. Това, което за един човек е неприятно за друг може да е отпускащо, желано удоволствие. В големия град има денонощно отворени заведения за хората, на които не им се седи сами. Човек, който цял ден е бил сред хора може и да не иска да се съобразява с други хора като се прибере.

Писа се за неуспели хора, но повечето заклети ергени, които познавам са с прилични доходи, над средното, свободни професии, образовани и доста пътували.

А за възпитанието - нито аз, нито мъжът ми възпитаваме семейност и няма никога да натиснем наше дете да се изнася или жени. Така са ни възпитавали и нас. За какво са им партньори ако не ги кефят?

# 252
+1 , Невена.

Няма го и натискът да осигуриш наследник, за да продължиш рода, защото едно време и такова съображение съм чувала.

# 253
  • Paris, France
A, моето идеално пътуване не е ходене по места с водач, ами примерно да си бия камшика за месец в някой писателски ритрийт на майната си в пустинята. Стая с гледка, някой да носи кафе и лека храна и да не ме закача.

За такова нещо не мръдвам от къщи. Като идат домашните на майна си Райна си влизам сама в някоя стая и ди гледам праз прозореца цял ден. Кафето си го правя с обикновена кафеварка, че автоматът ни е като Тамагучи и всеки път, когато искам да си направя кафе писва за чистене, добавяне на нещо си. Той само реве. Джезвето в тава с пясък също е опция. Пестя два дена влачене до пустини.

+1 , Невена.

Няма го и натискът да осигуриш наследник, за да продължиш рода, защото едно време и такова съображение съм чувала.

Това е една от красотите на големите семейства с много момчета. Все един продължава рода. Синът ми има двама братовчеди и мисля, че все някой ще продължи името.

В България когато няма момче, момичето е натискано да има дете, та да не се зяносат панелките един ден. Аз съм се отчела. Понеже съм гледана от сираци и съм се нагледала на дрязги за наследства си мисля, че за апартаменти кандидати ще се намерят, за осиротели деца - едва ли.

# 254
Скрит текст:
1) Има ли увеличение на мъжете в нашето общество, които до 40 годишна възраст не са създали свои семейства с деца?
2) Какви са причините за това явление според вас?
3) Какво е положението със столичните стари ергени?
4) А за градските стари ергени какво ще коментирате? Имам предвид конкретно тези от Пловдив, Варна и Бургас.
5) Няма смисъл да споменавам и за селските стари ергени, там нещата са безнадеждни.

(Бях вдъхновена за създаването на тази тема от странната за мен активност на определени потребители от мъжки пол в подраздела "Семейни отношения".)😜
1 и 2 има увеличение на необвързаните (предпочитам тази дума, другата ми мирише на нафталин) хора на средна възраст и от двата пола, защото общественият натиск за създаване на семейство е почти пренебрегнат и хората по-свободно избират битието си.
3 и 4 нямам наблюдение точно върху необвързаните от тези градове, но общите черти на европейските такива, са богат социален живот (тип бохем), отдаденост на кариерата, и/или няколко сериозни връзки, които не са дали необходимите емоции. Има и четвърти тип, на който му е ясно, че семейството, като структура, не е за него. В обкръжението ми имам две такива жени и един мъж. При тях няма драма, нито съжаление.
5 защо мислиш така?

Това са нормални, дори банални неща, които се случват и не разбирам необходимостта от тема за тях.
Особено в бг-мама, където мнозинството е от семейни жени.

Тази констатация според моите наблюдения е погрешна.
Но с категоричността си (не конкретно на Филомена) е характерна за начина на писане.
. .....
От въпроса за старите ергени е логично да се направи следното заключение - докато самите стари ергени не се вживяват особено в начина си на живот, или поне не го драматизират, то за жените те са истиски проблем, а както виждаме - за някои даже трагедия.
Аз се питам за кои жени живота на даден мъж, или тип мъж, е толкова важен? И защо?

Общи условия

Активация на акаунт